Edgers vs String Trimmers: wat is het verschil?

Er zijn veel tuingereedschappen waarvan iedereen beweert dat het een “must-have” is. Maar hoe zit het met edgers versus string trimmers? Heb je beide echt nodig?

We bespreken de belangrijkste doelen en verschillen tussen edgers en string trimmers, met betrekking tot hun gebruik, voor- en nadelen.

Tegen het einde weet je of je het een of het ander nodig hebt, beide of geen van beide.

Inhoudsopgave
 • Wat is het verschil tussen edgers en string trimmers?
 • Wanneer een Edger gebruiken
 • Wanneer een string trimmer gebruiken
 • Edgers vs String Trimmers: voor- en nadelen
 • Kan ik een string trimmer gebruiken als een edger?
 • Edger Vs Trimmer

Wat is het verschil tussen edgers en string trimmers?

Laten we eens kijken naar de doeleinden voor zowel edgers als string trimmers en zien wat ze uniek van elkaar maakt.

Randjes

Gazonkanten zijn hulpmiddelen waarmee u eventuele randen in uw gazon kunt definiëren. U kunt deze bijvoorbeeld gebruiken rond paden, opritten, trottoirs, tuinbedden en andere randen.

Deze tool maakt gebruik van een mes dat het overhangende gras of onkruid snijdt, waardoor een duidelijke scheiding ontstaat.

U vindt er zowel handmatige als gemotoriseerde gazonkanten. Handmatige edgers zijn betaalbaarder, maar niet zo snel in gebruik, vooral als je veel randen hebt om bij te snijden. Gemotoriseerde edgers zijn duurder, maar gemakkelijk en snel te gebruiken.

Touwtrimmers

Touwtrimmers – vaak onkruidwiedwissers of lijntrimmers genoemd – zijn voor het maaien van gras in de buurt van obstakels, zoals pilaren, meubels, bomen, huizen en zelfs looppaden. Het kan worden gebruikt voor het maaien van gras aan randen, vergelijkbaar met een gazonkant, maar het zal je niet die fijne rand geven die je misschien wilt.

In tegenstelling tot het mes op de edger, gebruiken trimmers een spinlijn die het gras maait. Het is ideaal voor het maaien van gras op moeilijke en moeilijk bereikbare plaatsen vanwege de flexibiliteit.

Je vindt er zowel gas- als elektrische snaartrimmers. Als u een grote tuin heeft, raden we een gastrimmer of een draadloze elektrische aan om de manoeuvreerbaarheid te vergroten.

Waar het op neer komt

Het grote verschil tussen edgers en strimmers is waar ze voor worden gebruikt en de constructie. Edgers creëren mooie randen tussen verschillende tuinterreinen. Trimmers maaien gras op moeilijk bereikbare plaatsen en rond obstakels. Edgers gebruiken een mes, terwijl trimmers een flexibele lijn gebruiken.

Wanneer een Edger gebruiken

Gebruik een edger wanneer u de randen in uw gazon wilt definiëren. Dit is vooral handig rond verharde gebieden zoals trottoirs en opritten waar onkruid en gras kunnen overhangen. Grasmaaiers kunnen je hier niet helpen, dus een edger is het meest effectieve hulpmiddel.

Als u een nette, frisse esthetiek in uw tuin wilt, wilt u niet zonder een gazonkanter zitten. Ze zullen je tuin opfleuren, waardoor het er super opgeruimd en professioneel afgewerkt uitziet. Hoewel edgers niet nodig zijn voor de gezondheid van je gazon, zorgen ze er zeker voor dat dingen er een stuk mooier uitzien.

Wanneer een string trimmer gebruiken

Wanneer u klaar bent met maaien, zult u gebieden opmerken die niet zijn gemaaid. Met een touwtrimmer kunt u op moeilijk bereikbare plaatsen komen. Denk aan gebieden rond bomen, pilaren, tuinmeubelen, tuinbedden, planten en andere gebieden.

Je kunt trimmers ook gebruiken langs verharde gebieden, vergelijkbaar met een edger, maar voor het maaien van het gras in plaats van het creëren van nette fijne lijnen.

Top Tip

Gebruik een touwtrimmer na het maaien om gebieden bij te werken waar uw maaier geen toegang toe had.

Edgers vs String Trimmers: voor- en nadelen

Omdat dit beide verschillende gereedschappen zijn met verschillende doeleinden, wilt u misschien beide voor uw tuin kopen. Maar voordat u dat doet, laten we eens kijken naar de voor- en nadelen van elk, zodat u precies weet wat u kunt verwachten.

Randjes

Pros

 • Creëert een nette en esthetisch aantrekkelijke afwerking van uw tuin.
 • Houdt gebladerte en bestrating gescheiden.
 • Minimaliseert onkruidinvasie.
 • Handmatige en gemotoriseerde opties beschikbaar.

Tegens

 • Handmatige edgers kunnen te lang duren om te gebruiken in grotere werven.
 • Gemotoriseerde edgers zijn duurder dan handleidingen met ongeveer $ 30.

Touw trimmer

Pros

 • Geweldig om te gebruiken naast een grasmaaier voor een afgewerkte look in uw tuin.
 • Komt op moeilijk bereikbare plekken, zoals langs randen en rond obstakels.
 • Vrij licht en compact, waardoor ze gemakkelijk te gebruiken en op te bergen zijn.
 • Veel draadloze opties beschikbaar om de manoeuvreerbaarheid te vergroten.

Tegens

 • Gastrimmers kunnen luid zijn en ze stoten dampen uit.
 • Draadloze elektrische trimmers moeten vaak worden opgeladen.

Kan ik een string trimmer gebruiken als een edger?

U kunt! Hoewel het niet al te moeilijk is, geven veel mensen de voorkeur aan twee afzonderlijke tools. Maar als u geld probeert te besparen, kunt u als volgt uw touwtrimmer als edger gebruiken.

 1. Houd de snaartrimmer in een hoek van 90 graden, zodat de draaiende lijn van boven naar beneden is in plaats van van links naar rechts.
 2. Laat het langzaam zakken om contact te maken met de grond of het gras. Hierdoor wordt de grond of het gras weggesneden, waardoor een mooie nette rand ontstaat.
 3. Houd het touwtje van je af, zodat als er puin omhoog vliegt, het je niet raakt.

Edger Vs Trimmer

Dus wat is het grote verschil tussen een edger en een string trimmer?

Een edger creëert mooie duidelijke lijnen tussen grasvelden en verharde gebieden. Dit is niet nodig voor de gezondheid van uw gazon, maar cruciaal voor een frisse, afgewerkte esthetiek.

Een touwtrimmer wordt gebruikt voorr gras maaien op moeilijk bereikbare plaatsen waar uw grasmaaier dat niet kon. Je kunt het gebruiken rond bomen, meubels, pilaren en andere obstakels.

Hoewel uw touwtrimmer ook als edger kan worden gebruikt, is het het beste om te investeren in de twee afzonderlijke gereedschappen om veiligheids- en efficiëntieredenen.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?