Hoe Yeezys schoon te maken (een gemakkelijk te volgen gids)

Je coole Yeezy’s zijn een uniek, eigentijds paar schoenen. Je hebt waarschijnlijk geprobeerd om dat tot nu toe onberispelijk schoon te houden, maar dat is niet altijd mogelijk. Raak niet in paniek als je voelt dat je Yeezys er versleten en vies uitzien.

We hebben de beste methoden onderzocht om Yeezy’s schoon te maken. We zullen enkele van uw brandende vragen beantwoorden en u voorzien van een stapsgewijze methode om Yeezys thuis te wassen.

Nu kun je je Yeezys er gloednieuw uit laten zien. Zeg vaarwel tegen vlekken en slijtage met onze effectieve tips.

Inhoudsopgave
 • Kun je Yeezys in de wasmachine doen?
 • Wat is de beste manier om Yeezys schoon te maken?
 • Hoe witte Yeezys thuis schoon te maken
 • Hoe Yeezys in wasmachine schoon te maken
 • Hoe vlekken uit Yeezys te krijgen
 • Zorgen voor Yeezys
 • Veelgestelde vragen
 • Yeezy Schoonmaken

Kun je Yeezys in de wasmachine doen?

Wanneer je je vuile Yeezy’s thuis schoonmaakt, kan het verleidelijk zijn om ze in de wasmachine te gooien. Maar dit hangt af van wat voor soort Yeezys je hebt. U kunt een wasmachine gebruiken voor het reinigen van schoenen:

 • Yeezys 350
 • Yeezys 380
 • Yeezys 450

Maak het volgende in het apparaat niet schoon:

 • Yeezys Foam Runner
 • Yeezys Dia’s
 • Yeezys 700
 • Yeezys 500

Deze vier edities zijn gemaakt van schuim, suède en andere delicate materialen en mogen daarom niet door de wasmachine.

Hoewel u Yeezys 350, 380 en 450 in de machine kunt wassen, is handen wassen de beste methode om uw Yeezy’s tegen schade te beschermen.

Wat is de beste manier om Yeezys schoon te maken?

De over het algemeen beste manier om Yeezy’s schoon te maken, is door ze te behandelen en met de handen te wassen. Als u de wasmachine overslaat, elimineert u het kleine risico dat uw apparaat de schoenen verpest.

Het hangt ook af van het type Yeezys dat je hebt. De 350-, 380- en 450-serie zijn gemaakt met een mengsel van doek en rubber. Ze kunnen een zachte draai in de wasmachine of krachtiger schrobben aan. De andere series zijn gemaakt van voornamelijk rubber, suède, leer of schuim, dus je moet een meer gespecialiseerde aanpak volgen, afhankelijk van het type Yeezys dat je hebt.

Yeezys 350

Hoe Yeezys 350, 380 en 450 schoon te maken, zal vergelijkbaar zijn. De beste manier om deze Yeezy’s schoon te maken begint met het verwijderen van de zolen en veters. U gebruikt dan een reinigingsoplossing naar keuze, lauw water en een zachte schrobborstel om schone vlekken en vlekken te herkennen.

Als uw Yeezy’s bijzonder vies zijn, kunt u profiteren van uw wasmachine. Doe de Yeezys in een kussensloop of een gaas waszak. Was de schoenen op de zachtste en koudste stand voordat u ze aan de lucht droogt.

Was je veters en inlegzolen apart met een sopje en een borstel met zachte borstel.

Yeezys 700

De 700-serie, samen met de Foam Runner- en 500-serie, moet zorgvuldiger worden gewassen.

De beste manier om deze Yeezy’s schoon te maken is met een gespecialiseerde schoenreiniger. Verwijder de schoenveters als je die hebt. Verdun de door u gekozen reinigingsoplossing volgens de verpakkingsinstructie. Gebruik een gespecialiseerde borstel of doek, afhankelijk van het materiaal van de Yeezys. Dompel het in de schoenreiniger en schrob de Yeezys zachtjes in cirkelvormige bewegingen.

Reinig je veters apart terwijl je de Yeezys aan de lucht laat drogen.

Pro Tip

Het is super belangrijk dat je de juiste schoenreinigingsborstel kiest. Je wilt niet iets te hard voor zachtere materialen zoals suède en schuim. Altijd check het materiaal van uw Yeezys en kies dienovereenkomstig een borstel of doek.

Hoe witte Yeezys thuis schoon te maken

Het is tijd om je Yeezys sprankelend schoon te krijgen. We verwijderen vuile vlekken terwijl we de originele kleur van je schoenen naar voren brengen.

We zullen ook verschillende tips delen voor de verschillende soorten Yeezy’s. Dus welke serie je ook bezit, deze tips kunnen helpen.

 • Tijd: 30-45 minuten
 • Moeilijkheid: Tussenliggend

Wat je nodig hebt

 • Schoenborstel (afhankelijk van het materiaal van je schoenen)
 • Schoenreinigingsoplossing (in de winkel gekochte of gedistilleerde witte azijn als deze zelf wordt gemaakt)
 • Kom
 • Water
 • Zachte doek
 • Afwasmiddel
 • Suède borstel (voor suède Yeezys)
 • Potloodgum (voor suède Yeezys)
 • Mild wasmiddel of afwasmiddel (voor leer en lycra Yeezys)
 • Handdoek (voor lederen Yeezys)
 • Zachte borstel (voor Yeezy Foam Runners, Slides en schoenveters)

Laten we eens kijken naar de beste methoden voor het schoonmaken van Yeezys zonder wasmachine.

1. Veters en inlegzolen verwijderen

Verwijder voordat je begint de veters en inlegzolen. Die maken we later apart schoon.

2. Borstel overtollig vuil weg

Gebruik een schoenreinigingsborstel om overtollig vuil weg te poetsen. Dit maakt het gemakkelijker om de schoenen in de volgende stappen schoon te maken. Zorg er altijd voor dat je de juiste schoenborstel gebruikt, afhankelijk van het materiaal. Gebruik bijvoorbeeld een suède schoenborstel als je een suède schoen hebt.

Een all-purpose schoenborstel is prima voor Yeezys 350, 380 en 450.

3. Mix reinigingsoplossing

U kunt een in de winkel gekochte reinigingsoplossing gebruiken voor het grondig reinigen van uw schoenen en het verwijderen van vlekken. Dit zijn zwaardere schoonmakers en we raden ze aan als uw Yeezy’s smerig zijn. Zorg er altijd voor dat u een schoenreiniger kiest die geschikt is voor de materialen van uw Yeezys.

Als je je Yeezy’s wilt schoonmaken zonder schoenreiniger, kun je er zelf een maken. Meng een verhouding van 1:1 van gedestilleerde witte azijn en lauw water. Dit is een milieuvriendelijke, niet-giftige, maar effectieve reiniger.

4. Borstel schoenen met oplossing

Breng met je schoenborstel de reinigingsoplossing aan op het grootste deel van de schoen. Maak de zolen en onderkant nu niet schoon. Focus je gewoon op de top. Borstel in cirkelvormige bewegingen totdat je merkt dat de vlekken opheffen en de schoenen schoner worden.

Blijf doorgaan met deze stap als je je witte Yeezy’s wilt ontdooien. Wees niet nerveus om behoorlijk krachtig te wrijven als je Yeezys 350, 380 en 450s schoonmaakt.

Gebruik voor suède Yeezys geen reinigingsoplossing. Zorg er wel voor dat je een droge suède borstel gebruikt om vuil te verwijderen.

Sla voor leer en lycra Yeezys de reinigingsoplossing over en gebruik in plaats daarvan een mild wasmiddel of afwasmiddel. Meng een paar eetlepels door elkaar tot een paar kopjes lauw water. Ruil de schoenborstel in voor een zachte doek.

Gebruik voor schuim Yeezys en dia’s een borstel met zachte haren en een sopje. Sla een schoenreinigingsoplossing over. Je moet heel voorzichtig zijn met deze Yeezy’s.

5. Schone Yeezys Zolen

Zodra de bovenkant van de schoen schoon is, ga je naar de zool. Zorg ervoor dat je de schoen verticaal houdt, zodat je geen vuil water van de onderkant van de schoenen terugdruppelt naar de schone bovenkant.

Volg dezelfde methode als hierboven, afhankelijk van het type Yeezys dat je hebt. Het enige verschil is voor suède Yeezys, je moet een potloodgum gebruiken om de zolen schoon te maken.

6. Spoel schoenen met vochtige doek

Bevochtig een schone doek met water. Wrijf voorzichtig over de hele schoen om overtollig vuil, reinigingsoplossing en vuil te verwijderen.

7. Lucht dry Yeezys

Laat je Yeezys aan de lucht drogen op een koele luchtige plek. Dit kan ongeveer 24 uur duren, dus wees geduldig.

8. Schone veters en inlegzolen

Terwijl je Yeezy’s drogen, is het tijd om de veters en inlegzolen schoon te maken.

Om de veters schoon te maken, meng je een 5:1 oplossing van water en afwasmiddel. Week de veters 20 minuten in de oplossing voordat je ze voorzichtig schrobt met een zachte schoenborstel. Werk aan het verwijderen van vuil en vlekken, maar oefen niet te veel druk uit, omdat dit de veters kan rafelen.

Hang de veters op en laat ze aan de lucht drogen.

Maak dezelfde 5:1 oplossing van water en afwasmiddel voor de inlegzolen. Dompel de borstel met zachte borstel in het mengsel en schrob de inlegzolen voorzichtig. Ga door totdat ze schoon zijn. Als ze klaar zijn, veeg je ze af met een bevochtigde doek. Droog ze aan de lucht samen met de Yeezys.

Hoe Yeezys in wasmachine schoon te maken

Als uw Yeezys rea zijnlly vies en de bovenstaande methode werkt niet, je kunt de kracht van je wasmachine gebruiken. Houd er rekening mee dat we deze methode alleen aanbevelen voor Yeezys 350, 380 en 450.

Verwijder eerst de veters en inlegzolen en maak ze afzonderlijk schoon met behulp van onze bovenstaande methode. Veeg de Yeezys af met een schoenborstel om overtollig vuil te verwijderen. Doe de schoenen in een kussensloop of mesh waszak. Zet de kussensloop of tas dicht. Giet een kleine hoeveelheid mild wasmiddel in de machine – ongeveer de helft van wat je normaal gesproken zou gebruiken. Zet de schoenen in de machine en zet deze op een delicate cyclus met koud water. Voer het apparaat uit. Laat de Yeezys na de cyclus aan de lucht drogen op een koele luchtige plek.

Hoe vlekken uit Yeezys te krijgen

Als je niet de hele Yeezys diep hoeft schoon te maken, maar je hebt vlekken om te verwijderen, lees dan verder. Deze methode werkt voor Yeezys in alle kleuren, inclusief zwart, wit en crème. Het werkt zelfs voor speciale ontwerpen, zoals die op Zebra Yeezys.

 • Tijd: Tot een uur
 • Moeilijkheid: Tussenliggend

Wat je nodig hebt

 • Multifunctionele vlekkenverwijderaar zoals OxiClean
 • In de winkel gekochte schoenreiniger (optioneel)
 • Kom met water
 • Zachte borstel
 • Zachte doek
 • Kleine dikke handdoek
 • Magic gum (optioneel)

1. Stuff Yeezys met handdoek

Stop een kleine dikke handdoek in je Yeezys. Dit absorbeert water en reinigingsoplossing, zodat u de binnenkant van uw schoenen niet laat weken.

2. Mix reinigingsoplossing

Meng je vlekkenverwijderaar in een kom met koud water volgens de verpakkingsinstructies. Bij sommige producten kan de fabrikant aangeven om de vlekkenverwijderaar rechtstreeks op de schoen aan te brengen.

Voor suède, leer en lycra Yeezys raden we aan om een geschikte schoenreiniger te gebruiken in plaats van een commerciële multifunctionele vlekkenverwijderaar.

Wat dat betreft, als je al een schoenreiniger in huis hebt, kun je die voor elke soort Yeezys gebruiken als het je bespaart van het kopen van een multifunctionele vlekkenverwijderaar.

3. Reinigingsoplossing toepassen

Breng met een zachte schoenborstel of zachte doek de vlekkenverwijderaar aan op de schoen. Wrijf in zachte cirkelvormige bewegingen totdat de vlek is opgeheven. Dit kan een paar minuten duren, of het kan zijn dat je ongeveer 10 minuten moet doorgaan.

Probeer dit

Als je vlek echt hardnekkig is, laat de reinigingsoplossing dan 5-10 minuten zitten voordat je gaat schrobben.

4. Spoelgebied

Week een zachte doek in koud water en spoel het gebied af om de reinigingsoplossing te verwijderen. Als de vlek aanhoudt, herhaalt u de bovenstaande stappen.

5. Magic Eraser voor echt hardnekkige vlekken

Als de vlek nog steeds niet beslaat, kun je een Magic Eraser proberen. Volg de instructies op de verpakking om het product op uw schoen te gebruiken.

6. Lucht droge schoenen

Laat de schoenen aan de lucht drogen tot 100 procent droog voordat je ze weer draagt.

Zorgen voor Yeezys

Om uzelf te behoeden voor het gedoe van het grondig reinigen van uw schoenen, is onderhoud de sleutel. Hier zijn onze beste tips voor het verzorgen van uw Yeezys:

 • Verwijder dagelijks vuil: Als je eenmaal thuis bent, geef je je Yeezy’s een snelle veeg om overtollig vuil te verwijderen. Dit houdt de schoenen fris en voorkomt dat vuil zich in het materiaal nestelt en vlekken maakt.
 • Schrob de zolen: Wanneer je vuil op de zolen van je Yeezy’s opmerkt, geef ze dan een snelle scrub met een vochtige doek. Hoe langer je vuil op de zolen laat zitten, hoe groter de kans dat het een langdurige vlek veroorzaakt.
 • Spot schoon Yeezys: Wanneer u een vlek op uw Yeezys opmerkt, reinig ze dan onmiddellijk. Laat het niet lang zitten.
 • Gebruik schoenbescherming: Je kunt schoenbeschermingsspray kopen om je Yeezys sterk en machtig te houden. Dit geeft het een beschermende laag, zodat verschillende elementen minder snel langdurige schade veroorzaken.
 • Draag je Yeezy’s in stedelijke omgevingen: Draag je Yeezy’s niet als je gaat wandelen, door het bos loopt of de hond meeneemt. Draag ze in stedelijke omgevingen, bij voorkeur op droge dagen.
 • Bescherm de zolen: Yeezy’s hebben aantrekkelijke zolen, maar ze kunnen snel geel worden. Gebruik een verhelderend middel op de zool, zoals waterstofperoxidecrème of zuiveringszout. Dit zal ze weer witter maken naar hun oorspronkelijke tint. Laat het een uur zitten voordat je het afspoelt.
 • Regelmatig schoonmaken: We raden aan om je Yeezy’s ongeveer om de twee weken of om de 10 keer te reinigen. Als u vuil en vlekken opmerkt, reinig ze dan zo snel mogelijk.

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn witte Yeezy’s bleken?

We raden het af. Bleekmiddel is corrosief en giftig. Het kan je Yeezy’s gemakkelijk beschadigen. Als u uw Yeezys wit moet maken, kunnen onze reinigingsstappen werken. Je kunt ook een specifieke schoenreiniger voor witte schoenen kopen, die zal helpen de witte glans terug te brengen.

Hoe voorkom je dat Yeezys geel worden?

Niemand wil dat zijn witte Yeezy’s geel worden. De beste manier om dit te voorkomen is door middel van onze onderhoudstips. Verwijder dagelijks vuil, schrob vlekken zodra je ze opmerkt en gebruik schoenbescherming. Als je deze tips opvolgt en de schoenen regelmatig schoonmaakt, is vergeling helemaal geen probleem.

Hoe kun je zien of Yeezys nep zijn?

Uh-oh. Vermoed je dat je bent misleid om een neppaar Yeezy’s te kopen? Hier is hoe je echte Yeezys versus nep kunt vertellen:

 • De tag op de schoen moet overeenkomen met die op het label van de doos. Namaak Yeezy’s kunnen proberen hun schoenen als echt door te geven door de originele Yeezys-verpakking te gebruiken, maar komt het serienummer overeen?
 • Het hiellipje van echte Yeezy’s is slechts een paar millimeter verwijderd van de enkelkraag. Op nep-Yeezy’s is het tabblad veel verder terug.
 • Controleer het logo. Op nep-Yeezy’s heeft het logo de neiging om veel meer ruimte in beslag te nemen.
 • Als het label “Sample Made in China” zegt in plaats van alleen “Made in China”, is het een neppaar.
 • Fake Yeezy’s hebben witte tekst op beide inlegzolen en het zijn geen spiegelbeelden van elkaar. Real Yeezys zal “Adidas Yeezy” lezen in het handelsmerk Adidas-klaverblad. De tekst wordt donkergrijs en een gespiegeld beeld van elkaar.
 • Controleer de buitenzool van de schoen. Er is bijvoorbeeld een witte bloemachtige embossing aan de onderkant van de Boost-schoenen. Fake Yeezys vergeten vaak deze kleine ingewikkelde details.
 • De backstitching op nep Yeezys is vaak erg rommelig gedaan. Bij echte Yeezy’s is de backstitching erg netjes: een ‘X’-vorm gevolgd door een vierkant, op repeat.
 • Echte Yeezy’s hebben negen rode stippen op het rechthoekige deel van het hiellipje.
 • Controleer de prijs. Echte Yeezy’s kosten meestal minstens $ 200. Als je Yeezys voor minder dan dat vindt en ze zijn niet van een geautoriseerde verkoper, dan zijn ze hoogstwaarschijnlijk nep.

Yeezy Schoonmaken

Als het gaat om het wassen van Yeezys, kan het een beetje overweldigend zijn. Maar als je eenmaal weet wat voor soort Yeezy’s je hebt en van welk materiaal ze zijn gemaakt, ga dan schoonmaken!

De beste methode voor het wassen van Yeezys is een geschikte schoenborstel en schoenreinigingsoplossing. Als je Yeezy’s echter super vies zijn, kun je misschien je wasmachine gebruiken, afhankelijk van welke schoenenserie je hebt.

Neem bij twijfel je Yeezy’s mee naar een professional. Op die manier kun je ze op de veiligste manier superschoon krijgen.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   Hoe dakshingles schoon te maken (verhoog uw huiswaarde)