Hoe zich te ontdoen van bloemmotten


Hoe zich te ontdoen van bloemmotten

Hoe zich te ontdoen van mediterrane bloemmotten

“Ew! Waarom zitten er beestjes in het meel!” schreeuw je boven in je longen. Dit was niet wat je verwachtte toen je zei dat je een beetje wilde bakken. En al die webbing en die cocons, larven en motten zijn positief verachtelijk. Je wilt niet dat ze een huis maken van je voorraadkast, dus wat doe je? Eerst moet je weten met wat voor soort mot je te maken hebt. Van daaruit raak je ze kwijt.

We gaan uitleggen hoe.

Wat zijn meelmotten? Zijn meelmotten eigenlijk een ding?

Wanneer je een doos volkorenmeel of een oudere cakemix opent en er komt een mot naar buiten fladderen, ben je net een Mediterrane meelmot, Indiase meelmot, of een ander soort mot – die allemaal worden aangeduid als “voorraadkast motten.”

Mediterrane meelmotten, zoals alle keukenmotten, hou ervan om zich een weg te banen door een breed scala van uw voedingsmiddelen, waaronder granen, meel, zaden en noten, gedroogde bonen en peulvruchten, rijst, gedroogd fruit, voedsel voor huisdieren, thee, kruiden, vogelzaadpotpourri-mixen, kruiden en zelfs huishoudelijke decoraties met echte noten, zaden en granen, zoals Indiase maïs.  De Flour Moth, in tegenstelling tot zijn grotere neef de Indian Meal Moth, geeft de voorkeur aan verwerkte granen en meel, zoals ontbijtgranen en zemelen als hun gekozen delicatesse.

gemengde kruiden en granen

Waarom zijn meelmotten een slechte zaak om te hebben?

Hoewel de aanblik van fladderende vleugels een verontrustend gezicht is in uw keuken, zijn ze slechts het begin van het probleem.

Zodra deze motten hun eieren hebben gelegd, begint de echte verwoesting als de larven zich een weg banen door de blootgestelde voedingsmiddelen in uw voorraadkast. Ze zullen hun afgeworpen eierdozen en huid achterlaten, evenals ontlasting, zijde en webbing, waardoor uw voedselwinkels worden verontreinigd.

Dus hoewel het probleem misschien in het meel wordt ontdekt, is je hele voorraadkast een voedingsbodem voor deze motten.

Lees ook:   Beste strijkplankhoezen van 2023

Hoe zien bloemmotten eruit?

Meelmotten – namelijk de mediterrane meelmot – is groter dan zijn neef, de Indiase meelmot.

Je kunt de ene ook van de andere scheiden door hun kleuring. Een mediterrane bloemmot is lichtgrijs met een zwart zigzagpatroon op de vleugels. De zwarte lijnen scheiden de mediterrane meelmot van alle andere pantry mot en soorten meelmotten. De lengte van het lichaam ligt tussen 6-12 mm en de spanwijdte bereikt 23 mm.

Mediterrane meelmotten hebben ook een bepaalde houding die ze in rust doen. Het insect zal zijn voorpoten naar voren strekken en het hoofd iets opheffen, zodat het lichaam afloopt.

Mediterrane meelmot

Waar komen bloemmotten vandaan?

Je denkt misschien dat je stoffige rekken de magneet zijn die meelmotten in je huis aantrekt, maar je kunt jezelf wat speling geven. Bloemmotten geven niet om het stof – ze willen je bakmixen en ontbijtgranen. Daarom worden ze vaak gevonden in verwerkingsfaciliteiten waar meel en andere op graan gebaseerde producten worden gemaakt. De motten leggen hun eieren in de bulkopslagbakken en zodra die goederen zijn verpakt, breng je ze rechtstreeks vanuit de supermarkt naar je huis.

Een vrouwelijke meelmot, ongeacht het type, kan honderden eieren tegelijk leggen (overal van 100 tot 600 eieren). Zelfs als er maar een paar eieren in je voorraadkast komen, kun je eindigen met een plaag als je het ongedierte niet snel genoeg vangt. Het duurt slechts ongeveer 10 weken voordat larven poppen worden en vervolgens veranderen in gerijpte meelmotten.

Temperatuur dicteert echter veel van een levenscyclus van meelmotten. Tijdens koelere periodes kan het 10 maanden duren voordat een meelmot volwassen is.

pot met amandelen binnengevallen door Pantry Moths

Hoe zich te ontdoen van mediterrane bloemmotten

Je kent het misschien wel hoe zich te ontdoen van pantry motten, maar bloemmotten vereisen een meer gerichte strategie.

Lees ook:   hoe doorzichtig hoesje schoonmaken

Om meelmotten te voorkomen, moet u rekening houden met het volgende:

 • Meelmotten komen in plastic containers en plastic zakken door microscopische gaatjes in het materiaal. Sommige motten kunnen zelfs door zachtere kunststoffen eten;
 • Eieren en larven komen vaak direct uit in het voedsel dat ze eten;
 • Volwassen meelmotten leggen eieren overal in de buurt van of op een voedselbron, zelfs in de kleine randen van plastic containers, langs plinten, kasthoeken en plankvoeringen. en meer.

Dit betekent dat je moet weten watere om te zoeken naar tekenen van meelmotten, zodat u het ergste van de plaag snel kunt aanpakken.

Als u vermoedt dat u een probleem met de meelmot heeft, volgt u deze stappen om van uw meelmotten af te komen:

 1. Haal alles uit de kasten en voorraadkast. Doe één sectie tegelijk, op zoek naar tekenen van meelmotten, zoals larven, webbing, cocons en dode mediterrane meelmotten. Inspecteer eerst de gebieden die het meest worden beïnvloed door meelmotten.
 2. Veeg met wat azijn de voorraadkast af. Gebruik vervolgens warm water en afwasmiddel om de planken, vloer, hoeken, muren en alles daartussenin te wassen.
 3. Gooi alle besmette levensmiddelen onmiddellijk weg. Neem het geruïneerde eten mee naar buiten.
 4. Herverpak onaangeroerde items in vaste luchtdichte containers. Gebruik geen wegwerpcontainers omdat er bloemmotten in kunnen komen.
 5. Plaats voorraadkast mot feromoon vallen voor bloemmotten of natuurlijke insectenwerende middelen rond de kasten en planken in uw keuken om eventuele volwassenen te vangen. Vergeet niet dat pesticiden giftig kunnen zijn, dus plaats alles met chemicaliën ver van uw opgeslagen voedsel.
 6. Voor de komende 1-2 weken van het beheersen van de plaag, moet u ervoor zorgen dat u constant stofzuigt en veegt, vooral als u volwassen bloemmotten ziet rondfladderen. Vergeet niet om de inhoud van de tas buiten uw huis weg te gooien.
 7. Herhaal het proces totdat de mediterrane meelmotten verdwenen zijn.
Lees ook:   hoe afzuigrooster schoonmaken

 vrouw met planken vol gedroogde levensmiddelen in verzegelde containers

Bij het overwegen van ongediertebestrijdingsmaatregelen voor voedselbereiding en voedselopslaggebieden is het van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat een veilige oplossing wordt gebruikt; ofwel het hele gebied van levensmiddelen vrijmaken en besmet voedsel verwijderen voordat chemische behandelingen worden gebruikt en daarna worden gebruikt voorraadkast mot vallen ontworpen voor voedselgebieden. Bekijk ons aanbod van Pantry Moth Producten voor een reeks producten die veilig te gebruiken zijn in uw keuken.

Moth-Prevention.com biedt een aantal oplossingen voor beide uitroeien van voorraadkastmotten en hun larven, evenals het voorkomen van verdere voedselbesmettingen.

Begin nu met het controleren op meelmotten!

Gewaarschuwd is gewaarschuwd en nu je gewapend bent met het herkennen van de veelbetekenende tekenen van mediterrane meelmotten in je kasten, ben je goed op weg om een meel en voorraadkast mot plaag.

Het is nooit te vroeg om te beginnen met het mottenpreventieproces!

Als u enkele motteneieren, larven of tekenen van motten in voorraadkast, handel snel en volg ons beproefde proces om motten uit te roeien om snel de controle over uw voorraadkast terug te nemen.

Onthoud altijd – we zijn er om u te helpen in uw uur van nood. Of het nu gaat om het selecteren van de juiste producten of het identificeren van uw mottype; wij bij MothPrevention zijn je geheime wapen in de strijd tegen deze voorraadkastplagen!

Over MothPrevention®

MothPrevention® spreekt elke dag met klanten over hun kledingmottenproblemen – kledingmotten zijn een soort die steeds groter wordt en die aanzienlijke schade kan veroorzaken aan kleding, tapijten en ander huistextiel.

Tot op heden hebben we meer dan 150.000 klanten geholpen bij het omgaan met hun mottenproblemen. We hebben professionele oplossingen ontwikkeld, waaronder gepatenteerde feromonen, niet verkrijgbaar bij iemand anders in de VS, en ontworpen in Duitsland volgens de hoogste productienormen.