Beste manier om spiegels schoon te maken (zeg vaarwel tegen hazy spiegels)

Ben je het beu om in wazige spiegels te kijken die bedekt zijn met strepen, tandpasta en vingerafdrukken? Het is moeilijk om make-up op te doen of je haar te stylen met behulp van een troebele spiegel. Dus vandaag bespreken we de beste manier om spiegels schoon te maken, zodat je niet eindigt met wazige, streperige spiegels.

Inhoudsopgave
 • Hoe spiegels op natuurlijke wijze te reinigen
 • Hoe spiegels schoon te maken zonder strepen
 • Hoe spiegels schoon te maken zonder azijn
 • Wat te vermijden bij het reinigen van spiegels
 • Spiegelreiniging Hacks
 • Veelgestelde vragen
 • Hoe spiegels schoon te maken

Hoe spiegels op natuurlijke wijze te reinigen

U kunt uw spiegels reinigen met een oplossing van gedestilleerde witte azijn en gedestilleerd water.

Wanneer u deze spiegelreinigingsoplossing op uw spiegels gebruikt, neem dan voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat de oplossing in de hoeken van het frame trekt. We gebruiken graag een microvezeldoek om dep de vloeistof op terwijl deze zich verzamelt.

Dit voorkomt dat de reinigingsoplossing door het frame naar de zilveren achterkant sijpelt en mogelijk uw spiegel beschadigt.

 • Tijd: 15 minuten
 • Moeilijkheid: Beginner

Wat je nodig hebt

 • Gedistilleerde witte azijn
 • Gedestilleerd water
 • Spuitfles
 • 3 microvezeldoeken
 • Afwasmiddel (optioneel)
 • Ontsmettingsalcohol (optioneel)
 • Wattenbollen (optioneel)

1. Maak reinigingsoplossing

Meng 1 kopje witte azijn met 1 kopje gedestilleerd water in een spuitfles. Geef de fles een goede shake om de ingrediënten te mengen.

Snelle tip

Om een anti-condens oplossing voor uw badkamerspiegels te maken, voegt u 1 theelepel afwasmiddel toe aan de reinigingsoplossing.

2. Veeg de spiegel schoon

Gebruik een schone en droge microvezeldoek om de spiegel snel schoon te vegen voordat u deze spuit. Dit verwijdert vuil, stof en smurrie die aan uw spiegel vastzitten waardoor deze kan strepen krijgen wanneer u deze schoonmaakt.

Snelle tip

Als je tandpasta, haarspray of vlekken op je badkamerspiegel hebt geplakt, dompel dan een watje in ontsmettingsalcohol om de smurrie uit de spiegels te verwijderen.

3. Maak de spiegel schoon

Vernevel uw spiegel lichtjes met de reinigingsoplossing en gebruik een zigzag- of S-patroon om de doek over de gehele lengte van de spiegel heen en weer te vegen. Een andere optie is om de microvezeldoek te benevelen met uw glasreinigingsoplossing voordat u de zigzagbeweging gebruikt om uw spiegel schoon te schrobben.

Snelle tip

Als u afwasmiddel aan de reinigingsoplossing hebt toegevoegd, spuit u de oplossing op de spiegel en laat u deze een paar seconden zitten voordat u deze schoonmaakt. Dit zal helpen om te voorkomen dat uw badkamerspiegel beslaat.

4. Veeg de spiegel schoon

Poets je spiegel met de derde schone en droge microvezeldoek. Dit voorkomt dat je te maken krijgt met een spiegel die wazig of streperig is.

Hoe spiegels schoon te maken zonder strepen

U kunt een paar hacks gebruiken om strepen op uw spiegel te voorkomen na het schoonmaken.

 • Voordat u uw spiegel schoonmaakt, veegt u deze af met een schone en droge microvezeldoek. Dit verwijdert het stof en de deeltjes die de belangrijkste oorzaak zijn van strepen.
 • Werk in een zigzag- of Z-vormig patroon en vermijd het gebruik van cirkelvormige bewegingen bij het schoonmaken van je spiegel.
 • Poets de spiegel na het schoonmaken met een schone en droge doek.
 • Gebruik snel een wisser om je spiegels zonder strepen schoon te maken.

Hoe spiegels schoon te maken zonder azijn

Als u liever de geur van azijn in uw huis vermijdt na het reinigen van uw spiegels, zijn hier enkele alternatieve reinigingsmethoden die u kunt gebruiken, zoals ontsmettingsalcohol, waterstofperoxide en tandpasta. Al deze methoden zullen uw spiegel goed reinigen zonder strepen.

Met ontsmettingsalcohol

Ontsmettingsalcohol is een geweldige optie om te gebruiken om uw spiegels schoon te maken en te desinfecteren. Het doodt niet alleen alle ziektekiemen op de spiegel, maar het verwijdert ook vastzittende tandpastavlekken.

Dompel een watje of wattenschijfje in de ontsmettingsalcohol en concentreer je op de vastzittende vlekken. Schrob totdat ze zijn verwijderd. Volg indien nodig een spiegelreinigingsoplossing.

Met glasreiniger

Een glasreiniger zoals Windex is een andere uitstekende optie om uw spiegels thuis te reinigen.

Vernevel eerst de spiegel lichtjes met Windex of de glasreiniger van uw voorkeur. Veeg vervolgens de spiegel af met een schone en droge microvezeldoek in een zigzagpatroon. Werk af door de spiegel te poetsen met een tweede schone en droge microvezeldoek.

Met ammoniak

Ammoniak is een andere uitstekende spiegelreiniger die je thuis kunt gebruiken.

Doe 1 liter water in een emmer en voeg vervolgens 1/3 kopje ammoniak toe. Dompel een spons in het mengsel en breng de oplossing aan op je spiegel. Schrob eventuele vlekken op je spiegel met de spons.

Gebruik een schone en droge microvezeldoek om je spiegel af te vegen en te drogen met een Z-vormig patroon. Een tweede microvezeldoek kan worden gebruikt om je spiegel te laten glanzen.

Met waterstofperoxide

Giet de waterstofperoxide in een spuitfles. Een andere optie is om een sproeikop aan de fles zelf te bevestigen.

Vernevel de spiegels lichtjes met de waterstofperoxide. Werk af door de spiegels schoon te vegen met een microvezeldoekje.

Met tandpasta

Gewone witte tandpasta kan ook dienst doen als huishoudelijke schoonmaakmiddel omdat het een mild schuurmiddel is. Bedek de spiegel met de tandpasta en wacht tot deze is opgedroogd. Dit duurt ongeveer 20 minuten.

Verwijder vervolgens de tandpasta met een schone microvezeldoek. U moet c gebruikenircles om de spiegel schoon te poetsen wanneer u tandpasta gebruikt om uw spiegels schoon te maken.

Wat te vermijden bij het reinigen van spiegels

Wanneer u een spiegel schoonmaakt, moet u deze gereedschappen en producten vermijden.

 • Vermijd het gebruik van schurende sponzen of reinigingsmiddelen, omdat deze de spiegel kunnen krassen.
 • Vermijd het gebruik van reinigingsproducten die sop produceren. Het sop kan een waas achterlaten op het glas.
 • Papieren handdoeken moeten ook worden vermeden omdat ze schurend zijn en het oppervlak van uw spiegels kunnen krassen of putten.

Spiegelreiniging Hacks

Als je geen microvezeldoekje hebt om te gebruiken bij het schoonmaken van je spiegel, kun je proberen een koffiefilter of een krant te gebruiken om de spiegels schoon te maken. Een andere optie is om een oud T-shirt te knippen of een doek te gebruiken die je in huis hebt hangen.

Professionals gebruiken wissers om spiegels zonder strepen schoon te maken.

Je kunt je spiegel ook snel schoonmaken met water. Bevochtig je schone microvezeldoek met warm water en veeg je spiegel af met cirkelvormige bewegingen. Poets het schoon met een droge microvezeldoek om strepen te voorkomen.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet ik mijn spiegel schoonmaken?

Je moet je spiegels elke week schoonmaken als ze bedekt raken met vingerafdrukken, tandpasta en andere smurrie.

Kan ik een ontsmettingsmiddel gebruiken om de spiegel schoon te maken?

Ja, handdesinfecterend middel kan worden gebruikt om uw spiegels schoon te maken. Het is ook een geweldig product om te gebruiken om haarlak van badkamerspiegels te reinigen.

Kun je scrubbing bubbles op spiegels gebruiken?

Sommige mensen gebruiken Scrubbing Bubbles om hun spiegels schoon te maken. Het wordt echter niet aanbevolen. Het gebruik van Scrubbing Bubbles op je spiegel kan een waas achterlaten die schoon moet worden gepoetst.

Beschadigt azijn spiegels?

Ja, azijn kan schade aan spiegels veroorzaken. De zilveren achterkant die wordt gebruikt om spiegels te produceren, is gevoelig voor zure corrosie. Dus als de azijn door het frame naar de zilveren achterkant lekt, kan de spiegel zijn glans verliezen.


Hoe spiegels schoon te maken

Om een spiegel goed schoon te maken, begin je met het afvegen van de spiegel met een schone en droge microvezeldoek. Dit verwijdert vuil en residu die strepen kunnen veroorzaken.

Benevel de spiegel lichtjes met een glasreiniger. Gebruik een microvezeldoek om de spiegel in een Z-vormig patroon af te vegen. Werk af door de spiegel glanzend te maken met een tweede schone en droge microvezeldoek.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?