Beste Roomba-alternatieven van 2022

Je hebt misschien je oog laten vallen op een Roomba, maar ze kunnen prijzig zijn. Of misschien wil je een ander model uitproberen.

Roomba’s zijn cool genoeg om elke nette freak op te winden, maar ze kunnen de bank breken. Wij zijn er om u te helpen. In deze gids laten we u enkele van de beste Roomba-alternatieven zien.

Deze stofzuigers zijn nog steeds handig, moeiteloos en zullen een revolutie teweegbrengen in uw vacuĆ¼mroutine.

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de Coredy robotstofzuiger, 1700Pa supersterke zuigkracht, ultraslank, automatisch zelfopladend robotstofzuiger voor het reinigen van hardhouten vloeren, middelpolige tapijten, filter voor huisdier, eenvoudig schemareiniging
Beste Allrounder
Coredy R300 VacuĆ¼m
 • Krachtige zuigkracht
 • Veiligheidsvoorzieningen
 • Diverse accessoires
Prijs controleren
Productafbeelding van de eufy door Anker, BoostIQ RoboVac 11S (Slim), Robotstofzuiger, Superdun, 1300Pa sterke zuigkracht, stille, zelfopladende robotstofzuiger, reinigt harde vloeren tot middelpolige tapijten
Beste slimme robot
Eufy RoboVac 11S |
 • Multiroom
 • Automatische zuigregeling
 • Drievoudig filtersysteem
Prijs controleren
Productafbeelding van de Coredy R750 robotstofzuiger, volledig opgewaardeerd, grensstrip ondersteund, 360 Ā° slimme sensorbescherming, sterke max zuigkracht, superstil, zelfladen robotstofzuiger, reinigt huisdierbont, harde vloer
Het beste voor alle oppervlakken
Coredy R500 VacuĆ¼m
 • Vijf reinigingsmodi
 • 120 minuten speelduur
 • Veiligheidsvoorzieningen
Prijs controleren
Productafbeelding van de ILIFE A4s robotstofzuiger met sterke zuigkracht, meer dan 100 minuten looptijd, zelfopladend, slank, stil, ideaal voor harde vloeren tot middelgrote tapijten
Beste voor huisdieren
ILife A4s VaCuum
 • Klittenvrije borstel
 • Duurzame batterij
 • Max-modus voor dieptereiniging
Prijs controleren
Productafbeelding van de ECOVACS DEEBOT N79S robotstofzuiger met maximale stroomafzuiging, tot 110 minuten runtime, harde vloeren en tapijten, werkt met Alexa, app-bedieningselementen, zelfopladend, stil
Meest handig
Ecovacs Deebot N79S
 • Compatibel met Alexa en Google Assistent
 • Ecovacs-app om te bedienen vanaf het werk
 • Vier reinigingsmodi
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Waarom zou u een robotstofzuiger kopen?
 • Hoe een Roomba-alternatief te kiezen
 • Past een robotstofzuiger bij jou?
 • Tips voor het gebruik van een robotstofzuiger
 • Veelgestelde vragen


Product beoordelingen

Bekijk deze vijf uitstekende Roomba-alternatieven.

1. Coredy R300 Robotstofzuiger

Beste allrounder Roomba-alternatief

Productafbeelding van de Coredy robotstofzuiger, 1700Pa supersterke zuigkracht, ultraslank, automatisch zelfopladend robotstofzuiger voor het reinigen van hardhouten vloeren, middelpolige tapijten, filter voor huisdier, eenvoudig schemareiniging

Prijs controleren

Deze stofzuiger heeft bijna alles wat je nodig hebt om het meeste uit robotstofzuigen te halen. De lijst met functies is indrukwekkend en klanten zijn er dol op, net als wij.

Om te beginnen heeft het een krachtige zuigkracht van 1400 Pa – meer dan de meeste andere robotstofzuigers. Het kan stof en hardnekkig vuil of puin oppikken en heeft tot 110 minuten looptijd.

Qua functionaliteit is dit een machine met meerdere verdiepingen. De functies voor automatisch aanpassen weten welke borstels, hoogte en zuigkracht moeten worden gebruikt, afhankelijk van of uw vloer hard of tapijt is.

De anti-botsingstechnologie voorkomt onnodige klappen en het heeft anti-drop-technologie om het veilig te houden van trappen. De drukgevoelige bumper helpt bij de navigatie, zodat hij geen moeite heeft om zijn weg te vinden in uw meubels.

Foto van de Coredy R300 Robotstofzuiger

Wat we leuk vinden

Bedien het op afstand

Leun achterover, ontspan en bedien de robot met een afstandsbediening. Het heeft zelfs een timer, zodat u reinigingen kunt plannen.

We houden ervan dat het zichzelf oplaadt, dus je hoeft er echt alleen maar te zijn om de vuilnisbak leeg te maken.

Schakelt naadloos van vloertype

De Coredy R300 heeft geen moeite om over te schakelen van harde vloeren naar tapijten en is ontworpen om naadloos tussen de twee te zwerven. Het is het meest geschikt voor middelpolige tapijten.

Er zijn vier reinigingsmodi om uit te kiezen: automatisch reinigen, rand, vlek en laag geluidsniveau.

Diverse accessoires

We vinden het leuk dat deze wordt geleverd met een grote selectie handige accessoires. De vier zijborstels en reinigingsborstel voegen meer kracht toe aan uw reiniging. Deze stofzuiger wordt ook geleverd met alles wat hij nodig heeft om te werken – zelfs de batterijen van de afstandsbediening.

Het wordt ook geleverd met twee filters, waarvan er ƩƩn hoog-effi isciency. Deze filters maken het ook een uitstekende keuze voor mensen met allergieƫn.

Wat we niet leuk vinden

Niet geschikt voor dierenwoningen

We hebben gemerkt dat klanten niet tevreden zijn met deze machine als het gaat om haar voor huisdieren. Het heeft geen borstel aan de onderkant, dus het is niet effectief in het verzamelen van haar van tapijten.

Het is lawaaierig

Deze machine zal je niet doof maken, maar hij is luider dan de meeste andere robotstofzuigers. Het kan te wijten zijn aan de extra zuigkracht, dus we zullen het hier niet te hard op beoordelen.

Productspecificaties

Zuiging 1400 Pa
Dimensies 12.8 x 12.8 x 2.7 inch
Gewicht 9 pond
Bijzonderheden Automatische hoogteverstelling, anti-botsingstechnologie, anti-drop-technologie
Accessoires 4 zijborstels, reinigingsborstel, extra hoogrendementsfilter, oplaadstation, adapter, afstandsbediening, batterijen

2. Eufy RoboVac 11S robotstofzuiger

Beste slimme robot Roomba-alternatief

Productafbeelding van de eufy door Anker, BoostIQ RoboVac 11S (Slim), Robotstofzuiger, Superdun, 1300Pa sterke zuigkracht, stille, zelfopladende robotstofzuiger, reinigt harde vloeren tot middelpolige tapijten

Bekijk op Amazon
Bekijk op Lowes

In 2018 won deze machine de Best Robot Vacuum award, wat veel zegt over zijn bruikbaarheid en verfijning. Dit is een upgrade naar een eerder model met betere specificaties. De vuilnisbak is groter, de zuigkracht is sterker en de bouw is compacter dan voorheen.

Eufy’s exclusieve BoostIQ-technologie past automatisch de zuigkracht aan om schade aan harde vloeren te voorkomen. Het werkt ook snel. Deze functie wordt binnen twee seconden geactiveerd.

Deze stofzuiger is een zelfopladende machine die geen moeite zal hebben om zijn weg naar huis te vinden. Het kan ook over lage treden en deurrichels klimmen, waardoor het een stofzuiger met meerdere kamers is.

Het kan reinigen in aanvallen van 100 minuten en maakt heel weinig geluid. Verschillende meegeleverde veiligheidsvoorzieningen voorkomen dat het crasht en valt.

Foto van de Eufy RoboVac 11S Robotstofzuiger

Wat we leuk vinden

Multi-Room Reizen

We vinden het geweldig dat deze stofzuiger zijn weg kan vinden over deurrichels en kleine stappen. Andere robotstofzuigers kunnen hierdoor in de war raken en kunnen niet worden ingesteld om verschillende kamers te betreden. Deze handige functie betekent dat u minder tijd hoeft te besteden aan het instellen of in de gaten houden ervan.

Automatische zuigregeling

Dit is een uitstekende eigenschap omdat deze stofzuiger bedoeld is voor hardhouten vloeren. U hoeft de zuigkracht van deze machine niet te regelen. Het detecteert hoe hard het uw vloeren moet reinigen en past de zuigkracht in een seconde aan.

Het zal de conditie van houten vloeren behouden door schaafwonden op het oppervlak te voorkomen.

Drievoudig filtersysteem

Dit is geweldig als u gevoelig bent voor stof, haar van huisdieren of andere allergenen. Het drievoudige filtersysteem verlaat uw vloeren en de luchtreiniger. Wij vinden het een mooie hoffelijkheid dat je er ook een extra filter in krijgt gegooid.

Wat we niet leuk vinden

Niet bedoeld voor tapijten

Ontworpen voor hardhouten vloeren, zal deze machine het niet goed doen op tapijten of tapijten. Dit is geen deal-breaker voor ons, maar het kan onhandig zijn voor mensen met meerdere vloertypen.

Niet geschikt voor kleine huizen

Begrijp ons niet verkeerd; je hebt geen herenhuis nodig om deze machine te huisvesten. Het enige probleem is dat het niet wordt opgeladen tenzij het minstens zes voet vrije ruimte eromheen heeft. Niet iedereen heeft zoveel ruimte.

Productspecificaties

Zuiging 1300 Pa
Dimensies 12.8 x 12.8 x 2.85 inch
Gewicht 5,73 pond
Bijzonderheden Automatische zuigregeling, anti-crash technologie, anti-drop technologie, stille reiniging
Accessoires Vier zijborstels, reinigingsgereedschap, oplaadstation, adapter, afstandsbediening, batterijen, vijf kabelbinders, extra filter

3. Coredy R500 Robotstofzuiger

Beste Roomba-alternatief voor alle oppervlakken

Productafbeelding van de Coredy R750 robotstofzuiger, volledig opgewaardeerd, grensstrip ondersteund, 360 Ā° slimme sensorbescherming, sterke max zuigkracht, superstil, zelfladen robotstofzuiger, reinigt huisdierbont, harde vloer

Prijs controleren

We moeten Coredy nog een plekje op deze lijst geven. Dit model is net zo indrukwekkend als het eerste, met vergelijkbare functies.

De zuigkracht is vergelijkbaar met onze topkeuze, zittend op 1400 Pa. Het is een stille maar krachtige machine. Je kunt de zuigkracht bedienen met de afstandsbediening, wat wij cool vinden.

Deze kleine man kan maximaal 120 minuten per keer schoonmaken en je kunt het op zowel tapijten als harde vloeren uitvoeren. Het heeft vijf verschillende modi voor vloeren en stoffen van verschillende taaiheid. Het heeft de beschermende functies niet weggelaten – je krijgt nog steeds de anti-botsings- en anti-drop-technologie.

Een verschil tussen dit en het vorige model is dat dit geen dubbel filter heeft. Het heeft echter nog steeds een hoogrenderende.

Foto van de Coredy R500 Robotstofzuiger

Wat we leuk vinden

Vijf reinigingsmodi

Inspraak hebben in hoe je stofzuiger reinigt wordt altijd gewaardeerd. De vijf modi zijn beter voor uw vloeren, of deze nu geautomatiseerd zijn of met de afstandsbediening worden bediend.

Deze modi omvatten Max stofzuigen, eenpersoonskamer schoonmaken, handmatige reiniging, spot cleaning en edge cleaning.

Het kiezen van de juiste instelling zorgt voor een betere reiniging en beschermt tegelijkertijd uw vloeren.

Zuigbesturing met afstandsbediening

Er zijn nogal wat robotstofzuigers zonder zuigregeling, dus we denken dat dit een geweldige functie is. Hoe hard je stofzuiger werkt, kun je eenvoudig aanpassen met de afstandsbediening. Dit kan uw oppervlakken extra bescherming bieden of helpen om hardnekkig vuil te bestrijden.

Met de afstandsbediening kun je ook schoonmaken inplannen, wat handig is.

Allemaal gebundeld in

Wanneer dit aankomt, vindt u een paar extra items inbegrepen. Niet alleen krijg je de hoofdborstel en vier zijborstels op de stofzuiger. Maar je vindt er ook een afstandsbediening, batterijen, oplader, een adapter en een dockingstation.

Wat we niet leuk vinden

Het worstelt met fijn vuil

We merkten dat deze stofzuiger beter is in het oppikken van hardnekkig vuil en puin dan fijn vuil. Dit is een handige functie in rommelige en huisdiervriendelijke huizen. Het kan echter frustrerend zijn voor mensen die op zoek zijn naar lichte reinigingsmogelijkheden.

Het kan verloren gaan

Een paar klanten hebben geklaagd dat deze robot de weg kwijtraakt, in paniek raakt en vervolgens doelloos ronddraait. We kunnen dit wijten aan het feit dat het beter geschikt is voor kleinere huizen en een breder bereik het verwart.

Productspecificaties

Zuiging 1400 Pa
Dimensies 12,6 x 12,6 x 2,8 inch
Gewicht 9 pond
Bijzonderheden Zuigregeling, anti-botsingstechnologie, anti-drop technologie
Accessoires Vier zijborstels, een hoofdborstel, oplaadstation, adapter, afstandsbediening, batterijen

4. ILife A4s Robotstofzuiger

Beste Roomba-alternatief voor huisdieren

Productafbeelding van de ILIFE A4s robotstofzuiger met sterke zuigkracht, meer dan 100 minuten looptijd, zelfopladend, slank, stil, ideaal voor harde vloeren tot middelgrote tapijten

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Als u op zoek bent naar een robotstofzuiger die uw huisdiervriendelijke huis effectief grondig reinigt, probeer deze dan eens. Het is ontworpen om lang mee te gaan en u controle te geven over de reiniging ervan.

Het is ook een handige machine. U kunt het aan zijn eigen apparaten overlaten of het volgens een schema programmeren. Het is zelfopladend en een van de bepalende kenmerken is dat de batterij 140 minuten meegaat.

De stofzuiger maakt gebruik van het Gen 3 CyclonePower-systeem om de zuigkracht te verhogen voor diepe reiniging. Het bevat een klittenvrije borstelroller die goed werkt op tapijten – extra handig voor eigenaren van gezelschapsdieren. Als je een boost nodig hebt voor hardnekkig vuil, schakel je deze over naar de Max-modus.

Foto van de ILife A4s Robot Stofzuiger

Wat we leuk vinden

Anti-Bump en Anti-Drop

Deze robotstofzuiger ontbreekt niet aan veiligheidsvoorzieningen. We houden van de anti-bump en anti-drop technologie die het helpen navigeren door uw meubels.

Het reinigt efficiƫnt onder meubels en vindt moeiteloos zijn weg rond obstakels zoals schoenen of potplanten.

Duurzame batterij van 140 minuten

De batterij op deze machine gaat langer mee dan de meeste andere op de markt. Met een looptijd van 140 minuten ben je super onder de indruk door dit vacuĆ¼m.

Dit is vooral handig als je een grote kamer hebt die meer tijd nodig heeft. Het is zelfopladend en keert automatisch terug naar zijn station als de batterij bijna leeg is.

Max-modus voor grote rommel

We vinden het leuk dat je deze machine een boost kunt geven als je een hardnekkige puinhoop aanpakt of verder gaat dan licht reinigen. Combineer dat met de batterij die lang meegaat, en je hebt een machine die goed werkt, zelfs voor dieptereiniging.

Wat we niet leuk vinden

Werkt niet op alle tapijten

Hoewel dit een goede stofzuiger is voor vloerbedekking, is het ontworpen om dunne tapijten schoon te maken met zijn borstel. Dikke tapijten en donkergekleurde vloeren kunnen moeilijk zijn voor deze machine.

Het kan uw vloeren beschadigen

Omdat deze machine zich richt op geconcentreerde reiniging, maar geen zelfinstellende functies heeft die we kunnen zien, kan het gevoelige oppervlakken beschadigen. Om dit te voorkomen, wees voorzichtig met de Max-modus en houd de stofzuiger in de gaten.

Productspecificaties

Zuiging 1000 Pa
Dimensies 12.2 x 12.2 x 3 inch
Gewicht 4,9 pond
Bijzonderheden Max-modus, anti-bump sensor, anti-drop sensor
Accessoires Klittenvrije borstelrol, een set zijborstels, reinigingsgereedschap, oplaadstation, adapter, afstandsbediening, batterijen, extra filter

5. Ecovacs Deebot N79S Robotstofzuiger

Meest handige Roomba-alternatief

Productafbeelding van de ECOVACS DEEBOT N79S robotstofzuiger met maximale stroomafzuiging, tot 110 minuten runtime, harde vloeren en tapijten, werkt met Alexa, app-bedieningselementen, zelfopladend, stil

Prijs controleren

We hebben dit model gekozen als het handigste omdat het gemakkelijk te bedienen is. Je kunt het gebruiken via Alexa en Google Assistant of de Ecovacs-app. De laatste geeft u vijf coole functies: planning, bedieningselementen, reinigingsmodi en updates over de status van de machine en de accessoires.

Deze machine heeft vier reinigingsmodi. Auto zorgt voor je hele vloer, Edge let op grenzen en Spot richt zich op een geconcentreerd gebied. Max-modus verdubbelt de zuigkracht in geval van hardnekkig vuil.

Met 110 minuten runtime keert het automatisch terug naar zijn post wanneer de batterij bijna leeg is en is het zelfopladend.

Deze stofzuiger bevat vier zijborstels, de hoofdborstel, een reinigingsgereedschap en een zeer efficiƫnt filter. Je krijgt ook een afstandsbediening met batterijen en een oplaadstation.

Foto van de Ecovacs Deebot N79S Robot Stofzuiger

Wat we leuk vinden

Compatibel met Alexa en Google Assistant

Deze stofzuiger is een uitstekende keuze als je een AI-thuisassistent hebt. De compatibiliteit met Alexa en Google Assistant betekent minder gedoe voor u. De spraakopdrachten zorgen ervoor dat je echt geen vinger hoeft uit te steken om het te bedienen.

Compatibel met Ecovacs-app

Zelfs als je geen virtuele assistent hebt, mis je het niet. De Ecovacs-app geeft u toegang tot afstandsbediening en statusupdates voor uw machine en zijn accessoires. Dit maakt het onderhoud een stuk eenvoudiger.

We houden hiervan omdat je de stofzuiger kunt opstarten terwijl je druk bent op het werk.

Vier reinigingsmodi

De modi op deze stofzuiger zijn specifiek en nuttig. U kunt het aanpassen aan een bepaald deel van uw vloer, wat minder verwarring van uw stofzuiger betekent. We houden ook van de Max-modus wanneer je het dubbele vermogen nodig hebt.

Wat we niet leuk vinden

Niet bijgewerkt

Sommige klanten merken op dat hoewel het compatibel is met Alexa en Google Assistant, de opdrachten enigszins verouderd zijn.

Machine met Ć©Ć©n verdieping

Dit kleine vacuĆ¼m doet het niet zo goed bij het overschakelen van de ene verdieping naar de andere. Als uw vloeren niet vlak zijn, zal deze niet naadloos reizen en kan deze vastlopen.

Productspecificaties

Zuiging 1300 Pa
Dimensies 33 x 33 x 7,8 inch
Gewicht 7,05 pond
Bijzonderheden Compatibel met Ecovacs-app, Alexa en Google Assistant
Accessoires Klittenvrije borstelrol, een set zijborstels, reinigingsgereedschap, oplaadstation, adapter, afstandsbediening, batterijen, extra filter

Productvergelijkingstabel

Product Best Zuiging Dimensies Gewicht
Coredy R300 Robot VacuĆ¼m All-rounder 1,4 kPa 12.8″ x 12,8″ x 2,7″ 9 pond
Eufy RoboVac 11S | Slimme robot 1,3 kPa 12,8″ x 12,8″ x 2,85″ 5,73 pond
Coredy R500 Voor alle oppervlakken 1,4 kPa 12,6″ x 12,6″ x 2,8″ 9 pond
ILife A4s Robot VacuĆ¼m Voor huisdieren 1 kPa 12,2″ x 12,2″ x 3″ 4,9 pond
Ecovacs Deebot N79S Meest handig 1,3 kPa 33″ x 33″ x 7,8″ 7,05 pond

Waarom zou u een robotstofzuiger kopen?

In 1996 bracht Electrolux de allereerste robotstofzuiger uit, de Electrolux Trilobite (1).Ā Huisvrouwen overal ter wereld waren gecharmeerd van (en misschien zelfs een beetje bang voor) de futuristische technologie.

Misschien is hype de reden waarom robotstofzuigers, met name de Roomba, centraal stonden. Maar ongeacht het merk, er zijn een aantal fantastische redenen waarom mensen kiezen voor een robotstofzuiger boven andere typen.

Robotstofzuigers vereisen weinig inspanning

De grootste aantrekkingskracht van robotstofzuigers is dat ze klusjes voor je doen. Ze maken een einde aan het zweten en persen en de tijdrovende inspanning die gepaard gaat met het schoonmaken van uw vloeren.

Bij veel modellen hoef je niet eens thuis te zijn om ze te gebruiken. U kunt de meeste modellen plannen om automatisch aan de slag te gaan zonder verdere tussenkomst van u.

Sommige robotstofzuigers kunnen zelfs meten hoe krachtig te reinigen, afhankelijk van hoe vies uw vloer is. Behalve voor installatie en onderhoud hoef je geen vinger uit te steken.

Onderhoud is eenvoudiger

We vertellen je graag dat je nooit moet je je druk maken over een robotstofzuiger, maar het zal nog steeds een beetje van je aandacht vragen. Dat gezegd hebbende, het onderhouden van een robot is zoveel gemakkelijker dan met traditionele stofzuigers.

Omdat ze een eigen geest hebben en een paar hobbels langs de weg kunnen ervaren, zijn ze gebouwd om lang mee te gaan. Ze hebben niet zo veel kans om te breken, falen of opbranden, en hun kwaliteit is over het algemeen superieur. Robotstofzuigers zijn ook veel gemakkelijker te legen dan traditionele stofzuigers.

Bovendien zijn de meeste van hun functies geautomatiseerd, dus u hoeft ook geen tijd te besteden aan het rommelen met bijlagen of instellingen. Natuurlijk moet je het misschien af en toe uit een donkere hoek redden, maar dat verslaat handmatig stofzuigen elke dag.

Ze zijn beter voor huisdieren

Traditionele stofzuigers kunnen luid zijn en we hebben veel dieren gezien die hun harde geluid niet aankunnen. Robotstofzuigers maken echter veel minder lawaai, zodat ze uw huisdieren niet bang maken.

Robotstofzuigers geven mensen ook meer rust en stilte, omdat ze je niet afleiden van je werk, studie of rust.

Ze zijn groener dan traditionele stofzuigers

U hoeft geen robotstofzuigers aan te sluiten om ze te gebruiken. In plaats daarvan zijn de meeste robotstofzuigers zelfopladend. Ze zijn een energiebesparende oplossing die u ook geld bespaart.

Sommigen van hen hebben wegwerpzakjes, wat het doel om groen te worden verslaat. Maar ze zijn nog steeds beter voor het milieu. Bovendien hebben robotstofzuigers meestal grotere stofzakken die niet zo vaak hoeven te worden vervangen als bij traditionele stofzuigers.

Ze zijn gezonder (en toegankelijker)

Een van de ergste dingen van traditionele stofzuigers is dat ze je rug kunnen beschadigen. Rugbelasting is een veel voorkomend probleem en hoe meer je schoonmaakt, hoe meer risico je loopt.

Omdat u robotstofzuigers niet handmatig hoeft te bedienen, is dit geen probleem.

Een ander voordeel dat opvalt, is dat ze perfect zijn voor degenen die fysiek niet kunnen schoonmaken. Als je gewond, ziek of gehandicapt bent, krijgen robotstofzuigers een heel nieuw niveau van bruikbaarheid. Ze zijn ook veel beter voor allergieƫn, met veel hepa-filters (2).

Ze nemen minder ruimte in beslag

Traditionele stofzuigers kunnen zwaar, dik en moeilijk op te bergen zijn. Het opslaan van robotstofzuigers is eenvoudig, dankzij hun compacte formaat. Opslag vereist ook geen zware op- of afbouw.

Dit is een enorm voordeel voor mensen met kleinere huizen of beperkte ruimte. Ze zijn ook draagbaar, mocht je ever moet ze met je meedragen.

Hoe een Roomba-alternatief te kiezen

De voordelen die we noemden zijn niet exclusief voor Roombas. De meeste, zo niet alle, robotstofzuigers werken op dezelfde manier.

Voordat u een Roomba-alternatief koopt, moet u rekening houden met deze belangrijke details om er zeker van te zijn dat het geschikt voor u is.

Ben je technisch onderlegd?

Uw vaardigheid met technologie kan van invloed zijn op het model dat u kiest.

Sommige robotstofzuigers worden bediend met een eenvoudige afstandsbediening. Anderen communiceren met smartphones of zelfs AI-assistenten, zoals Alexa. Vaak moet u eerst de communicatie van uw robot instellen.

Als je er een krijgt die werkt met een smartphone-app, heb je het extra gemak om het apparaat te bedienen wanneer je niet thuis bent.

Waar heb je het voor nodig?

Zoals bij elke stofzuiger, is wat je nodig hebt om schoon te maken van belang. Sommige robotstofzuigers zijn beter voor harde vloeren, terwijl andere beter zijn voor tapijten. Evenzo zijn sommige beter voor haar en huidschilfers van huisdieren, terwijl anderen effectiever werken op stof.

Besteed aandacht aan de mogelijkheden van de stofzuiger die u wilt. Het zal van invloed zijn op hoe goed het uw huis schoonmaakt, en u zou geen geld willen verspillen aan een huis dat inefficiƫnt is.

Zal de lay-out van uw huis geschikt zijn voor Ć©Ć©n?

Robotstofzuigers werken door sensoren. Dus als uw huis veel meubels bevat, kan de navigatie ervan plekken ongereinigd achterlaten. U moet ook rekening houden met de grootte van de robot als u wilt dat deze onder uw meubels wordt schoongemaakt (3).

Hoe slim robotstofzuigers ook zijn, het programmeren ervan om trappen te hanteren is op dit moment gewoon niet mogelijk. Maar maak je niet te veel zorgen dat ze van je trap tuimelen. Hun sensoren pikken grenzen op om te voorkomen dat ze vallen.

Als je een huis met meerdere verdiepingen hebt, zou dit je er niet van moeten weerhouden om een robotstofzuiger te kopen. Dat is als je het niet erg vindt om naast je robot een traditionele stofzuiger te kopen (of te blijven gebruiken).

Hoeveel bent u bereid uit te geven?

Niet voor een Roomba gaan betekent niet dat je helemaal goedkoop moet zijn. Dus als de prijs van een robotstofzuiger te mooi lijkt om waar te zijn, is dat waarschijnlijk ook zo. Als u er te weinig aan uitgeeft, kunt u merken dat het niet effectief, defect of een gedoe is om te gebruiken.

Belachelijk goedkope robotstofzuigers zijn waarschijnlijk van mindere kwaliteit. Ze zijn misschien niet zo robuust of hebben dezelfde geavanceerde technologie als betere merken. Ga in plaats daarvan voor iets in het middensegment als je kunt. Het zal niet worden overschat en zal prima werken.

Prijzen variƫren van $ 100 tot $ 400, waarbij ongeveer $ 180 het gemiddelde is.

Past een robotstofzuiger bij jou?

We begrijpen dat u het gemak wilt, maar het kan u kosten. Robotstofzuigers zijn handig, maar ze zijn niet altijd nodig. In sommige gevallen kunt u merken dat traditionele stofzuigers meer voor u doen.

Voordat we u onze topkeuzes van robotstofzuigers laten zien, moet u snel enkele van hun nadelen bekijken.

 • U moet uw huis vacuĆ¼mbestendig maken: Robotstofzuigers kunnen muren, trappen en meubels detecteren, maar ze kunnen het verschil niet zien tussen vuil en waardevolle spullen. Als het op het pad van je robotstofzuiger zit, wordt het opgezogen.
 • Ze hebben blinde vlekken: Deze machines zijn niet goed in het reinigen van moeilijke plekken, dus ze kunnen hoeken en andere krappe plaatsen over het hoofd zien.
 • Sommige zijn niet geschikt voor meerdere kamers: Niet elke robotstofzuiger kan worden geprogrammeerd om uw hele huis schoon te maken. Je moet het kamer voor kamer nemen als dat het geval is.
 • Ze werken alleen op vlakke oppervlakken: Als uw vloer hobbelig of ongelijk is, kunnen veel robotstofzuigers er niet omheen werken. Lange, overlappende of overmatig donzige tapijten kunnen problematisch zijn.
 • Ze kunnen uw kabels beschadigen: Robotstofzuigers kunnen geen draden, kabels of snoeren detecteren. Ze zullen er overheen reizen en kunnen ze beschadigen. Er is ook een kans dat ze trekken wat is aangesloten, en dit kan je elektronica verpesten of breken.

Tips voor het gebruik van een robotstofzuiger

Robotstofzuigers zijn gemakkelijk te accommoderen als je er de juiste ruimte voor hebt. Deze handige tips zorgen ervoor dat hun reiniging soepeler verloopt en voorkomen ongelukken als u niet in de buurt bent om uw v te beheersenacuum:

 • Laad hem volledig op voor gebruik: Als u het meeste uit uw batterij wilt halen, moet u ervoor zorgen dat uw apparaat volledig is opgeladen voordat u het aan het werk zet. Houd de oplaadpoort schoon voor efficiĆ«nt opladen.
 • Vermijd vochtige plekken: Robotstofzuigers en water mengen niet. Gebruik ze alleen op droge oppervlakken en zorg ervoor dat waterbakken uit de weg zijn.
 • Bewaar ze bij milde temperaturen: Overmatige blootstelling aan hitte of kou kan uw batterijen verpesten. Bewaar het ergens koel, droog en uit de buurt van direct zonlicht.
 • Houd uw laadpaal binnen handbereik: Robotstofzuigers zijn meestal zelfopladend, maar ze moeten hun weg vinden naar hun oplader. Laat uw docking station achter waar de robot het zal vinden.
 • Til uw meubels op: Robotstofzuigers kunnen moeite hebben om rond of onder stoelen te navigeren. U kunt het werk gemakkelijker maken door uw stoelen op uw tafels te plaatsen. Ze tegen muren laten leunen of stapelen kan ook helpen.
 • Bescherm uw kabels: Er zijn verschillende manieren om je draden veilig te houden. Ze ophangen is het beste. Kabelclips zijn handig, of je kunt je schoenen er ook langs lijnen (met de veters erin). Wikkel ze anders in een tapijt om ze voor uw machine te verbergen.
 • Controleer uw specificaties: U moet dit doen ongeacht welk vacuĆ¼m u koopt, maar sommige functies zijn niet noodzakelijkerwijs standaard in robotstofzuigers. Als u bijvoorbeeld gevoelig bent voor allergieĆ«n, zorg er dan voor dat het door u gekozen model een goedgekeurd HEPA-filter heeft.

Veelgestelde vragen

Waarom zijn Roombas zo duur?

Roomba’s zijn zo duur omdat ze slimmer zijn, meer functies hebben en krachtiger zijn dan vergelijkbare concurrerende modellen.

Hoeveel jaar gaan robotstofzuigers mee?

Robotstofzuigers moeten tussen de vier en zes jaar meegaan, afhankelijk van hoe goed ze worden onderhouden. Het vervangen van versleten onderdelen en het regelmatig reinigen ervan kan de levensduur verlengen.

Welke robotstofzuiger heeft de beste mapping?

Naar onze mening is de robotstofzuiger met de beste mapping de Roomba S9. Het maakt gebruik van slimme kaarten om de vorm van uw huis te leren kennen, en het wordt geleverd met een groot aantal functies die andere robotstofzuigers in de schaduw zetten.

Welke robotstofzuiger is het stilst?

De stilste robotstofzuiger is de Eufy Robomax 11S Max. Het werkt met een decibelwaarde van 40 tot 60, wat overeenkomt met het geluid van een magnetron.

Zijn robotstofzuigers een veiligheidsrisico?

Robotstofzuigers vormen een veiligheidsrisico omdat ze kunnen worden gehackt. Het Internet of Things (IoT) verbindt huishoudelijke apparaten met beperkte of nul beveiliging. Dit is een open deur voor hackers, die deze apparaten gebruiken om toegang te krijgen tot huisbeveiliging en online informatie.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   Dettol handgel +12 hygienische doekjes 2in1 + Dettol Soft on skin wasgel - Voordeelverpakking