Beste badkamerontvochtigers van 2023

De badkamer is berucht om zijn hoge vocht en vochtigheid. Dit leidt tot schimmel en meeldauw, die groeien in de donkere vlekken van een badkamer, zoals de hoeken en rond het toilet. Hier heeft schimmel toegang tot alles wat het nodig heeft om te groeien: bacteriën, vocht, warmte en duisternis (1).

De beste badkamerontvochtigers kunnen helpen om vocht tot een minimum te beperken. Maar welke moet je kiezen? Dit is afhankelijk van een paar dingen, zoals de grootte van je badkamer en de luchtvochtigheid.

We hebben uren besteed aan het onderzoeken van verschillende luchtontvochtigers, echte klantrecensies en deskundig advies. We hebben vertrouwen in onze top vijf keuzes.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de TOSOT 20 Pint 1.500 Sq Ft Ontvochtiger Energy Star - voor thuis, kelder, slaapkamer of badkamer - Super Quiet (vorige 30 Pint)
Beste voor hoog vochtgehalte
Tosot 30-Pint Luchtontvochtiger
 • Ideaal voor vochtige badkamers
 • Energiezuinig
 • Rustig op 48 decibel
Prijs controleren
Productafbeelding van de AIRPLUS 30 Pints 2.000 Sq. Ft luchtontvochtiger voor kelder, krachtige luchtontvochtiger voor thuis met afvoerslang (AP1907P)
Beste draagbare badkamer luchtontvochtiger
AirPlus 30-Pint Luchtontvochtiger
 • Eenvoudig te bedienen
 • Automatische uitschakeling voorkomt lekken
 • Automatische of handmatige afvoer
Prijs controleren
Productafbeelding van de COLZER 30 Pints-luchtontvochtigers voor thuis, kelders, badkamer, keuken, slaapkamer, garages, draagbare luchtontvochtiger met afvoerslang voor ruimtes tot 1000 sq. ft.
Beste 30-pint luchtontvochtiger
Colzer 30-Pints Luchtontvochtiger
 • Uitstekend bedieningspaneel
 • 1.500 vierkante voet dekking
 • Inclusief vochtigheidsregeling
Prijs controleren
Productafbeelding van de MADETEC-luchtontvochtigers voor thuis 5000 kubieke voet 550 sq.ft, draagbare luchtontvochtiger met afvoerslang en 68oz (2000ML) watertank, ideaal voor kelders slaapkamer badkamerkast keuken RV
Het beste voor kleine badkamers
Madetec Kleine Luchtontvochtiger
 • Goed voor kleine badkamers
 • Automatische uitschakeling
 • Bediening met één knop
Prijs controleren
Productafbeelding van de Frigidaire FFAP5033W1 luchtontvochtiger, hoge luchtvochtigheid 50 pint capaciteit met ingebouwde pomp en een gemakkelijk te reinigen wasbaar filter, in wit
Beste 50-pint badkamerontvochtiger
Frigidaire 50-Pint Luchtontvochtiger
 • Energiezuinig
 • Verwijdert en vangt bacteriën op
 • Optie voor continue afvoer
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Werken luchtontvochtigers in badkamers?
 • Welke maat luchtontvochtiger heb ik nodig voor een badkamer?
 • Waar u op moet letten (koopgids)
 • Hoe houd ik vocht uit mijn badkamer?
 • Veelgestelde vragen


Product beoordelingen

Na het doorzoeken van enkele van de best verkochte luchtontvochtigers, vonden we vijf eenheden die zeker goed zullen presteren. Dit is gebaseerd op echte klantrecensies en deskundig advies. Bovendien waren we er zeker van dat we alleen luchtontvochtigers zouden kiezen met hoge specificaties en fantastische mogelijkheden. Hier zijn de beste badkamerontvochtigers:

1. Tosot 30-Pint Luchtontvochtiger

Beste voor hoog vochtgehalte

Productafbeelding van de TOSOT 20 Pint 1.500 Sq Ft Ontvochtiger Energy Star - voor thuis, kelder, slaapkamer of badkamer - Super Quiet (vorige 30 Pint)

Prijs controleren

Voor ruimtes met een hoog vochtgehalte, zoals wasgoed en badkamers, raden we de Tosot ten zeerste aan. Het is een 30-pins luchtontvochtiger die zeer stil en efficiënt werkt met minimale energie. De luchtontvochtiger is eenvoudig te bedienen en u kunt de gewenste vochtigheidsgraad instellen.

U kunt ervoor kiezen om de emmer te gebruiken terwijl deze werkt. Het is eenvoudig te verwijderen en is uitgerust met een handvat. Sluit voor continue afvoer een standaard tuinslang aan en laat de unit draaien zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het legen van de tank.

Foto van De Tosot 30-Pint Luchtontvochtiger

Wat we leuk vinden

Ideaal voor vochtige badkamers

Deze luchtontvochtiger is ontworpen om een kamer van maximaal 1.500 vierkante voet te bedekken, waardoor het ideaal is voor badkamers. Het is krachtig en verwijdert tot 30 pinten vocht per dag – uitstekend voor kamers met meer vocht. U kunt het reservoir gebruiken of aansluiten met behulp van de slang voor continue afvoer.

Energiezuinig bouwen

Misschien wil je helpen de planeet een beetje groener te maken, of wil je gewoon een paar dollar besparen. Wat uw reden ook is, dit apparaat zal zeker beide doen. Het is energiezuinig en zelfs Energy Star-geclassificeerd.

Rustig geluidsniveau bij 48 decibel

Een luidruchtige luchtontvochtiger is niet ideaal, ongeacht waar in huis het wordt gebruikt. Gelukkig werkt de Tosot luchtontvochtiger op een superstil niveau van slechts 48 decibel op de lage stand en 52 op de hoogste. Klanten beschrijven het geluid als witte ruis, dus het is niet hinderlijk.

Automatisch opnieuw opstarten met geheugenfunctie

Het moeten resetten van uw luchtontvochtiger na een stroomstoring is niet convenient. Gelukkig heeft dit toestel een oplossing. Als er een stroomstoring optreedt, keert de luchtontvochtiger automatisch terug naar de laatst geselecteerde instellingen.

Wasbaar filter

Het luchtfilter in de luchtontvochtiger is gemakkelijk te vinden en u kunt het snel naar beneden schuiven om het te verwijderen. Gebruik warm water en mild wasmiddel om het schoon te wassen. Zorg ervoor dat het volledig droog is voordat u het terug in de luchtontvochtiger plaatst.

Tosot raadt aan om het filter na 250 uur gebruik te reinigen. U hoeft niet de moeite te nemen om te tellen; een lampje op het display zal u waarschuwen wanneer er schoongemaakt moet worden.

Wat we niet leuk vinden

Moeilijk te manoeuvreren op tapijt

Deze luchtontvochtiger heeft wielen gemonteerd om de manoeuvreerbaarheid te vergroten. De wielen zijn echter klein en werken niet goed op vloerbedekking. Als je dit van kamer naar kamer duwt, is het het gemakkelijkst op harde vloeren.

Niet de meest duurzame

Dit toestel wordt geleverd met een garantie van een jaar. Dit komt waarschijnlijk omdat klanten na een jaar merkten dat hun apparaat begon af te breken. Als u iets wilt dat langer meegaat, overweeg dan een ander product.

Productspecificaties

Kamer dekking 1.500 vierkante voet
Tankinhoud 1 gallon
Pinten per dag 30 pinten
Dimensies 13,4 bij 9,9 bij 19,5 inch
Geluidsniveau 48 – 52 decibel

2. AirPlus 30-Pint elektrische luchtontvochtiger

Beste draagbare badkamer luchtontvochtiger

Productafbeelding van de AIRPLUS 30 Pints 2.000 Sq. Ft luchtontvochtiger voor kelder, krachtige luchtontvochtiger voor thuis met afvoerslang (AP1907P)

Prijs controleren

De AirPlus luchtontvochtiger is een slim ogende, compacte unit. Het is ontworpen om kamers tot 1.500 vierkante voet te bedekken en 30 pinten vocht per dag te onttrekken.

Het display is eenvoudig te achterhalen en eenvoudig te bedienen. Het laat je ook de huidige luchtvochtigheid weten.

Dit product heeft een paar functies, zoals een universele caster voor onbeperkte mobiliteit, automatische uitschakeling en vier modi in één schakelaar. Het beste van alles is dat u het ook op een slang kunt aansluiten voor continue afvoer.

Foto van de AirPlus 30-Pint Elektrische Luchtontvochtiger

Wat we leuk vinden

Eenvoudig te bedienen

We houden van het grote bedieningspaneeldisplay dat u op deze luchtontvochtiger krijgt. Het is gemakkelijk te lezen en eenvoudig te gebruiken. Het toont u de huidige luchtvochtigheid in de kamer en laat u uw gewenste vochtigheidsniveaus regelen. Stel de gewenste modus in op basis van uw behoefte met behulp van de knop en stel de 24-uurstimer in.

Automatische uitschakeling voorkomt lek

Het kan gemakkelijk zijn om te vergeten de tank te legen, maar als deze overloopt, kan het de eenheid en het gebied eromheen ruïneren.

Gelukkig is de automatische uitschakelfunctie hier om te helpen. Het schakelt de luchtontvochtiger automatisch uit wanneer de tank vol is. Je krijgt dan via een lampje op het display een melding dat het tijd is om de tank leeg te maken.

Automatische of handmatige afvoer

Deze luchtontvochtiger wordt geleverd met een reservoir van 2,85 pint om al het vocht dat het uit de lucht haalt vast te houden. Het is gemakkelijk te lokaliseren en te verwijderen wanneer het moet worden geleegd. U kunt een slang aansluiten als u het apparaat de klok rond wilt gebruiken zonder u zorgen te maken over de tank.

Wasbaar filter

Het luchtfilter moet schoon zijn om de luchtontvochtiger optimaal te laten werken. U kunt het een keer per maand of indien nodig schoonmaken. Verwijder het eenvoudig van de achterkant van het apparaat en was het met warm water of gebruik een stofzuiger – zorg ervoor dat het droog is voordat u het vervangt.

Wat we niet leuk vinden

Dunne knop

Hoewel deze luchtontvochtiger effectief werkt, merkten enkele klanten op dat de knoppen van het bedieningspaneel er dun uitzien en mogelijk wat ondersteuning nodig hebben.

Kleine tankinhoud

Met een tankinhoud van 2,85 pinten moet je deze tot 10 keer per dag legen. Als uw luchtontvochtiger 30 pinten binnenbrengt, zal de tank snel vol raken. Natuurlijk, met de automatische uitschakeling, wordt het apparaat uitgeschakeld als u niet thuis bent. Dan zal het stoppen met het uit de lucht trekken van vocht.

Luid piepend alarm

Wanneer de tank vol is, krijgt u een aanhoudend en luid alarm om u te laten weten dat het tijd is om het te legen. Dit is super vervelend als je in een andere kamer bent om je baby in slaap te krijgen.

Productspecificaties

Kamer dekking 1.500 vierkante voet
Tankinhoud 2,85 pinten
Pinten per dag 30 pinten
Dimensies 19.61 bij 6.69 bij 11.3 inch
Geluid Niveau 45 decibel

3. Colzer 30-Pints Compacte Luchtontvochtiger

Beste 30-pint luchtontvochtiger

Productafbeelding van de COLZER 30 Pints-luchtontvochtigers voor thuis, kelders, badkamer, keuken, slaapkamer, garages, draagbare luchtontvochtiger met afvoerslang voor ruimtes tot 1000 sq. ft.

Prijs controleren

Als u op zoek bent naar iets compacts en gemakkelijk draagbaars, is de Colzer perfect. Vanwege de capaciteit van 30 pint is het niet omslachtig. Deze slim ogende luchtontvochtiger werkt efficiënt en effectief en zorgt voor correcte vochtigheidsmetingen en resultaten.

Het kan kamers tot 1.500 vierkante voet bedekken en heeft een groot reservoir, dus u hoeft het niet zo vaak te legen. Onderhoud is ook eenvoudig omdat u het luchtfilter snel kunt verwijderen om het schoon te maken. Het apparaat zal u op de hoogte stellen wanneer de tank vol is.

Foto van de Colzer 30-Pints Compact Dehumidifier

Wat we leuk vinden

Compact formaat past mooi

De Colzer 30-pint luchtontvochtiger is een uitstekende aanvulling op een middelgrote badkamer. Het is compact en slank en neemt niet te veel ruimte in beslag. Het ontwerp is ook gemakkelijk voor het oog, wat een pluspunt is in ons boek.

Dankzij de vier zwenkwielen kun je hem met weinig moeite van kamer naar kamer verplaatsen. Het is ook vrij licht ondanks de grote tank, met een gewicht van slechts 29 pond.

Dekking van 1.500 vierkante voet

Ondanks zijn compacte formaat kan deze luchtontvochtiger een kamer van maximaal 1.500 vierkante voet bedekken. Het verwijdert effectief tot 30 pinten per dag en kan tot 9,6 pinten in de tank houden. Dit is veel groter dan vergelijkbare 30-pint-eenheden, dus u hoeft het niet zo vaak te legen.

Meegeleverde vochtigheidsregeling

Sommige luchtontvochtigers lijken te leven in een wereld waar de luchtvochtigheid helemaal verkeerd is. De Colzer is echter intelligent en bewaakt de luchtvochtigheid om precieze getallen te geven. Dit zal helpen om u een meer gecontroleerde omgeving te geven.

Uitstekend bedieningspaneel

Het bedieningspaneel is eenvoudig te achterhalen en heeft verschillende innovatieve functies en functies. Het LED-display licht op zodat u de humidistat kunt controleren en uw ideale niveaus en snelheid kunt instellen. U kunt ook de 24-uurstimer instellen en de tank controleren – deze zal u waarschuwen wanneer deze vol is.

Meegeleverde slang

Als u zich geen zorgen wilt maken over het legen van de tank, kunt u snel de meegeleverde 3,2-voets slang aansluiten. Sluit het aan op een nabijgelegen afvoer; het apparaat loopt automatisch af omdat het vocht uit de lucht haalt.

Wat we niet leuk vinden

Hard geluidsniveau

Ondanks het compacte formaat kan de Colzer behoorlijk luidruchtig zijn. Bij hoge snelheid heeft het de neiging om enkele trillingen te creëren die geluid veroorzaken.

Worstelt om de gewenste niveaus te bereiken

Veel klanten vonden dat dit apparaat niet zo effectief presteerde als ze hadden gehoopt. Het heeft moeite om de gewenste luchtvochtigheid te bereiken, die meestal onder de 50 procent ligt.

Productspecificaties

Kamer dekking 1.500 vierkante voet
Tankinhoud 9,6 pinten
Pinten per dag 30 pinten
Dimensies 10.04 bij 10.04 bij 17.95 inches
Geluidsniveau 42 decibel

4. Madetec kleine luchtontvochtiger

Het beste voor kleine badkamers

Productafbeelding van de MADETEC-luchtontvochtigers voor thuis 5000 kubieke voet 550 sq.ft, draagbare luchtontvochtiger met afvoerslang en 68oz (2000ML) watertank, ideaal voor kelders slaapkamer badkamerkast keuken RV

Prijs controleren

Voor kleinere badkamers raden we de Madetec luchtontvochtiger ten zeerste aan. Het is compact en werkt effectief in gecompromitteerde ruimtes. Het werkt zonder compressor en is daarom erg stil – zelfs ’s nachts.

Er is een bediening met één knop, dus het is gemakkelijk om erachter te komen. Het zal u ook helpen energie te besparen door slechts 1,1 kilowatt elektriciteit te verbruiken voor de hele 24-uurs werking, om nog maar te zwijgen van het prijspunt ligt onder de honderd dollar.

Wat we leuk vinden

Goed voor kleine badkamers

Deze luchtontvochtiger is uitstekend geschikt voor kleinere badkamers of halve baden. Het heeft een redelijk grote tank van 4,23 pinten en verwijdert tussen de 1,48 en 2,11 pinten vocht per dag.

Auto-shutoff-functie inbegrepen

Om onbedoelde overloop te voorkomen, heeft de unit wordt automatisch uitgeschakeld wanneer de tank vol raakt. De indicator voor de volle tank gaat branden om u te laten weten dat deze moet worden geleegd. Zodra de tank leeg is en weer op zijn plaats zit, gaat de indicator uit.

De tank is gemakkelijk te lokaliseren en te verwijderen – schuif hem gewoon uit de achterkant en open de stekker om hem te legen. Schuif het meteen weer op zijn plaats als je klaar bent. Er is ook een optie voor u om een slang aan de afvoerpijp te bevestigen voor continue afvoer van water.

Rustig rond 50 decibel

Irritant luide luchtontvochtigers kunnen frustrerend zijn om in huis te gebruiken, vooral in een echoënde badkamer. Gelukkig produceert deze luchtontvochtiger slechts ongeveer 50 decibel tijdens het werken. Het heeft geen compressor, waardoor het fluisterstil en trillingsvrij kan zijn.

Bediening met één knop

Een simpele druk op de aan/uit-knop is alles wat nodig is om de luchtontvochtiger te starten. Het is niet nodig om uren te besteden aan het lezen van een handleiding. Het is eenvoudig maar zeer effectief in een kleine badkamer.

Wat we niet leuk vinden

Alleen voor kleine kamers

Hoewel deze luchtontvochtiger zeer effectief werkt, zal deze niet zo effectief zijn in grotere of open ruimtes. Het werkt ook niet voor een hoge luchtvochtigheid. Dit is het beste voor ruimtes met een gezonde luchtvochtigheid; je hoeft alleen maar dat extra vocht te verwijderen.

Productspecificaties

Kamer dekking 550 vierkante voet
Tankinhoud 4,23 pinten
Pinten per dag 2,11 pinten
Dimensies 7.87 bij 5.31 bij 19.89 inch
Geluidsniveau 50 decibel

5. Frigidaire 50-Pint Luchtontvochtiger

Beste 50-pint badkamerontvochtiger

Productafbeelding van de Frigidaire FFAP5033W1 luchtontvochtiger, hoge luchtvochtigheid 50 pint capaciteit met ingebouwde pomp en een gemakkelijk te reinigen wasbaar filter, in wit

Prijs controleren

Als je een beetje extra uit je luchtontvochtiger wilt, is dit iets voor jou.

De Frigidaire luchtontvochtiger verlaagt niet alleen de luchtvochtigheid, maar reinigt ook de lucht.

Het werkt effectief om dagelijks 50 pinten te verwijderen en is ook zeer energiezuinig.

U krijgt een garantie van een jaar om eventuele defecten of storingen veroorzaakt door de productie te dekken.

Foto van Frigidaire 50-Pint Luchtontvochtiger

Wat we leuk vinden

Energiezuinig gebruik van 115 Volt

Ondanks het grote formaat is de Frigidaire luchtontvochtiger extreem energiezuinig en gebruikt hij slechts 115 volt. Het heeft een Energy Star-classificatie en zal uw energierekening niet veel verhogen.

Verwijdert en vangt bacteriën op

Deze luchtontvochtiger houdt de relatieve luchtvochtigheid tot een minimum beperkt. Maar beter nog, het zal ook helpen om bacteriën in de lucht te elimineren. Het is uitgerust met een antibacterieel gaasfilter dat deeltjes in de lucht opvangt en geuren neutraliseert.

Draagbare unit met wielen

Dankzij de vier zwenkwielen kunt u het apparaat eenvoudig van kamer naar kamer verplaatsen. Het bevat ook een bovenste handgreep en twee zijhandgrepen voor verbeterde mobiliteit.

Optie voor continue afvoer

De tank bevat maximaal 16,3 pinten water die uit de lucht worden gehaald. U kunt echter ook de optie voor continue afvoer gebruiken.

Bevestig een tuinslang aan het apparaat en zoek een afvoer in de buurt. De luchtontvochtiger werkt zonder te stoppen en u hoeft zich geen zorgen te maken over overloop.

Wat we niet leuk vinden

Zal niet lang duren

Helaas gaat deze luchtontvochtiger niet lang mee. Veel klanten melden een storing binnen drie jaar na gebruik.

Luider dan nodig

Als je iets superstils wilt, kan deze je storen. Hoewel het niet de luidste is, vinden klanten het inderdaad merkbaar.

De afvoerpomp valt tegen

De afvoerpomp werkt niet altijd. Sommige klanten hadden er geluk mee, maar veel anderen niet. Het werkte niet, lekte of stopte na een paar maanden met functioneren. Als je iets wilt met continu aftappen (wat ongetwijfeld handig is voor 50 pinten), kan dit teleurstellen.

Productspecificaties

Kamer dekking 1.000 vierkante voet
Tankinhoud 16,3 pinten
Pinten per dag 50 pinten
Dimensies 24.65 door 11.32 bij 16.08 inches
Geluidsniveau Niet gespecificeerd

Productvergelijkingstabel

Product Best Kamer dekking Tankinhoud Pinten per dag Dimensies Sound Niveau
Tosot 30-pint Voor hoog vochtgehalte 1.500 m² 8 pinten 30 13,4 x 9,9 x 19,5″ 48 – 52 dec
AirPlus 30-pint Draagbare badkamer luchtontvochtiger 1.500 m² 2,85 pinten 30 19,61 x 6,69 x 11,3″ 45 dec
Colzer 30-Pints Compact 30-pint badkamer luchtontvochtiger 1.500 m² 9,6 pinten 30 10,04 x 10,04 x 17,95″ 42 dec
Madetec Kleine Luchtontvochtiger Voor kleine badkamers 550 m² 4,23 pinten 2.11 7,87 bij 5,31 bij 19,89″ 50 dec
Frigidaire 50-pint 50-Pint Luchtontvochtiger 1.000 m² 16,3 pinten 50 24,65 x 11,32 x 16,08″ N.V.T

Werken luchtontvochtigers in badkamers?

De badkamer is een over het algemeen vochtige en vochtige kamer omdat het is waar we douchen. Kleinere huizen of appartementen kunnen de badkamer zelfs als wasruimte gebruiken.

Schimmel en meeldauw zullen waarschijnlijk groeien in een onverzorgde badkamer met een hoge luchtvochtigheid. Het is daarom aan te raden om een ventilator en een luchtontvochtiger te installeren.

Zal een fan werken?

Een ventilator alleen is niet altijd voldoende om de luchtvochtigheid laag te houden. Als zodanig raden experts aan dat u een luchtontvochtiger in de badkamer gebruikt om schimmel te voorkomen (2).

Welke maat luchtontvochtiger heb ik nodig voor een badkamer?

Door de vaak compacte ruimte van een badkamer heb je geen grote luchtontvochtiger nodig. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de tankgrootte. Omdat het aanzienlijk vocht zal onttrekken, moet een kleine tank vaak worden geleegd.

We hebben ontdekt dat een luchtontvochtiger met 30 pinten een uitstekend formaat is voor de meeste badkamers. Ze hebben een redelijk grote tank en velen hebben een continue afvoeroptie.

Waar u op moet letten (koopgids)

Er zijn veel luchtontvochtigers op de markt, maar niet alle zullen geschikt zijn voor de badkamer. Hier zijn een paar punten die u moet overwegen voordat u een eenheid koopt.

Dekking van het gebied

Gebiedsdekking is een belangrijk ding om op te letten bij het zoeken naar een luchtontvochtiger. Het wordt meestal gemeten in vierkante voet, maar sommige fabrikanten gebruiken in plaats daarvan kubieke voet. De gebiedsdekking verwijst naar hoe groot een gebied is dat de eenheid in één keer kan ontvochtigen.

Als u weet hoeveel vierkante voet uw badkamer is, zou dit een uitstekend startpunt zijn. U moet ook overwegen of de luchtontvochtiger ook in andere kamers zal worden gebruikt. Het kiezen van een gebied dat iets groter is dan uw badkamer kan bedekken, is ideaal.

U zult merken dat de meeste luchtontvochtigers op onze lijst tot 1.000 vierkante voet of meer beslaan. We ontdekten dat dit een goede maat was voor een badkamer. Het is belangrijk om de capaciteiten van een luchtontvochtiger niet verkeerd in te schatten – niet alle eenheden zullen gelijk presteren.

Voorstelling

Prestaties zijn cruciaal; badkamers zijn over het algemeen vochtiger dan andere kamers. Het is dus belangrijk om een luchtontvochtiger te hebben die de hoeveelheid vocht aankan die het moet extraheren om schimmel en meeldauw te voorkomen.

We ontdekten dat minimaal 30-pint luchtontvochtigers het beste presteerden in vochtige badkamers. Kleinere, meer draagbare eenheden verlaagden de luchtvochtigheid niet zo veel. Nogmaals, dit hangt af van uw persoonlijke behoeften. Als uw badkamer klein is en u een luchtontvochtiger nodig heeft die op een kleine tafel kan staan, is draagbaar de juiste keuze.

Tankinhoud

De tankinhoud verwijst naar hoeveel water de luchtontvochtiger kan vasthouden. Omdat badkamers meestal vochtiger zijn, kan een kleine tank onhandig worden omdat je hem vaak moet legen. Het is ook belangrijk op te merken dat pinten per dag en tankinhoud heel verschillend zijn.

Alleen omdat een eenheid 30 of zelfs 50 pinten per dag kan extraheren, betekent dit niet dat het zoveel kan bevatten. Het zal je misschien verbazen hoe klein sommige reservoirs zijn in vergelijking met hoeveel vocht het apparaat kan onttrekken.

We raden aan er een te kiezen die ongeveer één gallon of meer heeft in termen van tankgrootte.

Continue drainage

Sommige luchtontvochtigers hebben de mogelijkheid van continue drainage, wat handig is in een badkamer.

U bevestigt eenvoudig een slang aan het apparaat – een standaard tuinslang of een meegeleverde slang – en plaatst het andere uiteinde in een afvoer of gootsteen. De luchtontvochtiger werkt dan continu zonder dat deze geleegd hoeft te worden.

Het is essentieel, however, dat het afvoerpunt zich onder de afvoer bevindt. De meeste luchtontvochtigers gebruiken de zwaartekracht om het water van het apparaat naar de afvoer te krijgen. Grotere eenheden (50 pinten, 70 pinten en meer) kunnen een ingebouwde pomp hebben die het water naar buiten dwingt.

Hoe handig continue drainage ook is, het kan lastig zijn om een goede positie te vinden. Het moet dicht bij een afvoer, wastafel of douche zijn.


Hoe houd ik vocht uit mijn badkamer?

Hier zijn een paar tips om u te helpen vocht tot een minimum te beperken in de badkamer:

 • Lekken verhelpen: Als er lekken in de badkamer zijn, zal er overtollig vocht zijn. Voordat u een luchtontvochtiger installeert, moet u elk lek repareren.
 • Ventileren: Loop na het douchen niet naar buiten en sluit de deur – dit houdt warmte en vocht binnen vast. Laat de deur open blijven staan, zet de luchtontvochtiger aan en laat de ruimte drogen.
 • Verwijder overtollig water: Veeg na een douche of reiniging elk nat oppervlak af. Dit beperkt overtollig water en helpt de luchtvochtigheid laag te houden.
 • Neem natte kleding mee naar buiten: Als je in een besloten ruimte woont, kan de badkamer de plek zijn waar alle was naartoe gaat. Het drogen van je wasgoed in de badkamer is echter niet ideaal, omdat dit de luchtvochtigheid zal verhogen. Probeer indien mogelijk een ander gebied te vinden om je kleding te drogen.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de nadelen van een luchtontvochtiger?

Er zijn verschillende nadelen van een luchtontvochtiger. Ze zijn duur om te kopen, gebruiken elektriciteit, kunnen luidruchtig zijn en moeten regelmatig worden geleegd. Ze zijn broedplaatsen voor schimmels en bacteriën, dus ze hebben constant onderhoud en reiniging nodig.

Waar zet je een luchtontvochtiger in de badkamer?

De beste plaats om een luchtontvochtiger in een badkamer te plaatsen, is in de buurt van de bron van vochtigheid, zoals het bad of de douche. Plaats de luchtontvochtiger niet in de buurt van elektrische apparaten, omdat dit vochtophoping kan veroorzaken.

Moet een luchtontvochtiger constant draaien?

Een luchtontvochtiger moet tussen de acht en tien uur draaien of wanneer en wanneer je hem nodig hebt in individuele kamers. Overweeg om het uit te voeren tijdens het gebruik van de badkamer en gedurende een paar uur nadat je klaar bent.

Zuigt een luchtontvochtiger water uit het toilet?

Een luchtontvochtiger zuigt geen water uit een toilet. Het extraheert microscopisch kleine vochtdeeltjes in de atmosfeer in plaats van echt water in de toiletpot. Wanneer u echter het toilet doorspoelt met het deksel open, komt er water in de atmosfeer en wordt het in uw luchtontvochtiger gezogen.

Moet je een raam open hebben met een luchtontvochtiger?

Je moet de ramen dicht hebben met een luchtontvochtiger. Het openen van ramen kan vocht van buitenaf stimuleren, wat de taak van de luchtontvochtiger uitdagender maakt.

Door ze dicht te houden, kan de lucht sneller worden geconditioneerd, waardoor de luchtontvochtiger efficiënter wordt.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   Beste HG schoonmaakmiddelen