Hoe u uw voorraadkast als een pro kunt organiseren

Ziet je voorraadkast eruit alsof alles erin is gegooid? Kunt u niet vinden wat u zoekt?

Hier zijn 25 manieren om uw voorraadkast te organiseren, zodat het een georganiseerd en effectief systeem wordt. Of u nu probeert te organiseren zonder containers, met een beperkt budget of met diepe planken, wij hebben tips voor u.

We beginnen je op weg naar een Pinterest-waardige voorraadkast, of je nu een inloopkast hebt of niet.

Inhoudsopgave
 • Tips om uw voorraadkast te organiseren
 • Hoe groepeer ik items in een voorraadkast?
 • Hoe organiseer ik mijn voorraadkast volgens Marie Kondo?
 • Wat kan ik gebruiken om mijn voorraadkast schoon te maken?
 • Hoe vaak moet je je voorraadkast schoonmaken?
 • Mooie pantry

Tips om uw voorraadkast te organiseren

Laten we erin duiken! Zodra dit is gedaan en afgestoft, zal het super gemakkelijk te onderhouden zijn, alles te vinden, en helpen je elke week je boodschappenlijstje te maken.

1. Containers kopen

Hoewel we tips hebben voor het organiseren zonder containers, zouden we liegen als we zouden zeggen dat containers niet de gemakkelijkste manier zijn om je voorraadkast te organiseren. U kunt een grote set doorzichtige containers krijgen voor het opslaan van uw voedsel. Gebruik vervolgens een labelmaker om alles te labelen, zodat je precies weet wat er in elke container gaat.

Milieuvriendelijke tip

Als je eenmaal een container voor alles hebt, is het ook veel gemakkelijker om te winkelen bij zero-waste winkels. Breng uw containers naar uw lokale zero-waste winkel en vul ze in plaats van meer plastic verpakkingen te kopen bij uw hoofdsupermarkt.

2. Vergelijkbare objecten samen opslaan

Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar het is een belangrijke tip om te onthouden. Organiseer samen voedselgroepen. Bewaar kruiden, bakoliën, zoete snacks, zoute snacks, bouillons, specerijen, ontbijtgranen, enz., In groepen van vergelijkbare items.

3. Organiseren op versheid

Binnen hack nummer twee is het ook slim om te organiseren op versheid. Als je een paar ketchupflessen hebt en je gaat er nog wat kopen, zet de verse achterin. Op deze manier gebruik je de bestaande spullen voordat het te laat is en verloopt.

4. Sommige voedingsmiddelen zijn geen vrienden

Een toptip voor organiseren is om te weten wat wel en niet naast elkaar moet worden opgeslagen. Bewaar bijvoorbeeld geen bloem naast kruiden voor het geval het de smaken absorbeert. Ui en knoflook mogen niet in de buurt van aardappelen komen (1). En brood moet in een aparte doos worden bewaard voor versheid.

5. Gebruik strobakken (of niet)

Voor reeds ingesloten voedsel, zoals ingeblikt voedsel, kruiden en andere items die al in containers komen, houd ze buiten. U hoeft geen extra containers te kopen, tenzij u dat wilt.

Als u echter containers voor esthetische doeleinden wilt gebruiken, zijn strobakken nuttig voor dergelijke items. Ze zijn open, dus je kunt ze gewoon uit de bak pakken zonder dat je een aparte container hoeft te openen.

6. Organiseer op maaltijdtype

Een andere manier om items in uw voorraadkast te organiseren, is per maaltijdtype. Zorg voor aparte zones voor ontbijtproducten, lunchvoedsel en dinervoedsel. Je kunt ook een aparte plek hebben voor bakbenodigdheden en snacks.

Dit kan met of zonder containers en etiketmakers. Dus als je een beperkt budget hebt, is dit een betaalbare manier om spullen op te slaan zonder tonnen containers te kopen.

7. Voor diepe planken

Als je diepe planken hebt, kan het moeilijk zijn om te weten hoe je de ruimte kunt gebruiken zonder belangrijke items te verliezen.

Hiervoor raden we aan om extra’s aan de achterkant te houden. Dus als je je ontbijtgranen in kuipen giet en nog wat over hebt, bewaar dan de extra ontbijtgranen achter de container met de ontbijtgranen erin. Als het graan op is, kunt u daar terug reiken en de container bijvullen.

8. Line Pantry Planken

Als je draadplanken of planken hebt die niet al te mooi zijn, kun je ze bekleden met plankvoeringen of zelfs schuimplaten. Het afdekken van draadplanken is belangrijk, zodat u alles goed in balans kunt brengen en kunt voorkomen dat dingen door de openingen vallen.

9. Gebruik containers van verschillende groottes

Kies niet alleen één maat en stijl van de container. Dit zal niet geschikt zijn voor elk type voedsel. Krijg een verscheidenheid aan maten en stijlen. Gebruik bijvoorbeeld open containers voor dingen die niet in een aparte container kunnen worden gedaan – zoals soep, specerijen, bouillons, enz. – en krijg kleinere luchtdichte containers voor kruiden en noten.

10. Zorg voor een aangewezen brooddoos

Zelfs als u geen containers in uw voorraadkast wilt gebruiken, moet u nog steeds kiezen voor een brooddoos. Hierdoor blijft brood, broodjes en andere dergelijke lekker vers.

Misschien wil je er een die de weg opent in plaats van een lift-off deksel, zodat je niet elke keer dat je brood nodig hebt het hele ding uit de voorraadkast hoeft te halen.

11. Houd rekening met uw bereik

Het is waarschijnlijk dat uw voorraadkast van vloer tot plafond overspant. Houd de dingen die je het meest gebruikt op ooghoogte binnen handbereik. Maar verspil de hoge en lage planken niet.

Houd seizoensgebonden items hoog, zoals koekjessnijders en kerstlinnen. Onderaan kun je items opslaan die je vaak maar minder vaak gebruikt. Dit is een goede plek voor hondenvoer en extra spullen die je hebt ingeslagen.

12. Verzegel uw tassen

Als u met een beperkt budget werkt en containers vermijdt, zorg er dan voor dat u hersluitbare zakken koopt. Als dingen zonder hersluitbare zakken komen, houd dan roestvrijstalen wasknijpers stand-by. Deze zijn superstrak, veilig en betaalbaar en houden je food super vers.

13. Zorg voor een bevoorradingscontainer

Een wat nu? Nou, als je dingen in potten en containers stopt, heb je misschien veel overdaad. Verzegel die zakken en doe al die spullen in een grote bak of container, dus als je je kleinere containers moet bijvullen, staat alles op één plek, klaar om te gaan!

14. Opbergplanken gebruiken

Om gebruik te maken van uw ruimte – vooral als u een kleinere voorraadkast hebt en geen enkele centimeter wilt verspillen – gebruikt u opbergplanken. Deze geven je het dubbele van de hoeveelheid ruimte, dus je verspilt geen ruimte.

Nu kunt u meer opslaan, meer in bulk kopen en genieten van alles super georganiseerd in één oogopslag.

15. Gebruik containers met brede mond

Hoewel je misschien in de verleiding komt om de eerste schattige containers te pakken die je ziet, is het slim om containers met een brede mond te gebruiken. Dus wanneer u ingrediënten uit potten moet scheppen, zoals rijst of quinoa, kunt u uw meetapparaat in de pot plaatsen.

16. Upcycle Kratten

Heb je een beperkt budget, maar wil je toch een opslagorganisatie in je voorraadkast? Upcycle of hergebruik oude kratten.

Je hebt misschien een vriend die een heleboel reservekratten heeft. Je kunt ze ook krijgen bij je plaatselijke supermarkt of bloemist. Websites, zoals eBay en Etsy, hebben ook tonnen!

17. Feestmandje

Als je de neiging hebt om veel gasten in de buurt te hebben, kun je baat hebben bij het hebben van een feestmand. Houd deze entertainmenthacks in de aanslag, zoals hapjes, papieren borden, servetten, tandenstokers en meer. Wanneer gasten langskomen, haal deze mand dan naar beneden en alles staat al op één plek, klaar om te gaan!

18. Knip instructies uit

Als u dingen in containers verplaatst, is het belangrijk om de instructies bij de hand te houden, zodat u weet hoe u de verschillende producten moet koken. Knip de instructies uit de verpakking en plak ze op de achterkant van de doos voor toekomstig gebruik.

19. Installeer schoolborden

Gebruik op de bijkeukendeuren zwarte krijtbordverf. Houd krijt in de buurt en schrijf dingen op die je moet krijgen of wat bijna op is, zodat je op de hoogte kunt blijven van alles en super georganiseerd kunt blijven.

20. Organiseer uw blikjes op type

Als het gaat om organisatie, verzamel dingen per type. Maar ga een stap verder en organiseer dingen op type binnen subcategorieën. Organiseer je blikjes bijvoorbeeld op fruit, groenten, soep en diversen.

Je kunt dit zelfs doen voor dingen als kruiden, meel en meer.

21. Wees slim over etikettering

Terwijl je kunt schrijven wat er in de container op het etiket zit, zoals pasta, rijst of sultana’s, ga je een stap verder. Zet ook de vervaldatum neer. Op die manier weet u wanneer u het moet gebruiken, wat u zal helpen voedselverspilling te beperken.

22. Kookboeken organiseren

Als je een grote voorraadkast hebt en niet zeker weet wat je met de dode ruimte moet doen, maak dan een ruimte om je kookboeken op te slaan! Je kunt ze zelfs binnen de verschillende zones houden, zoals ontbijt, lunch, bakken en diner.

23. Tools en apparaten opslaan

Gebruik uw voorraadkast ook voor gereedschap en apparaten. Dit houdt rommel van je werkbladen, wat geweldig is als je een meer minimalistische keukensfeer wilt. U kunt snijplanken, messen, keukengerei, koffiemachines en meer in uw voorraadkast bewaren. Haal het er gewoon uit als en wanneer je het nodig hebt.

24. Verschillende manden voor verschillende fruitsoorten

We kopen veel fruit in dit huis! Het eindigt meestal in één kom, wat esthetisch kan zijn, maar niet altijd praktisch. Er is altijd een beetje limoen dat wordt vergeten en op de bodem van de fruitschaal valt.

Probeer in plaats daarvan verschillende manden of kommen te krijgen voor verschillende vruchten. Heb een ruimte voor bananen, een voor appels, een voor sinaasappels, enzovoort. Je kunt zelfs hetzelfde doen voor groenten.

25. Luie Susan

Last but not least, gebruik Lazy Susans! Deze handige kleine opbergoplossingen maken het super eenvoudig om dingen georganiseerd te houden, maar ook gemakkelijk toegankelijk. Als je iets nodig hebt, draai je gewoon de Lazy Susan en pak je hem.

Hoe groepeer ik items in een voorraadkast?

Het hangt allemaal af van wat voor jou het meest praktisch is. Hier zijn een paar ideeën:

 • Op type: Een eenvoudige en eenvoudige manier om dingen te groeperen is per type. Houd voedselsoorten bij elkaar, zoals blikjes, fruit, groenten, granen, rijst, pasta, bloem, brood, enz.
 • Per zone: Je kunt verschillende zones hebben voor ontbijt, lunch, diner, snacks en bakken. Dit maakt het gemakkelijk om te pakken wat nodig isary tijdens het koken.
 • Op gebruiksfrequentie: Je kunt ook ordenen op hoe vaak je spullen gebruikt. Als je elke dag haver, fruit en pasta gebruikt, houd dat dan binnen handbereik. Als je niet vaak bakt, houd dat spul dan hoger.
 • Op versheid: Binnen de bovenstaande categorieën kunt u ook organiseren op versheid. Bewaar de spullen die je onlangs hebt gekocht aan de achterkant en plaats de spullen die binnenkort moeten worden opgegeten in de buurt van de voorkant.

Hoe organiseer ik mijn voorraadkast volgens Marie Kondo?

Als je een voorraadkast wilt op Marie Kondo-niveau van minimalisme en organisatie, volg dan deze tips:

 • Weg met verlopen voedingsmiddelen: Het is niet veilig om verlopen voedsel te eten, dus verwijder dit eerst. Dit maakt je voorraadkast direct netter en veiliger!
 • Zal het vreugde opwekken? Dit is een van de beroemde zinnen van Marie Kondo en het is ook van toepassing in de voorraadkast. Vraag jezelf af of elk item vreugde zal opwekken. Als je veel snacks hebt waar je misselijk van wordt, doe ze dan weg! Je kunt ze doneren aan een voedselbank of naar een buurman brengen. Als je dieet is veranderd, gebruik dan deze tijd om dingen te verwijderen die je een slecht gevoel geven.
 • Bewaar voedsel rechtop en per categorie: Splits de voedingsmiddelen op in categorieën die voor u werken. Bewaar vervolgens alles rechtop. Als je zakken chips op elkaar ligt, zien ze er rommelig en rommelig uit. Marie Kondo zegt dat je het plezier van je voorraadkast kunt vergroten door containers te gebruiken. Als dat binnen het budget valt, probeer het dan zeker eens.
 • Breng spullen over uit de koelkast: Kijk eens door je strobos en kijk of je iets naar de voorraadkast kunt overbrengen. Sommige groenten en fruit hoeven niet in de koelkast te worden bewaard. Nu je koelkast minder vol zit, heb je eigenlijk meer ruimte voor restjes.
 • Verminderen, hergebruiken, recyclen: Doneer voedsel dat je niet zult eten. Hergebruik items met meerdere doeleinden (zoals groene theezakjes voor wierooklampen of pasta voor kunst en ambachten) en recycle waar mogelijk.

Wat kan ik gebruiken om mijn voorraadkast schoon te maken?

Als je alles eruit haalt en organiseert voordat je het er weer in stopt, heb je een geweldige kans om je voorraadkast schoon te maken. Begin met het afstoffen van de planken. Veeg vervolgens de planken en het oppervlak af met een multifunctionele spray en doek. Tot slot, stofzuig en dweil de vloeren.

Hoe vaak moet je je voorraadkast schoonmaken?

We raden aan om de voorraadkast ongeveer vier keer per jaar schoon te maken. Dit zal elk vuil aanpakken dat zich heeft opgebouwd, je in staat stellen om verlopen voedsel te gooien en het gebied vrij te houden van insecten en bacteriën.


Mooie pantry

Met deze 25 tips voor organisatie ziet je voorraadkast er mooier uit dan ooit. Hoewel dit een grote taak is en je misschien de hele dag kost, is het absoluut de moeite waard. Toekomstige zul je je de volgende keer dat je op zoek gaat naar een willekeurig ingrediënt dankbaar zijn. Je weet precies waar het is!

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?