De beste manier om crocs te reinigen (verwijder lelijke vlekken)

Crocs zijn een verbazingwekkend comfortabel en duurzaam paar schoenen om te bezitten en te dragen. Het maakt niet uit of je een paar LiteRide Crocs of klassieke Croc schoenen hebt. Je wilt weten wat de beste manier is om Crocs schoon te maken, zodat je jarenlang van je comfortabele schoenen kunt genieten.

Inhoudsopgave
 • Kun je crocs wassen in de wasmachine?
 • Hoe Crocs schoon te maken
 • Hoe slechte geuren van Crocs te verwijderen
 • Hoe Crocs met bont te reinigen
 • Hoe verschillende soorten crocs schoon te maken
 • Het reinigen van taaie vlekken uit crocs
 • Kun je Crocs in de droger doen?
 • Veelgestelde vragen

Kun je crocs wassen in de wasmachine?

Ja, Crocs kunnen in de wasmachine worden gewassen. Het wassen van Crocs in de wasmachine kan echter leiden tot buig- en stressschade aan het schoeisel na verloop van tijd. Bovendien kan overmatige hitte ervoor zorgen dat uw Crocs krimpen.

Hier leest u hoe u crocs in de wasmachine kunt wassen. Zorg er eerst voor dat je de zachtste wasinstelling gebruikt. Vul de bovenste wasmachine met water en voeg wasmiddel toe. Voeg vervolgens de crocs toe aan de wasmachine en laat ze 5 minuten weken voordat je de wascyclus uitvoert.

Doe de Crocs niet in de droger. Laat ze in plaats daarvan drogen op een warme en droge plek.

Hoe Crocs schoon te maken

De eenvoudigste en beste manier om klassieke rubberen Crocs thuis te reinigen, is door afwasmiddel en water te gebruiken.

 • Tijd: 30 minuten
 • Moeilijkheid: Beginner

Wat je nodig hebt

 • Milde afwasmiddel
 • Emmer of gootsteen
 • Bleekmiddel (optioneel)
 • Rubberen handschoenen (bij gebruik van bleekmiddel)
 • Schrobborstel of microvezeldoek
 • Tandenborstel
 • Magic Eraser

1. Spoel Crocs

Spoel uw Crocs af onder stromend leidingwater om de oppervlaktelaag van vuil te verwijderen. Dit zal je helpen te weten welke delen van je Crocs echt moeten worden geschrobd.

2. Meng zeepsop

Vul je emmer met warm water en voeg een spuitje afwasmiddel toe aan de emmer. Als u wilt, kunt u de afvoer van uw gootsteen stoppen en deze vullen met warm water om uw Crocs schoon te maken. Voeg nogmaals een spuitje afwasmiddel toe aan de gootsteen.

Meng de zeep en het water goed. Het warme water zal helpen om het vuil op je schoenen af te breken, terwijl de milde zeep voorkomt dat de Crocs worden beschadigd door agressieve chemicaliën.

Als je Crocs smerig zijn, overweeg dan om bleekmiddel aan het water toe te voegen. Vul gewoon de dop van de bleekcontainer met bleekmiddel en giet het in het water. Zorg ervoor dat je rubberen handschoenen draagt als je bleekmiddel aan het waswater hebt toegevoegd.

3. Scrub en soak Crocs

Zet je schoenen in de emmer om te weken terwijl je ze schrobt. Zorg ervoor dat je ze de hele tijd dat je werkt in het water houdt, want dit zal helpen om je schoenen schoon te maken.

Doe wat afwasmiddel op een microvezeldoek of scrubborstel om je schoenen te schrobben. Gebruik een tandenborstel om in kleine ruimtes van je schoenen te komen. Maak beide schoenen schoon en laat ze in het water liggen.

4. Verwijder taaie vlekken

Maak een Magic Eraser nat en wrijf deze over de vlek totdat de vlek is verwijderd.

5. Spoel en droog schoenen

Spoel je schoenen af en laat ze volledig drogen. Zorg ervoor dat je je schoenen niet langer dan een paar uur in de zon laat staan, omdat de hitte de Crocs kan beschadigen.

Hoe slechte geuren van Crocs te verwijderen

Als je Crocs stinken, kun je ze ontgeuren met zuiveringszout.

 • Tijd: 24 uur
 • Moeilijkheid: Beginner

Wat je nodig hebt

 • Zuiveringszout
 • Gallon Ziplock tas

1. Doe baking soda in zak

Giet voldoende zuiveringszout in de Ziplock-zak om een basis te vormen voor de Crocs om op te liggen.

2. Crocs invoegen

Doe de Crocs in de Ziplock zak. Verzegel de zak.

3. Wachten

Laat je stinkende Crocs 24 uur in de zak zitten. Dit geeft de baking soda de tijd om je Crocs te ontgeuren, zodat ze niet meer ruiken.

4. Schoenen uitdoen

Laat je Crocs 24 uur in het zuiveringszout zitten voordat je de schoenen uit de Ziplock-zak haalt. Schud het overtollige zuiveringszout in de prullenbak. Indien nodig kunt u het zuiveringszout uit uw schoenen stofzuigen. Gooi de zak en gebruikte zuiveringszout weg.

Hoe Crocs met bont te reinigen

Met bont beklede Crocs hebben speciale zorg nodig om de vacht schoon te maken zonder deze te beschadigen.

 • Tijd: 3,5 uur + tijd om te drogen
 • Moeilijkheid: Beginner

Wat je nodig hebt

 • Absorberend poeder
 • Draadwolborstel

1. Kies voor absorberend poeder

Kies een absorberend poeder dat een vergelijkbare kleur heeft als je bontvoering. Je kunt maïsmeel, droge havermout of tarwekiemen gebruiken. Deze neutrale kleuren passen bij de meeste vachten, zelfs als de vacht gebroken wit is.

U kunt echter ook zout of zuiveringszout gebruiken, vooral voor geverfde voeringen.

2. Omslag Crocs

Strooi het door jou gekozen poeder op de wintervoering. Je moet alle voeringen gelijkmatig bedekken. Om dit te doen, moet u ervoor zorgen dat u de crocs draait, zodat alle hoeken bedekt zijn. Als u zout gebruikt, strooi dan extra zout omdat het niet zo gemakkelijk aan de voering kleeft als de andere poeders.

3. Wachten

Laat je Crocs 3 uur lang afgedekt zitten door het absorberende poeder. Schud ze dan uit boven een vuilnisbak of gootsteen. Je kunt ze ook buiten uitschudden. Als er nog poeder op je crocs zit dat niet afschudt, gebruik dan het vacuüm om het te verwijderen.

4. Pluis bont

Pluis de vacht met een draadwolborstel. Zorg ervoor dat je de vacht in één richting borstelt om te voorkomen dat de schapenvacht krult. Dit zal je helpen een donzige voering in je schoen te creëren en dat warme wazige gevoel voor je voeten te behouden.

Snelle tip

Tip: U kunt de vacht professioneel laten reinigen om de oorspronkelijke textuur te behouden. Zorg ervoor dat je de vacht niet met water wast, omdat water het uiterlijk van de schapenvacht kan beschadigen.

Hoe verschillende soorten crocs schoon te maken

Crocs zijn gemaakt van verschillende materialen. Elk materiaal vereist een ander type reiniging om ervoor te zorgen dat u de stof niet beschadigt wanneer u uw vuile Crocs reinigt.

Lederen Crocs

Veeg je leren Crocs af met een vochtige doek om het vuil te verwijderen. Gebruik dan een ledercrème zoals Skidmore’s Original Leather Cream om de glans van het leer te herstellen. Gebruik een zachte doek om de ledercrème aan te brengen en gebruik een cirkelvormige beweging. Als je klaar bent, spuit je een beschermende spray op je Crocs om ze te helpen water af te stoten.

Suède of wol

Laat modder of vuil op je crocs drogen voordat je ze gaat schoonmaken. Zodra ze droog zijn, gebruik je een zachte draad of plastic borstel om vuil en stof uit je suède of wollen crocs te borstelen. Zorg ervoor dat je het materiaal met de korrel borstelt.

Zodra het vuil en stof is verwijderd, breng je een waterdichtingsspray aan, zoals Silver Canyon Boot en Hat Water and Stain Repellent.

Elastische of canvas stijl

Verwijder de veters van je canvas of elastische schoenen om de veters schoon te maken. Week de veters in een gootsteen met lauw zeepsop om ze te wassen.

U kunt elke milde zeep gebruiken die u kiest, zoals een mild wasmiddel, afwasmiddel of handzeep. Een gespecialiseerde schoenreiniger is niet nodig.

Zorg ervoor dat het water niet superheet is, want het zal het canvas beschadigen.

Nadat de veters zijn gewassen, spoel je ze af met schoon water. Hang vervolgens de veters te drogen.

Dompel een tandenborstel in een sopje om het canvas van je schoenen te schrobben. Test eerst een onopvallend deel van je schoenen om er zeker van te zijn dat je de stof niet beschadigt door deze schoon te maken.

Schrob het canvas totdat je schoenen schoon zijn en zorg ervoor dat je niet over labels schrobt of op de schoenen drukt. Dit voorkomt dat de etiketten of afdrukken loskomen.

Als je een taaie vlek hebt, gebruik er dan een wasvlekkenverwijderaar op. Spuit de vlekkenverwijderaar op de vlek en laat deze 10 minuten zitten. Spoel vervolgens de vlekkenverwijderaar uit met zoet water.

Nadat je je canvas schoenen hebt schoongemaakt, spons je ze met schoon water om de zeep te verwijderen. Dompel de doek of spons in het schone water en wring het uit zodat het niet druipnat is. Verwijder vervolgens al het sop van je schoenen.

Laat je schoenen niet drijfnat worden en gebruik de doek of spons om het vuil van de rubberen schoenen af te vegen als je dat wilt.

Wanneer je klaar bent met het wassen van je schoenen, gebruik dan een handdoek om het overtollige vocht te verwijderen. Laat de schoenen vervolgens aan de lucht drogen, maar laat de schoenen niet in de zon staan, omdat de geverfde stof zijn kleur kan verliezen, vooral als het een donkere kleur is, zoals zwart.

Het reinigen van taaie vlekken uit crocs

Hier zijn enkele tips om u te helpen uw bevlekte Crocs schoon te maken.

 • Gebruik een Magic Eraser om taaie vlekken te verwijderen. Maak eerst de Magic Eraser nat en schrob vervolgens aan de vlekken op je schoenen. Spoel af wanneer de vlekken zijn verwijderd.
 • Wasvlekkenverwijderaar kan ook worden gebruikt om taaie vlekken te verwijderen. Breng de vlekkenverwijderaar aan en laat deze vervolgens 10 minuten op de schoenen weken voordat u de vlekkenverwijderaar van de schoenen wegspoelt.
 • Voeg bleekmiddel toe aan je waswater om eventuele taaie vlekken te verwijderen.

Kun je Crocs in de droger doen?

Nee, het is het beste om je Crocs niet in de droger te doen. De overmatige hitte kan ervoor zorgen dat uw Crocs krimpen. In plaats daarvan moet je je Crocs afdekken om overtollig vocht te verwijderen voordat je ze aan de lucht laat drogen in een koele ruimte uit de zon.

Veelgestelde vragen

Kun je bleekmiddel gebruiken op crocs?

Ja, u kunt bleekmiddel aan het waswater toevoegen bij het schoonmaken van crocs, vooral als ze smerig zijn. Het bleekmiddel helpt om taaie vlekken te verwijderen.

Kan ik mijn crocs in de vaatwasser doen?

Als u op zoek bent naar het reinigen van witte crocs of een andere kleur crocs, kunt u uw Crocs in de vaatwasser plaatsen om ze grondig te reinigen en te desinfecteren. Dit is effectief voor het verwijderen van vuil en grasvlekken van uw shOes. De Crocs kunnen echter kromtrekken als je niet voorzichtig bent.

Leg de Crocs op het onderste rek en zorg ervoor dat ze veilig zijn. Wasknijpers zijn handig voor het beveiligen van de Crocs. Voeg dan wat wasmiddel toe aan je wasmachine.

Zet je wasmachine op de normale stand, maar zorg ervoor dat je warm water vermijdt. Warm water zal je schoenen beschadigen. Wanneer de schoenen schoon zijn, droogt u de Crocs aan de lucht en reinigt u uw vaatwasser door azijn aan de machine toe te voegen en een regelmatige cyclus uit te voeren.

Kun je de fuzz uit Crocs halen?

Nee, je kunt de fuzzvoering niet van Crocs verwijderen, omdat de binnenste fleecevoering niet verwijderbaar is.

Hoe lang gaan Crocs mee?

Crocs kunnen meerdere jaren meegaan als ze slijtvast zijn. Als je goed voor je Crocs zorgt, kunnen ze 5 jaar meegaan.

Stretchen Crocs na het dragen?

Ja, Crocs zullen zich uitrekken nadat je ze een tijdje hebt gedragen.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?