Beste strijkijzers voor quilten van 2023

Als het gaat om quilten, is het kiezen van je stoffen en kleuren het leuke deel. Maar het belangrijkste? Kiezen voor een strijkijzer van topkwaliteit.

Je hebt een strijkijzer nodig dat dikke stoffen aankan – een die lekker heet wordt. Het hebben van een goed strijkijzer om te quilten kan veel frustratie wegnemen en je helpen veel meer van deze hobby te genieten!

Na urenlang onderzoek te hebben gedaan naar wat zowel hobbyist als deskundige quilters te zeggen hadden, hebben we het afgerond op de vijf beste strijkijzers voor quilten. We hebben gekeken naar het vermogen, de warmtebeheersing en het gewicht van elk product om ervoor te zorgen dat deze strijkijzers zijn gemaakt met quilters in gedachten. Blijf lezen om de vijf ijzers te ontmoeten die het spel voor je kunnen veranderen!

Onze topkeuzes

Oh So Spotless verdient een commissie via de volgende onafhankelijk gekozen links zonder extra kosten voor u.
Beeld
Model
Productvergelijkingstabel
Functies
Productafbeelding van de BLACK + DECKER Classic Steam Iron, F67E, Wit / Zwart, 10,5 'x 16,3' x 6,6'
Veiligste strijkijzer voor quilten
Black+Decker Klassiek Stoomstrijkijzer
 • Aluminium zoolplaat biedt gemakkelijk glijden
 • Zeven temperatuurinstellingen
 • Klassiek retro ijzer
Prijs controleren
Productafbeelding van de Rowenta Micro Steam Roestvrijstalen Zoolplaat Stoomstrijkijzer voor Kleding 400 Microsteam Gaten 1700 Watt Strijken, Stoffenstomer, Kledingstomer, Krachtige Stoom, Auto-Off DW5080
Beste krachtige ijzer
Rowenta DW5080 Micro Stoomstrijkijzer
 • Roestvrijstalen zoolplaat
 • Hoge precisie
 • Geen druppels, geen lekken
Prijs controleren

Geen producten gevonden.

Publiekslieveling
Pursteam Professional Kwaliteit Stoomstrijkijzer
 • Zoolplaat met antiaanbaklaag
 • Krachtig maar veilig
 • Zelfreinigend verhoogt de duurzaamheid
Prijs controleren
Productafbeelding van het CHI-stoomstrijkijzer voor kleding met titanium geïnfundeerde keramische zoolplaat, 1700 Watt, XL 10 'snoer, 3-weg automatische afsluiting, 300+ gaten, professionele kwaliteit, zilver (13101)
Best Gecontroleerde IJzer
CHI Stoomstrijkijzer voor Kleding
 • Stijltang technologie
 • 300 krachtige stoomgaten
 • Goed voor lange strijkperiodes
Prijs controleren
Productafbeelding van het stoomvaste SF-717 mini-stoomstrijkijzer met dubbele spanning, reistas, antiaanbaklaag, antisliphandvat, snelle verwarming, 420 W vermogen, wit
Beste reizende strijkijzer voor quilten
Stoomvast SF-717 Mini Stoomstrijkijzer
 • Geweldige temperatuurinstellingen
 • Reisaccessoires inbegrepen
 • Handig en comfortabel handvat
Prijs controleren
Inhoudsopgave
 • Onze topkeuzes
 • Product beoordelingen
 • Productvergelijkingstabel
 • Welk type ijzer gebruiken quilters?
 • Hoe te kiezen (koopgids)
 • Veelgestelde vragen


Product beoordelingen

We zijn verheugd om de beste strijkijzers voor quilten op de markt aan te bevelen. We hebben deze lijst samengesteld op basis van urenlang onderzoek naar het advies van quilters, klantrecensies en productspecificaties. Zorg ervoor dat je alleen de meest praktische strijkijzers kiest, hier zijn vijf uitstekende opties.

1. Black + Decker Klassiek stoomstrijkijzer

Veiligste strijkijzer voor quilten

Productafbeelding van de BLACK + DECKER Classic Steam Iron, F67E, Wit / Zwart, 10,5 'x 16,3' x 6,6'

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart

Veiligheid is een topprioriteit bij het Klassieke Stoomstrijkijzer Black + Decker.

Quilten is een leuke hobby. Soms te leuk – en je kunt vergeten dat je strijkijzer aan is. Welnu, dit strijkijzer gaat na 30 seconden uit als het op zijn kant of zoolplaat wordt gelaten.

Het schakelt na acht minuten op de hielsteun uit. En dat is nog niet alles; een aan/uit-indicatielampje geeft aan wanneer het strijkijzer is aangesloten, zelfs als het niet is ingeschakeld. Er is ook een speciale “uit” -knop, dus je kunt er zeker van zijn dat deze zeker is uitgeschakeld.

De veiligheid stopt daar niet. Een ingebouwde stoffen gids laat u weten wat de perfecte warmte-instelling is voor verschillende stoffen. Dit voorkomt dat je je favoriete stukken verpest!

Wat we leuk vinden

Aluminium zoolplaat biedt gemakkelijk glijden

Naast alle veiligheidsvoorzieningen houden we van dit strijkijzer vanwege zijn gemakkelijke glijmogelijkheden.

De zoolplaat is gemaakt van aluminium – dus hij is gebouwd om lang mee te gaan. Het heeft een gladde, anti-aanbaklaag die over elke stof glijdt en rimpels snel verwijdert. De groef aan de punt van de zoolplaat helpt bij het navigeren door knoppen en accessoires.

Zeven temperatuurinstellingen

Het Black + Decker stoomstrijkijzer heeft zeven temperatuurinstellingen. Ze zijn gecategoriseerd op stoftype, waardoor het giswerk voor u wordt weggenomen. Kies uw instelling op basis van acryl, nylon of zijde, rayon of polyester en mengsels van katoen, wol, katoen en linnen.

Klassiek Retro Ijzer

Dit strijkijzer is geïnspireerd op klassieke, retro ontwerpen. Als je van de oude stijl van strijkijzers houdt, is dit een geweldige keuze. Het behoudt het authentieke gevoel, maar met verbeterde veiligheids- en ontwerpfuncties. Bovendien is het een effectief en krachtig strijkijzer met een vermogen van 1100 watt.

3-weg automatische uitschakeling

Dit strijkijzer gaat automatisch uit na acht minuten op de hielsteun. Maar het wordt al na 30 seconden uitgeschakeld als u het aan de zijkant of zoolplaat laat zitten. Dit geeft quilters gemoedsrust voor wanneer ze in een nieuw project worden ingepakt en het strijkijzer vergeten.

Wat we niet leuk vinden

Problemen met watertanks

Voor zo’n omvangrijk strijkijzer heeft het een vrij kleine watertank. De gierige 4,9 gram water betekent dat je een paar navullingen moet doen bij het aanpakken van een grote lading wasgoed.

Het andere probleem is dat het moeilijk is om de wat te ziener niveau. Je weet dus niet dat het moet worden bijgevuld totdat het stopt met het uitstoten van stoom.

Te zwaar voor sommige klanten

Met 3,2 pond houden veel klanten van het extra gewicht. Maar sommige mensen vonden het te zwaar, waardoor het omslachtig en niet leuk was om te gebruiken.

Productspecificaties

Macht 1100 watt
Veiligheid Automatische uitschakeling en indicatielampje
Warmteregeling Zeven temperatuurinstellingen
Gewicht 3,2 pond
Watertank 4,9 gram

2. Rowenta DW5080 Micro Stoomstrijkijzer

Beste krachtige ijzer

Productafbeelding van de Rowenta Micro Steam Roestvrijstalen Zoolplaat Stoomstrijkijzer voor Kleding 400 Microsteam Gaten 1700 Watt Strijken, Stoffenstomer, Kledingstomer, Krachtige Stoom, Auto-Off DW5080

Prijs controleren

Het Rowenta DW5080 stoomstrijkijzer is het krachtigste dat we aanbevelen. Het komt binnen op maar liefst 1700 watt – dus je weet dat het geweldig zal zijn om te quilten.

Het is ook een uitstekend stoomstrijkijzer. Het heeft meer dan 400 stoomgaten met 35 gram per minuut stoom. Je krijgt verbazingwekkende stoomkracht met dit strijkijzer!

We moeten dit ijzer ook prijzen voor zijn anti-calc systeem. Je kunt erop vertrouwen dat dit ijzer een lange levensduur heeft omdat het mineralen en opbouw verwijdert. Je zult dit waarderen als je in een gebied met hard water woont!

Wat we leuk vinden

Roestvrij stalen zoolplaat

Gemakkelijk strijken is een topprioriteit als het gaat om quilten. Welnu, de roestvrijstalen zoolplaat van dit Rowenta-strijkijzer zorgt voor moeiteloos glijden over verschillende stoffen.

Je krijgt dus fantastisch glijvermogen en dus verbluffende resultaten. Als je van professioneel quilten houdt, is dit een topkeuze!

Precisie is een prioriteit

Waarom kiezen voor dit strijkijzer? Want precisie is een prioriteit. Het Rowenta-strijkijzer heeft een schuine punt waardoor het gemakkelijk te bereiken is op moeilijk bereikbare plaatsen, zoals rond knoppen en randen.

Ook maakt de thermostaatknop het gemakkelijk om uw temperatuur en stoom voor elk kledingstuk te kiezen.

Geen druppels, geen lekken

Dit strijkijzer is ook geweldig voor delicate items. Dus als je je quilts versiert met een aantal mooie accessoires, is dit een geweldige keuze van ijzer.

Het druppelvrije systeem betekent dat je geen lekken op je dekbedden of kleding hebt. Je kunt je delicatesse beschermen!

Werkt verticaal en horizontaal

Hoewel dit geweldig is om te quilten, zult u het gebruik ervan overal in huis waarderen. Het werkt verticaal, zodat u hangende kleding, gordijnen, beddengoed, bekleding en meer kunt stomen.

Wat we niet leuk vinden

Wijzerplaat is onhandig geplaatst

Hoewel het geweldig is om zo’n nauwkeurige temperatuurknop te hebben, bevindt het zich op een onhandige plaats. Het bevindt zich direct onder het handvat, dus het is gemakkelijk om de draaiknop te stoten.

Daarom merk je dat je de temperatuur van het strijkijzer verandert terwijl je dat niet van plan was.

Slechts een paar jaar perfect gebruik

Na een paar jaar gebruik van dit strijkijzer, merkten klanten dat het bergafwaarts begon te gaan. Een van de eerste dingen om te gaan was dat het begon te lekken, waardoor lelijke vlekken en vlekken op kleding achterbleven. Hoewel het is ontworpen om lekvrij te zijn, lijkt dit pas in de eerste paar jaar te worden beloofd.

Productspecificaties

Macht 1700 watt
Veiligheid Automatisch 3-weg uitschakelsysteem
Warmteregeling Nauwkeurige temperatuurknop
Gewicht 3,4 pond
Watertank 10 gram

3. Pursteam professioneel stoomstrijkijzer

Publiekslieveling

Geen producten gevonden.

Prijs controleren

Wie wil er nu geen ijzer vol functies? PurSteam Professional heeft het en wij zijn er dol op!

Uitgerust met echte positie axiaal uitgelijnde stoomgaten op de roestvrijstalen zoolplaten, is dit strijkijzer absoluut een pro in de industrie en zou het effici├źnt rimpels op uw kleding verwijderen.

Qua quilten is dit een uitstekende keuze. De snelle, gelijkmatige warmtetechnologie zal een redder in nood zijn voor degenen die een lange strijktijd verachten.

Het zal je nieuwe beste vriend zijn als je een quilter bent. Het heeft 1700 watt vermogen, 3-weg automatische uitschakeling en temperatuurregelingsinstellingen.

Wat we leuk vinden

Zoolplaat met antiaanbaklaag

Het is essentieel dat je strijkijzer gemakkelijk te glijden is als het gaat om quilten. De roestvrijstalen zoolplaat hier is geweldig om te quilten.

Het is extra dik en is gemaakt van professionele materials. Het houdt de warmte verbazingwekkend vast en heeft axiaal uitgelijnde stoomgaten.

Krachtig maar veilig

Het PurSteam strijkijzer is super krachtig. Het heeft 1700 watt vermogen en warmt snel op. U kunt dit strijkijzer binnen enkele seconden na het inschakelen gebruiken.

Bovendien schakelt het automatisch uit na acht minuten als het staat of 30 seconden als het is omvergeworpen.

Zelfreiniging verhoogt de duurzaamheid

Als u niet zeker weet of dit ijzer zal werken in gebieden met hard water, dan zult u blij zijn te weten dat het een ingebouwde anticalciumfunctie heeft die calciumophoping in uw stoomstrijkijzer zou voorkomen, waardoor het duurzamer wordt.

Maakt verticaal stomen mogelijk

Nog een strijkijzer waar we van houden vanwege zijn veelzijdigheid! Hiermee kunt u horizontaal en verticaal stomen, waardoor het een must-have product is voor gebruik in huis. Je kunt nu je gordijnen, bekleding en hangende kledingstukken in een handomdraai stomen.

Wat we niet leuk vinden

Twijfelachtige productconditie

Sommige klanten klagen over het ontvangen van ijzer dat al is gebruikt. Maar dit kan niet worden gevalideerd, omdat sommige producten worden getest voordat ze worden verzonden om een goede werking te garanderen.

Stijve temperatuur draaiknop

Hoewel het een gebruiksvriendelijk ontwerp is, is de temperatuurknop in theorie stijf en moeilijk te draaien. Wanneer u snel van temperatuur wilt veranderen, voorkomt dit strijkijzer dat u de gemakkelijkste ervaring heeft.

Meer dan drie pond wanneer vol

Hoewel dit slechts 2,2 pond is en daarom vrij licht van gewicht, weegt het meer dan drie pond als het vol is. Sommige quilters vonden dit te zwaar voor langdurig comfortabel gebruik.

Productspecificaties

Macht 1700 watt
Veiligheid Automatische uitschakeling op acht minuten of 30 seconden indien geklopt
Warmteregeling Eenvoudige thermostaatregeling
Gewicht 2,2 pond
Watertank 14 gram

4. CHI Stoomstrijkijzer voor kleding

Best Gecontroleerde IJzer

Productafbeelding van het CHI-stoomstrijkijzer voor kleding met titanium geïnfundeerde keramische zoolplaat, 1700 Watt, XL 10 'snoer, 3-weg automatische afsluiting, 300+ gaten, professionele kwaliteit, zilver (13101)

Bekijk op Amazon
Bekijk op Walmart
Bekijk op Target

Op zoek naar de meeste bedieningsinstellingen op een strijkijzer? Wij raden het CHI stoomstrijkijzer aan.

Dit strijkijzer heeft nauwkeurige bedieningselementen. Met de verstelbare stoomhendel kunt u van geen stoom naar volle kracht gaan met een snelle schuifregelaar.

Vervolgens helpt de temperatuurregeling u bij het kiezen van uw warmte-instelling op basis van het materiaal dat u strijkt. Draai het gewoon om uw instelling te kiezen. Er is ook een zelfreinigende knop op het bedieningspaneel voor dit strijkijzer.

De stoomhendel en warmte-instellingen zijn gemakkelijk te bereiken. Verander ze gemakkelijk terwijl je bezig bent met het strijken van een kledingstuk.

Wat we leuk vinden

Stijltang technologie

Het CHI-stoomstrijkijzer gebruikt dezelfde technologie als op zijn stijltangen. Het heeft een met titanium doordrenkte keramische zoolplaat om u optimale resultaten en een aangename strijkervaring te geven. Hierdoor kan het krassen weerstaan, snel opwarmen en soepel over kleding glijden.

300 krachtige stoomgaten

Als quilter is het altijd goed om stoomkracht van hoge kwaliteit op je strijkijzer te hebben. Het CHI-strijkijzer heeft meer dan 300 stoomgaten. Het levert krachtige stoom om rimpels snel en gemakkelijk weg te krijgen.

Goed voor lange strijkperiodes

Als u uw strijkijzer voor lange periodes in ├ę├ęn keer gebruikt, is dit een uitstekende keuze vanwege het supercomfortabele handvat. Het is een slank handvat met een getextureerde grip, waardoor het gemakkelijk te gebruiken is in termen van comfort en controle. Maar het heeft ook een watertank van acht ounce, waardoor langere strijksessies mogelijk zijn.

Nauwkeurige temperatuurregeling

Met de handmatige draaiknop kunt u eenvoudig de beste instelling voor uw kledingstukken zien. De wijzerplaat laat u weten wat het beste is voor linnen, katoen, wol, zijde en synthetisch. Je hoeft nooit te raden, wat betekent dat je minder snel kleding beschadigt.

Wat we niet leuk vinden

Zoolplaat is moeilijk schoon te maken

Hoewel de zoolplaat geavanceerde technologie heeft, vinden klanten het moeilijk om schoon te maken. Als je er iets aan vasthoudt, kun je merken dat je moeite hebt om het eraf te krijgen, zelfs met topijzerreinigingstips. Roestvrijstalen zoolplaten zijn niet voor niets gebruikelijk, dus houd er rekening mee dat deze aluminium zool wordt geleverd met gebreken.

Het ijzer lekt soms

Klanten wezen erop dat dit strijkijzer niet lekvrij is. Terwijl het dat wel doetesn’t happen de hele tijd, het ijzer lekt soms, zelfs als het op de hiel rust.

Productspecificaties

Macht 1700 watt
Veiligheid Automatische uitschakeling na 30 minuten
Warmteregeling Handmatige temperatuurregeling
Gewicht 2,9 pond
Watertank 8 gram

5. Stoomvast SF-717 Mini Stoomstrijkijzer

Beste reizende strijkijzer voor quilten

Productafbeelding van het stoomvaste SF-717 mini-stoomstrijkijzer met dubbele spanning, reistas, antiaanbaklaag, antisliphandvat, snelle verwarming, 420 W vermogen, wit

Bekijk op Amazon
Bekijk op HomeDepot

Hoewel het belangrijk is om op zoek te gaan naar een zwaar strijkijzer, wilden we ook een goed reizend strijkijzer aanbevelen om te quilten. Als je onderweg bent, maar deze leuke hobby wilt voortzetten, bekijk dan het Steamfast SF-717 mini stoomstrijkijzer.

Met een gewicht van slechts ├ę├ęn pond vereist het wat elleboogvet voor de beste resultaten. Maar het is nog steeds een geweldige keuze voor quilters. Klanten houden hiervan voor quiltlessen en retraites omdat het licht en compact is, maar nog steeds krachtig met 420 watt.

Wat we leuk vinden

Geweldige temperatuurinstellingen

Dit mini-strijkijzer warmt snel op – in 15 seconden! Als je snel iets wilt strijken, is dit een geweldig hulpmiddel. Bovendien heeft het een one-touch stoomknop en drie temperatuurinstellingen voor verschillende soorten stoffen!

Reisaccessoires inbegrepen

We hebben dit strijkijzer bekroond als het beste voor op reis. Ja, het is lichtgewicht en compact, maar nog beter, het heeft ook coole reisaccessoires.

Ten eerste wordt het geleverd met een reistas voor opslag. Het heeft ook een maatbeker, zodat je het bij de kraan kunt vullen in plaats van je strijkijzer los te koppelen en mee te nemen. Ten slotte heeft het dubbele spanning, zodat u het overal ter wereld kunt meenemen.

Handig en comfortabel handvat

Hoewel het strijkijzer vrij licht van gewicht is, maakt het handige handvat het gemakkelijk voor u om hard op uw dekbedden te drukken. Het is een brede, gemakkelijk vast te houden antisliphandgreep. Bovendien kunt u het snoer eromheen wikkelen wanneer u klaar bent, voor optimale opslag.

Geweldige koopervaring

Van begin tot eind wordt dit strijkijzer geleverd met een geweldige koopervaring. Ten eerste is het een betaalbaar product dat de bank niet zal breken. En bovenal wordt het geleverd met een garantie van twee jaar, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het verspillen van uw geld!

Wat we niet leuk vinden

Steamer-functie defect

Hoewel dit strijkijzer een stoominstelling en stoomgaten heeft, is de stoomfunctie niet geweldig. Sommige klanten beweren dat het helemaal niet werkt, terwijl anderen zeggen dat het gewoon niet goed is. Dit zal niet je eerste keuze zijn als je de voorkeur geeft aan een strijkijzer met optimale stoom.

Geen automatische uitschakeling

Als je iets wilt dat je rug heeft, als je vergeet het uit te schakelen, kan deze teleurstellen. Dit reisstoomstrijkijzer heeft geen automatische uitschakeling. U moet het handmatig loskoppelen om ervoor te zorgen dat het is uitgeschakeld.

Productspecificaties

Macht 420 watt
Veiligheid Geen automatische uitschakeling, handvat wordt behoorlijk heet
Warmteregeling Drie temperatuurinstellingen
Gewicht Een pond
Watertank 1,4 gram

Productvergelijkingstabel

Product Best Macht Veiligheid Warmteregeling Gewicht Watertank
Black+Decker Klassiek Stoomstrijkijzer Veiligste strijkijzer voor quilten 1100 W Automatische uitschakeling &indicatielampje Zeven temperatuurinstellingen 3,2 pond 4.9 ounce
Rowenta DW5080 Micro Stoomstrijkijzer Krachtig ijzer 1700 W Automatisch 3-weg uitschakelsysteem Nauwkeurige temperatuurknop 3,4 pond 10 oz
Pursteam Professional Stoomstrijkijzer Publiekslieveling 1700 W Automatische uitschakeling op 8 minuten of 30 seconden indien geklopt Eenvoudige thermostaatregeling 2,2 pond 14 oz
CHI Stoomstrijkijzer voor Kleding Gecontroleerd ijzer 1700 W Automatische uitschakeling na 30 minuten Handmatige temperatuurregeling 2,9 pond 8 oz
Stoomvast SF-717 Mini Stoomstrijkijzer Traveling Iron voor quilten 420 W Geen automatische uitschakeling, handvat wordt behoorlijk heet Drie temperatuurinstellingen 1 pond 1.4 ounce

Welk type ijzer gebruiken quilters?

Quilters zijn enthousiast over krachtige ijzers. Als je deze hobby oppakt, wil je een krachtig stoomstrijkijzer kopen. De stoom kan je helpen om verbazingwekkende vouwen in je patroon te krijgen en hardnekkige rimpels weg te drukken.

Je zult er ook een willen vinden met een uitstekende temperatuurregeling. Dit voorkomt dat u stoffen verpest die verschillende niveaus van warmte vereisen.

Dus over het algemeen gebruiken quilters krachtige stoomstrijkijzers met instellingen voor kwaliteitstemperatuurregeling.

Hoe te kiezen (koopgids)

We geven je onze beste tips voor het kiezen van het beste strijkijzer, zodat je volledig voorbereid bent op deze winkelervaring!

Macht

Omdat je quilts vrij dik zullen zijn, heb je een zo krachtig mogelijk strijkijzer nodig. We meten het vermogen in watt – dus hoe hoger de watt, hoe beter het strijkijzer!

Onze aanbevelingen zijn meestal rond de 1700 watt, wat ideaal is. Maar je kunt wegkomen met een lager wattage, vooral als je iets draagbaars wilt.

Veiligheid

Het is gemakkelijk om de tijd uit het oog te verliezen als het gaat om quilten. Je kunt je strijkijzer aanzetten, je laten meeslepen in je volgende taak en alles vergeten over je hete strijkijzer. Het is dus van vitaal belang om te zoeken naar een stoomstrijkijzer met veiligheidsvoorzieningen, zoals automatische uitschakeltijdtijden.

Warmteregeling

Warmtebeheersing is een cruciale functie om op te letten als het gaat om quilten! Je gebruikt verschillende stoffen, die allemaal verschillende warmte-instellingen vereisen.

Zorg ervoor dat het strijkijzer dat je kiest een goede warmteregeling heeft, zodat je niet al je harde werk verpest. Hierdoor kunt u uw strijkijzer ook gebruiken voor quilten en regelmatig strijken.

U vindt strijkijzers met nauwkeurige temperatuurregeling, meerdere instellingen en verschillende manieren om de temperatuur te wijzigen. Het is gewoon te wijten aan persoonlijke voorkeur, maar hoe meer instellingen een strijkijzer heeft, hoe nauwkeuriger de temperatuurregeling zal zijn.

Gewicht

Gewicht is niet iets waar je altijd rekening mee houdt bij het winkelen voor nieuwe producten. Maar bij quiltijzers is het belangrijk. Hoe zwaarder het ijzer is, hoe minder hard werk je hoeft te doen.

Het strijken van je quilts vergt nogal wat druk. Je zult behoorlijk hard moeten drukken als het strijkijzer lichter is. Een goed strijkijzer voor quilten moet minstens twee pond zijn – dus let op dit detail.

We raden iets aan dat minstens twee pond weegt, maar sommige mensen geven de voorkeur aan iets boven drie. We hebben ├ę├ęn aanbeveling met een gewicht van een pond, maar houd er rekening mee dat dat een reisijzer is.

Watertank

Wanneer u op zoek bent naar een quiltijzer, bekijk dan de capaciteit van de watertank. Hoe groter het is, hoe beter. Dit is zodat u uw strijkijzer voor langere periodes kunt gebruiken zonder dat u het opnieuw hoeft bij te vullen.

Ook, hoe groter de watertank, hoe zwaarder het ijzer. En we weten allemaal hoe belangrijk dat is! Kortom, we raden iets aan met minstens vijf ons capaciteit.


Veelgestelde vragen

Moet ik mijn stof zetmeel voordat ik ga quilten?

Het zetmeel van uw stof voordat u gaat quilten, maakt het materiaal gemakkelijker te hanteren en minder vatbaar voor uitrekken. Het helpt ook om te voorkomen dat de randen rafelen.

Kun je een quilt strijken met batting erin?

Je kunt een quilt strijken met beslag erin, mits de batting geen polyestergehalte bevat. Als je batting met een polyestergehalte strijkt, dreigt het te smelten onder de hitte.

Op welke manier druk je op de naden tijdens het quilten?

De meeste quilters geven er de voorkeur aan om naden naar de zijkanten te drukken tijdens het quilten. Het vermijdt een kleine bult waar de twee lagen elkaar ontmoeten, waardoor het gemakkelijker is om langs de naad te naaien.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   Dettol Schoonmaakdoekjes Power & Fresh - Cleanser - 80 stuks