Beste robotstofzuigers voor hardhouten vloeren van 2022

Heb je het gevoel dat er niet genoeg tijd in je dag is om alle klusjes op je lijst af te vinken? Heb je hardhouten vloeren en besteed je tijd aan het proberen ze ongerept te houden? Nou, er is hulp onderweg.

Een robotstofzuiger kan u helpen om op de hoogte te blijven van die verantwoordelijkheden terwijl u een deel van uw tijd terugkrijgt.

We hebben een uitgebreide lijst samengesteld met de beste robotstofzuigers voor hardhouten vloeren en een gids voor wat u moet overwegen tijdens het winkelen.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de eufy door Anker, BoostIQ RoboVac 11S (Slim), Robotstofzuiger, Superdun, 1300Pa sterke zuigkracht, stille, zelfopladende robotstofzuiger, reinigt harde vloeren tot middelpolige tapijten
Het beste voor een stille reiniging
Eufy BoostIQ RoboVac 11S |
 • Zorgeloos opladen
 • Stille reiniging
 • Minder frequente lediging
Prijs controleren
Productafbeelding van de Amarey A800 robotstofzuiger - superzuigrobotstofzuiger, langdurig, timerfunctie, zelfopladend, meerdere reinigingsmodi, Amarey robotstofzuiger voor huisdierhaar, harde vloer, tapijt
Het beste voor ondermeubilair
Amarey Robot VacuĆ¼m
 • Eenvoudige kamer – vloerovergangen
 • Meerdere reinigingsmodi
 • Batterijduur van 100 minuten
Prijs controleren
Productafbeelding van de Pure Clean Robot Stofzuiger - Opgewaardeerde Lithium Batterij 90 Min Looptijd - Automatische Bot Self Detecteert Trappen Huisdier Haarallergieƫn Vriendelijke Robot Home Cleaning voor Tapijt Hardhouten Vloer
Beste budgetoptie
Pure Schone Robot Stofzuiger
 • HEPA-filter voor schone lucht
 • Programmeerbare reinigingsmodi
 • Goed voor huisdierenhaar
Prijs controleren
Productafbeelding van de Shark Robotic Vacuum, 0,45 liter, rook
Beste Wi-Fi-connectiviteit
Shark Ion Robot VacuĆ¼m
 • Lange levensduur van de batterij
 • Zorgeloos borstelsysteem
 • Voice commando mogelijkheden
Prijs controleren
Productafbeelding van de iRobot Roomba 675 Robot Vacuum-Wi-Fi-connectiviteit, werkt met Alexa, goed voor huisdierhaar, tapijten, harde vloeren, zelf opladen
Beste high-tech optie
iRobot Roomba 675
 • Wi-Fi-connectiviteit
 • Geavanceerd reinigingssysteem
 • Eenvoudige vloernavigatie
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Voordelen van robotstofzuigers voor hardhouten vloeren
 • Waar moet je op letten?
 • Tips voor het gebruik van uw robotstofzuiger
 • Veelgestelde vragen


Product beoordelingen

Hier zijn onze top vijf robotstofzuigers, beoordeeld op basis van levensduur van de batterij, zuigkracht en hoe goed ze werken op hardhouten vloeren.

1. Eufy BoostIQ RoboVac 11S

Beste stille robotstofzuiger voor hardhout

Productafbeelding van de eufy door Anker, BoostIQ RoboVac 11S (Slim), Robotstofzuiger, Superdun, 1300Pa sterke zuigkracht, stille, zelfopladende robotstofzuiger, reinigt harde vloeren tot middelpolige tapijten

Prijs controleren

Deze robotstofzuiger biedt een ultradun ontwerp van slechts 2,85 inch hoog. Het is slank genoeg om gemakkelijk onder de meeste meubels te passen, waardoor het apparaat niet vast komt te zitten.

Het werkt ook om ervoor te zorgen dat uw ruimte schoon wordt, zelfs als u de kamer uit bent.

Deze unit kan zich verplaatsen tussen hardhouten vloeren en middelpolig tapijt. Het is dus een uitstekende keuze voor kamers met vloerkleden. Het werkt stil en biedt 1300Pa zuigkracht.

Indien nodig kan dit apparaat zijn normale zuigkracht in slechts 1,5 seconden verhogen om zware rotzooi beter aan te pakken. Deze verandering gebeurt automatisch wanneer het vacuĆ¼m de rommel detecteert.

Met een gewicht van 5,73 pond en 100 minuten schoonmaken, is dit onze beste keuze.

Wat we leuk vinden

Zorgeloos opladen

De Eufy BoostIQ wordt geleverd met een aparte dockingpoort. Nadat uw robotstofzuiger klaar is met stofzuigen, keert deze terug naar de dockingpoort. Eenmaal daar begint het opladen.

De zelfoplaadfunctie is zo handig voor drukke mensen. Bovendien is het dockingstation handig, zodat u altijd weet waar de robotstofzuiger zich bevindt wanneer deze niet in gebruik is.

Geeft een rustige reiniging

Stofzuigers staan niet bekend als stil. Maar met slechts 55 decibel werkt deze robotstofzuiger stil. Dat is een krachtige en efficiƫnte reiniging op zowat het volume van uw lopende magnetron.

Als je een druk huishouden hebt waar je jongleert met vroege bedtijden of middagdutjes, is dit misschien de juiste stofzuiger voor jou. Het maakt het mogelijk om de schoonmaak te krijgen die u nodig hebt zonder uw normale schema te onderbreken.

Heeft minder frequente lediging nodig

Dit apparaat biedt een groter dan gemiddelde vuilrecipiƫnt. Met een capaciteit van 0,6 liter heeft dit apparaat voldoende ruimte om stof en puin te verzamelen.

We denken dat dit een geweldige functie is voor eigenaren van gezelschapsdieren. U hoeft zich geen zorgen te maken dat uw schoonmaaksessie wordt onderbroken om de prullenbak te legen. Bovendien heb je de schone vloeren die je zoekt.

Wat we niet liKe

De dockingpoort heeft veel ruimte nodig

Hoewel dit vacuĆ¼m en de poort compact zijn, moet er een aanzienlijke hoeveelheid ruimte rond de poort zijn. Dit zorgt ervoor dat de robotstofzuiger veilig kan terugkeren naar zijn poort om goed op te laden. U kunt dus moeite hebben met het vinden van een goede dockingruimte voor uw apparaat als de ruimte beperkt is.

Dit toestel biedt geen mapping

Op zoek naar een unit die jouw ruimte kan leren en onthouden? Als dat belangrijk voor je is, wil je op zoek naar een andere robotstofzuiger. Dit specifieke model biedt geen geavanceerd kaartsysteem.

In plaats daarvan lijkt dit apparaat willekeurig te bewegen en het blootgestelde gebied te bedekken. Dit kan de unit minder efficiĆ«nt maken, maar het vacuĆ¼m zal zich een weg blijven banen door het hele gebied.

Productspecificaties

Zuigkracht 1300Pa
Hoogte 2,85 inch
Middellijn 12,8 inch
Batterijleven 100 minuten
Pakket omvat Dockingbasis, wisselstroomadapter, afstandsbediening, hoogwaardige filters, reinigingsgereedschap, gebruikershandleiding

2. Amarey A800 Robot VacuĆ¼m

Beste robotstofzuiger voor onder meubels

Productafbeelding van de Amarey A800 robotstofzuiger - superzuigrobotstofzuiger, langdurig, timerfunctie, zelfopladend, meerdere reinigingsmodi, Amarey robotstofzuiger voor huisdierhaar, harde vloer, tapijt

Prijs controleren

Met een lengte van slechts 2,7 inch heeft deze robotstofzuiger een dun lichaam dat perfect is om onder laag-op-de-grond meubels te gaan. Als u op zoek bent naar diepe reiniging op moeilijk bereikbare plaatsen, is dit misschien precies de stofzuiger voor u.

Hoewel dit apparaat geen mapping biedt, wordt het wel geleverd met vier verschillende reinigingsmodi. U kunt kiezen voor auto, spot, eenpersoonskamer of rand, afhankelijk van uw specifieke behoeften.

U kunt schoonmaakschema’s van tevoren programmeren om uw robotstofzuiger aan de praat te krijgen, zelfs als u er niet bent. Selecteer eenvoudig de gewenste modus en laat de robotstofzuiger aan het werk gaan.

We houden van de gemakkelijk te legen vuilbak. Er zijn geen extra zakken nodig om het vuil te verzamelen. Bovendien is de robot geschikt voor het verzamelen van vuil, puin, stof en haar van huisdieren.

Wat we leuk vinden

Eenvoudige kamerovergangen en vloerwisselingen

Deze robotstofzuiger detecteert snel oppervlakteveranderingen terwijl het beweegt. Dit geldt zelfs voor hogerpolige tapijten en badmatten.

Aanzienlijke drempels en oppervlakteveranderingen zullen de voortgang van het vacuĆ¼m niet belemmeren of ervoor zorgen dat uw vacuĆ¼m vast komt te zitten.

Het beschikt ook over anti-collectie en anti-drop technologie om uw meubels en de stofzuiger zelf te beschermen.

Programmeerbaar met meerdere reinigingsmodi

De verschillende reinigingsmodi geven u controle over waar uw stofzuiger wordt gereinigd. Het selecteren van een reinigingsmodus kan uw robotstofzuiger efficiƫnter maken en de reinigingstijd laag houden.

In staat zijn om uw robotstofzuiger van tevoren te programmeren, is nog een ding dat u kunt automatiseren om alles soepel te laten verlopen – en uw huis schoon te houden.

Batterijlevensduur van 100 minuten

Dit toestel wordt geadverteerd met een batterijduur van 100 minuten. Veel gebruikers die dit vacuĆ¼mrapport gebruiken, kregen echter meer tijd uit een enkele lading. Als u te maken heeft met een grotere ruimte, vindt u de langere levensduur van de batterij misschien nuttig.

Stil en lichtgewicht

Nog twee handige functies zijn het feit dat het stil en lichtgewicht is. Het draait op 58 decibel, wat gezellige avonden thuis niet zal onderbreken. Bovendien weegt het slechts 5,7 pond, dus je kunt het gemakkelijk oppakken en verplaatsen wanneer dat nodig is.

Wat we niet leuk vinden

Kan alleen worden bediend met de afstandsbediening

Al uw schoonmaakaanpassingen gebeuren met behulp van de afstandsbediening, inclusief de reinigingsmodus en het plannen van reinigingen. Dit model kan niet communiceren terwijl u het huis uit bent of met een gedownloade app. Als u de afstandsbediening verliest, kunt u het apparaat niet programmeren.

Schoonmaaksessies kunnen een tijdje duren

Dit model biedt geen intelligent mappingsysteem. Dit betekent dat het uw plattegrond niet kan leren of onthouden in het gebied dat het schoonmaakt. Als gevolg hiervan zijn reinigingen minder georganiseerd en kan het langer duren voordat de robot zijn stofzuigen heeft voltooid.

Productspecificaties

Zuigkracht 1400Pa
Hoogte 2,7 inch
Middellijn 12,7 inch
Batterijleven 100 minuten
Pakket omvat Laadstation, afstandsbediening

3. Pure Schone Robot Stofzuiger

Beste budgetkeuze

Productafbeelding van de Pure Clean Robot Stofzuiger - Opgewaardeerde Lithium Batterij 90 Min Looptijd - Automatische Bot Self Detecteert Trappen Huisdier Haarallergieƫn Vriendelijke Robot Home Cleaning voor Tapijt Hardhouten Vloer

Prijs controleren

Dit vacuĆ¼mmodel is een geweldige optie als u op zoek bent naar een geautomatiseerde reiniger die de bank niet zal breken. Het werkt goed op hardhout, tegels en laagpolig tapijt.

Dit toestel beschikt ook over een HEPA-filter. Het kan dus een goede optie zijn voor mensen die last hebben van allergieƫn en eigenaren van gezelschapsdieren.

Twee zijwaartse borstels verlengen het reinigingspad. Dit betekent dat het schoonmaken sneller gebeurt, wat geweldig is voor grotere huizen. De verwachte oplaadtijd voor dit toestel is 4 uur voor 90 minuten schoonmaken.

We houden ervan dat het anti-valtechnologie bevat. Het kan een goede optie zijn voor tweede verdiepingen, gesplitste niveaus en andere plattegronden met hoogteverschillen. Bovendien helpen de meerdere reinigingsopties op dit apparaat u om de beste reiniging in de kortst mogelijke tijd te krijgen.

Wat we leuk vinden

Het HEPA-filter

Deze stofzuiger is voorzien van een HEPA-filter dat geweldig is voor mensen met een allergie. Het helpt fijne stofdeeltjes en huidschilfers van huisdieren vast te houden, waardoor wordt geminimaliseerd wat zijn weg terug naar de lucht vindt en verstopping in het vacuĆ¼m wordt voorkomen.

Bovendien is het filter wasbaar en wordt een reservefilter meegeleverd met het apparaat. U kunt verwachten dat u het filter om de paar maanden vervangt om de effectiviteit ervan te behouden.

Programmeerbare reinigingsmodi

Deze robotstofzuiger biedt vooraf ingestelde reinigingsmodi. Deze modi omvatten een randreinigingsmodus, een spotreinigingsmodus en een algemene gerandomiseerde reinigingsmodus.

Met een meegeleverde afstandsbediening kunt u indien nodig wijzigingen aanbrengen. U kunt de afstandsbediening ook gebruiken om uw robotstofzuiger naar bepaalde gebieden te leiden.

Goed voor pet hair

Dit apparaat is zeer geschikt voor het verzamelen van haar van huisdieren – vooral lichtgewicht, fijner stof en vuil. Het kan een uitstekend hulpmiddel zijn om de ruimte die uw huisdieren innemen te behouden.

Regelmatig schoonmaken met deze stofzuiger kan de tuimelkruiden van huisdieren voorkomen waar hardhouten vloeren bekend om staan.

Wat we niet leuk vinden

Kleine vuilnisbak capaciteit

Ondanks de hoogte van dit model is de vuilnisbak vrij klein en kan hij geen grotere rotzooi aan. De vuilnisbak biedt slechts 0,2 liter ruimte voor opslag en moet regelmatig worden geleegd.

Hoewel het geweldig is voor het oppakken van fijne en lichtgewicht rommel, moet u van plan zijn om de vuilnisbak na elk gebruik te dumpen.

Productspecificaties

Zuigkracht 1200Pa
Hoogte 2,9 inch
Middellijn 11 inch
Batterijleven 90 minuten
Pakket omvat Oplaadpoort, ac-adapter, reinigingsgereedschap, HEPA-filter, afstandsbediening

4. Shark Ion R75 Robot VacuĆ¼m

Het beste voor Wi-Fi-connectiviteit

Productafbeelding van de Shark Robotic Vacuum, 0,45 liter, rook

Prijs controleren

Dit toestel van Shark werkt met Alexa; met behulp van spraakbesturing of een app kunt u schoonmaakbeurten plannen of uw robot opdracht geven om een nieuwe puinhoop op te ruimen.

De smart-sensing technologie leert waar meubels zich bevinden.Ā Dit veroorzaakt minder ongelukken en voorkomt dat uw stofzuiger minder vaak vast komt te zitten. Extra nabijheidssensoren waarschuwen de robot wanneer deze zich in de buurt van obstakels bevindt en past zich dienovereenkomstig aan.

De meegeleverde borstel verzamelt grondig puin en vuil op de vloer. Het zelfverzorgingssysteem ontwart haar, touw en andere lange stukken die obstakels veroorzaken. Gelukkig werken de borstelharen op de borstel goed op zowel hardhout als tapijtgebieden.

Met een onopvallend ontwerp en een eenvoudig te legen vuilnisbak is dit model zeer gebruiksvriendelijk. Het is onwaarschijnlijk dat het vast komt te zitten onder meubels. Bovendien kan de vuilnisbak 0,5 liter verzameld puin bevatten.

Wat we leuk vinden

Langere levensduur van de batterij dan verwacht

Dit model wordt geadverteerd als een uur actief stofzuigen. Veel gebruikers meldden dat hun stofzuiger dichter bij twee uur kon reinigen voordat ze terugkeerden naar het oplaadstation.

Zorgeloos borstelsysteem

Het hebben van een borstel kan je een betere reiniging geven. Als je ooit te maken hebt gehad met een roterende borstel, weet je echter dat het een gedoe kan zijn om de borstel schoon te houden. De zelfreinigende functie op deze bot maakt het schoonhouden van uw ruimte nog eenvoudiger en houdt uw robot in goede staat.

Mogelijkheden voor spraakopdrachten

Met de mogelijkheid om verbinding te maken met wifi en een Alexa-apparaat, is deze robot handig in gebruik. Zodra uw systeem is ingesteld, kunt u onderweg wijzigingen aanbrengen en schoonmaakplannen plannen. Wanneer je je telefoon niet bij de hand hebt voor de bijbehorende app, kun je je informatie rechtstreeks aan Alexa geven.

Wat we niet leuk vinden

Dit apparaat is het beste voor lichte reiniging

Deze robotstofzuiger heeft niet enorm veel zuigkracht. Hoewel de vuilnisbak groot genoeg is om meer substantiƫle rotzooi aan te kunnen, is de kracht dat misschien niet. Voor de beste resultaten, plan om deze robot te gebruiken voor voornamelijk lichte rommel.

Er is geen manier om het vacuĆ¼m te sturen

Hoewel u schoonmaakwerkzaamheden kunt plannen via de app of met spraakbesturing, kunt u de robot niet fysiek sturen. Als er een bepaalde puinhoop is waar je je robot bij moet hebben, moet je hem fysiek naar het gebied verplaatsen. Je kunt ook wachten tot de stofzuiger er vanzelf is, maar je kunt hem geen bijbehorende reinigingsmodus toewijzen.

Productspecificaties

Zuigkracht 1000Pa
Hoogte 2,6 inch
Middellijn 12,6 inch
Batterijleven 60 minuten
Pakket omvat Oplaaddock, filter, zijborstels, botboundary connectoren, 9 voet botboundary tape

5. iRobot Roomba 675 Robot vacuĆ¼m

Beste high-tech robotstofzuiger

Productafbeelding van de iRobot Roomba 675 Robot Vacuum-Wi-Fi-connectiviteit, werkt met Alexa, goed voor huisdierhaar, tapijten, harde vloeren, zelf opladen

Bekijk op Amazon
Bekijk op Target
Bekijk op Lowes

Deze unit beschikt over een drietraps reinigingsaanpak. Ten eerste maakt het los en tilt het op; vervolgens voegt het zuigkracht toe om zowel groot als fijn puin te verzamelen. Een gepatenteerde vuildetectietechnologie waarschuwt dit model voor gebieden waar de stofzuiger harder moet werken.

U kunt 90 minuten looptijd verwachten van dit model. Het keert ook automatisch terug naar het dockingstation wanneer dat nodig is. Dit model is compatibel met de Roomba-schoonmaakapp en stelt u in staat om reinigingen op afstand te plannen.

Geweldig voor hardhouten vloeren, dit model kan gemakkelijk bewegen tussen verschillende oppervlaktetypen. Een automatisch aanpassend hoofd verandert van positie afhankelijk van de vloer waarop uw robot reist.

Het is ook in staat om zelfstandig over vloerovergangen te bewegen. Geniet ten slotte van de randvegende borstel die hem helpt bij het uitvoeren van grondige reinigingen langs muren en door hoeken.

Wat we leuk vinden

Biedt Wi-Fi-connectiviteit

Dit is een hightech-eenheid die verbinding kan maken met uw Wi-Fi-netwerk. Met een bijbehorende app kunt u ook in communicatie blijven met uw robot. Dit maakt het plannen en starten van schoonmaaksessies eenvoudiger dan ooit.

Als het gaat om platforms, heb je opties met deze Roomba. Het werkt met zowel Alexa als Google en is compatibel met Android- en iOS-besturingssystemen.

Geavanceerd reinigingssysteem

Zuigkracht is geweldig als het gaat om stofzuigers. We houden er echter van dat er meer aandacht is besteed aan dit product dan alleen het hebben van meer zuigkracht. Het unieke drietraps reinigingssysteem maakt reinigingssessies productiever, zelfs als er minder zuigkracht bij betrokken is.

Navigeert eenvoudig door vloerwijzigingen

De automatisch detecterende reinigingskoppen op dit apparaat maken oppervlakteovergangen een fluitje van een cent voor deze robot. Het zal niet vast komen te zitten en zijn batterij verslijten terwijl het van gebied naar gebied beweegt. Het is ook uitgerust met anti-valsensoren. Het zal dus geen grotere druppels proberen die het apparaat kunnen beschadigen.

Wat we niet leuk vinden

Minder krachtige zuigkracht

Dit model heeft veel technologische vooruitgang. Als het echter gaat om zuigkracht, heeft het slechts 600Pa (0,6 kPa) te bieden.

De unieke drietraps reinigingsaanpak maakt echter vuil los en tilt het op, zodat minder zuigkracht aanvaardbaar is. Toch kun je merken dat er niet genoeg kracht is om groter of zwaarder puin aan te pakken.

Dit is een grotere eenheid

Deze robotstofzuiger is groter en heeft een grotere diameter dan sommige andere modellen op de markt. Misschien vindt u het te groot om onder bepaalde meubels te passen.

Hoe dan ook, de grotere diameter en extra zijveger stellen de robot in staat om in Ć©Ć©n keer meer ruimte te bedekken. Dit kan een aanwinst zijn als u een groter open gebied stofzuigt.

Productspecificaties

Zuigkracht 600Pa
Hijight 3,5 inch
Middellijn 13,4 inch
Batterijleven 90 minuten
Pakket omvat Docking station, extra filter, gebruikershandleiding
Vergelijkbare artikelen
Vrouw die thee drinkt terwijl robotstofzuiger de vloer reinigtDe beste Roomba-alternatieven (topmerken beoordeeld)

Productvergelijkingstabel

Product Best Macht Hoogte Middellijn Batterij
Eufy BoostIQ RoboVac Voor een rustige reiniging 1,3 kPa 2.85ā€³ 12.8ā€³ 100 min
Amarey Robot Voor ondermeubilair 1,4 kPa 2.7ā€³ 12.7ā€³ 100 min
Pure Schone Robot Budget kopen 1,2 kPa 2.9ā€³ 11ā€³ 90 min.
Haai Ion Robot Voor Wi-Fi-connectiviteit 1 kPa 2.6ā€³ 12.6ā€³ 60 min.
iRobot Roomba 675 High-Tech Optie 0,6 kPa 3.5ā€³ 13.4ā€³ 90 min.

Voordelen van robotstofzuigers voor hardhouten vloeren

Robotstofzuigers kunnen uw huishoudelijke taken een beetje gemakkelijker maken. Hier zijn enkele van onze favoriete redenen om een robotstofzuiger te gebruiken wanneer u hardhouten vloeren heeft:

Maak uw tijd vrij

Je tijd is kostbaar en je voelt je misschien al behoorlijk dun gespreid. Dus, in staat zijn om je stofzuiger aan te zetten en weg te lopen is een enorme attractie, vooral voor drukke gezinnen.

Gemakkelijk te stofzuigen op krappe plekken

Heb je ooit geworsteld bij het proberen te stofzuigen onder een eettafel of bank? Robotstofzuigers, in vergelijking, bewegen gemakkelijk onder uw meubels en reinigen moeilijk bereikbare gebieden.

Ze nemen niet veel ruimte in beslag

Heb je beperkte opslagruimte? Het kan vervelend zijn om uw stofzuiger op ware grootte van plaats naar plaats te sjouwen om hem uit het zicht te houden. Een robotstofzuiger kan gemakkelijk worden opgeslagen in alles van een boekenplank tot een opbergbank.

Eenvoudig te gebruiken

Robotstofzuigers zijn nog nooit zo eenvoudig te bedienen geweest. Je zet ze gewoon aan en ze gaan stofzuigen – sommige hebben zelfs afstandsbedieningen. Het enige dat u hoeft te doen, is ze legen wanneer ze vol zijn en opladen als dat nodig is om uw stofzuiger te houden.

Werken op meerdere oppervlakken

Heb je een ruimte met vloerkleden en kale vloeren? Robotstofzuigers schakelen over tussen vloertypen en werken efficiƫnt op meerdere soorten oppervlakken.

Een geweldige optie voor mensen met beperkte mobiliteit

Of het nu gaat om fysieke beperkingen op korte of lange termijn, een robotstofzuiger kan u helpen uw ruimte te behouden. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor mensen met beperkte mobiliteit.

Waar moet je op letten?

Wanneer u op zoek bent naar de perfecte robotstofzuiger, moet u rekening houden met het volgende:

Batterijleven

De benodigde levensduur van de batterij is afhankelijk van hoe vaak u van plan bent uw apparaat op te laden. U wilt ook rekening houden met hoe groot uw ruimte is. Hoe groter het gebied (zoals bij een open plattegrond), hoe langer de levensduur van de batterij.

We raden aan om er een te zoeken die ten minste 60 minuten looptijd heeft. Anderen hebben meer, tot 100 minuten, wat geweldig is voor grotere huizen.

Uw vloertype

Sommige robotstofzuigers zijn goed uitgerust voor meerdere soorten oppervlakken. Verwacht je dat de jouwe op andere verdiepingen werkt dan hardhout? Houd daar dan rekening mee terwijl je winkelt.

Huisdieren in huis

Robotstofzuigers kunnen u helpen bij te blijven met de dagelijkse reiniging. Ze kunnen echter niet volledig uw behoefte aan een groot vacuĆ¼m vervangen. Dit geldt vooral wanneer u huisdieren heeft die verharen of gebieden met veel verkeer.

Zuigkracht

Als u verwacht dat uw robotstofzuiger een serieuze werklast aankan, wilt u een krachtigere eenheid. Maar als je op zoek bent voor lichte of incidentele taken heeft u mogelijk minder zuigkracht nodig.

De zuigkracht wordt gemeten in atmosferische druk, afgekort tot kPa. Wil je een indrukwekkende zuigkracht, kies dan met dat is minstens Ć©Ć©n kPA.

Hoogte

Robotstofzuigers zijn er in verschillende maten. Sommige zijn vrij dun en passen misschien goed onder uw meubels, maar ze hebben mogelijk vaker ledigingen nodig. De gemiddelde hoogte is ongeveer 2,5 inch.

Uw budget

Robotstofzuigers hebben een lange weg afgelegd sinds ze voor het eerst werden gemaakt in de jaren 90. Ze zijn nog steeds te vinden met een stevig prijskaartje, maar er zijn ook meer betaalbare robotstofzuigeropties. Weet van tevoren wat u bereid bent te besteden om belangrijke kandidaten voor uw nieuwe robotstofzuiger te identificeren.

U kunt kosten van ongeveer $ 200 verwachten, waarbij sommige betaalbaarder zijn en andere oplopen tot $ 400.


Tips voor het gebruik van uw robotstofzuiger

1. Bereid uw gebied van tevoren voor

Een robotstofzuiger kan het je makkelijker maken. Er zijn echter enkele dingen die u kunt doen om de zaken soepel te laten verlopen.

U moet alle items van de vloer verwijderen die de robots per ongeluk kunnen opzuigen of waar ze vast kunnen komen te zitten. Als je liever hebt dat ze zich op een bepaalde kamer concentreren, moet je dat gebied mogelijk afsluiten.

2. Gebruik uw robotstofzuiger vaak

Deze units zijn ontworpen om uw leven gemakkelijker te maken. Een manier waarop ze dat kunnen doen, is door lichte rotzooi aan te pakken voordat ze uit de hand lopen. Zodra er een aanzienlijke hoeveelheid vuil of vuil bij betrokken is, kan uw apparaat het mogelijk niet goed reinigen.

Om dit te voorkomen, kunt u frequente reinigingen plannen. Zelfs korte sessies zijn handig. Ze zullen de algehele effectiviteit van uw vacuĆ¼m verhogen.

3. Reinig uw robotstofzuiger regelmatig

Door uw stofzuiger schoon te houden, verbetert u de prestaties. Het zal ook de levensduur van uw apparaat verlengen.

Veel stofzuigers worden geleverd met een reinigingskit of borstel om uw apparaat beter te onderhouden. Zorg er dus voor dat u de vuilnisbakholte regelmatig leegt en maak het reinigingsmechanisme regelmatig schoon.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet je hardhouten vloeren dweilen?

Je moet je hardhouten vloeren minstens ƩƩn keer per week dweilen om hardnekkige vlekken en schadelijke bacteriƫn te verwijderen. Overweeg om twee keer per week te dweilen als je hardhouten vloer veel voetgang krijgt, of als je huisdieren en kinderen hebt.

Zullen robotstofzuigers hardhouten vloeren krassen?

Uw robotstofzuiger zal geen hardhouten vloeren krassen. Ze zijn ontworpen met zachte borstels en rubberen wielen, waardoor ze geschikt zijn voor bijna elk oppervlak.

Zal een Roomba Scratch LVP?

Een Roomba is misschien niet de beste robotstofzuiger voor je LVP (luxe vinylplank). Het is niet hetzelfde als laminaatvloeren en na verloop van tijd zal uw Roomba-stofzuiger het oppervlak van uw LVP dof maken met kleine krasjes van de borstels.

Kan een Roomba van hardhout naar tapijt gaan?

Een Roomba kan gaan van hardhout naar tapijt. Het maakt gebruik van gepatenteerde AeroForce-reiniging met drie fasen: afzuiging, roeren en borstels. Het betekent dat een Roomba stofzuiger gemakkelijk kan wisselen tussen verschillende vloertypen.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   hoe moet je een aquarium schoonmaken