Hoe zich te ontdoen van de toiletpot ring

Het toilet is een van de meest onaangename dingen om schoon te maken in huis. Het is echter absoluut noodzakelijk dat u uw toilet minstens wekelijks schoonmaakt om ziektekiemen, bacteriën, geuren en onaangename tekenen van vuil te beperken. Dit geldt ook voor de vervelende ring die in de toiletpot verschijnt.

We zullen een paar verschillende manieren delen om van de toiletpotring af te komen. Dus de volgende keer dat je naar de wc gaat, is het een veel meer ontspannen en schone omgeving.

Inhoudsopgave
 • Wat veroorzaakt de ring in de toiletpot?
 • Hoe zich te ontdoen van de toiletpot ring
 • Verwijdert azijn toiletpotringen?
 • Verwijdert WD40 toiletringen?
 • Verwijder de ring

Wat veroorzaakt de ring in de toiletpot?

De ring in de toiletpot wordt meestal veroorzaakt door bacteriën en schimmels, of hard water.

Als het zijn bacteriën en schimmels, dit is het gevolg van een opeenhoping van ziektekiemen of schimmels in het water dat aan de toiletpot kleeft. Zodra bacteriën zich in een vochtige omgeving bevinden, zal het gewoon bloeien, waardoor de toiletpot nog erger wordt.

In het bijzonder is Serratia marcescens wat een roze ring in je toiletpot veroorzaakt (1). Deze bacterie groeit graag op plaatsen die vetachtige stoffen bevatten – waaronder uitwerpselen – en daarom wordt het vaak aangetroffen in de toiletpot. Maar het is ook te vinden in het bad, de douche en de wastafel.

Aan de andere kant kan hard water toiletpotringen veroorzaken. De minerale afzettingen geven de ring een roestig uiterlijk, maar soms kan het er zwart uitzien. De mineralen lekken uit het stilstaande water en klampen zich vast aan de toiletpot.

Pro Tip

Als u een zwarte ring heeft die wordt veroorzaakt door hard water, moet u mogelijk een professionele schoonmaker inhuren of een zwaar reinigingsproduct vinden. Dit is moeilijker te verwijderen dan andere soorten toiletpotringen.

Hoe zich te ontdoen van de toiletpot ring

Ziek van die ring in de toiletpot? Wij helpen u. Probeer een van deze zeven methoden om het vuil aan te pakken.

Zuiveringszout en azijn

Deze huishoudelijke artikelen kunnen samenwerken om met de toiletpotring om te gaan, vooral als deze werd veroorzaakt door hard water.

 1. Giet een kopje gedistilleerde witte azijn in de toiletpot.
 2. Gebruik je toiletborstel om het op te lossen in het stilstaande water.
 3. Voeg na een minuut een kopje zuiveringszout toe aan de toiletpot.
 4. Voeg nog twee kopjes azijn toe. Dit zal een bruisende reactie veroorzaken, dus raak niet in paniek.
 5. Laat dit 10 minuten zitten.
 6. Gebruik uw toiletborstel om de oplossing te verdelen waar de ring zich bevindt. Vergeet niet om het onder de rand van het toilet te spreiden.
 7. Laat dit nog 30 minuten zitten. Gebruik je toiletborstel om hardnekkige vlekken te schrobben.
 8. Spoel het toilet door.

Toiletreiniger

Als je een toiletreiniger uit de winkel hebt, kun je die zeker gebruiken om te proberen de toiletpotring aan te pakken. Volg de richtlijnen van de fabrikant voor instructies. Dit is vooral goed voor bacteriën of schimmelvlekken, maar het kan ook werken voor harde watervlekken.

Bleken

Hoe zit het met bleekmiddel? Probeer het eens als je wilt! Houd er rekening mee dat dit het beste is voor bacteriën of door schimmels geïnduceerde toiletringen, in plaats van hard water. Volg de instructies van de fabrikant op de verpakking. Vergeet niet om daarna een paar keer door te spoelen.

Waarschuwing

Meng nooit bleekmiddel met andere reinigingsproducten, omdat dit giftige of gevaarlijke gassen kan veroorzaken.

Borax en azijn

Als de zuiveringszout- en azijnhack niet werkt, probeer dan deze. Borax is een beetje sterker dan azijn, dus het kan beter werk doen.

 1. Strooi 1/4 kopje Borax in de toiletpot.
 2. Gebruik je toiletborstel om het op te lossen in het water.
 3. Giet een kopje gedistilleerde witte azijn in de toiletpot en gebruik de toiletborstel om het op te lossen.
 4. Laat dit 20 minuten staan.
 5. Schrob de toiletpotring met je toiletborstel om de vlekken te verwijderen.
 6. Spoel om af te spoelen.

Droger Laken

Drogere lakens kunnen meer dan alleen je kleding lekker zacht maken. Ze hebben meerdere toepassingen rond het huis.

 1. Trek rubberen handschoenen aan.
 2. Pak een drooglaken (het is goed als het al is gebruikt) en schrob de ring van de toiletpot.
 3. Spoel om af te spoelen.

Top Tip

Dit werkt nog beter als je de baking soda (of Borax) en azijntip al hebt geprobeerd.

Hoe zich op natuurlijke wijze van de toiletpotring te ontdoen

Hoewel een paar van onze tips al betrekking hebben op natuurlijke ingrediënten, is hier er nog een voor onderweg.

Werken de bovenstaande methoden niet? Nou, trek je rubberen handschoenen aan en pak een puimsteen of schuursteen. Dit werkt vooral goed direct na de baking soda en azijn tip, maar je kunt de puimsteen op zichzelf gebruiken.

Zodra je rubberen handschoenen aan zijn, gebruik je de puimsteen om de toiletpotring voorzichtig te schrobben. De schurende textuur zal helpen om het te verwijderen. Zorg er wel voor dat je een puimsteen alleen voor schoonmaakdoeleinden gebruikt. Het zou echt vies zijn als iemand in de familie dezelfde puimsteen op zijn huid zou gebruiken!

Hoe zich te ontdoen van de toiletpot ring zonder schrobben?

Oké, dus vies worden in de toiletpot is niet voor iedereen weggelegd. Bovendien heeft niet iedereen tijd. Maak je geen zorgen – we hebben een rommelvrije en gemakkelijke tip voor je. Het enige wat je nodig hebt is een Magic Eraser.

 1. Knip een kwart van de Magic Eraser af.
 2. Laat het in dee toiletpot en laat het een nacht zitten.
 3. Gebruik ’s ochtends een langgerekt net om het eruit te vissen. Spoel het niet door.
 4. Spoel het toilet door om eventuele resten weg te spoelen.

Houd er rekening mee

Dit werkt het beste voor lichtere toiletpotringen. Als de jouwe koppig of echt groot is, zal dit niet zo goed werken.

Verwijdert azijn toiletpotringen?

Azijn komt veel voor in onze methoden omdat het heel goed werkt voor het verwijderen van toiletpotringen. Dit komt omdat azijn goed is voor het verwijderen van kalkaanslag die wordt veroorzaakt door hard water. De kalkaanslag wordt gecombineerd met het azijnzuur in de azijn en de CO2 gaat terug de atmosfeer in. H2O-vormen en calciumacetaat vormt zich ook, dat in water oplosbaar is (2).

Wat bacteriën en schimmels betreft, kan azijn 82 procent van de schimmel doden, dus het werkt ook heel goed op dit soort toiletpotringen (3). Bleekmiddel of een toiletpotreiniger kan echter effectiever zijn.

Het komt erop neer dat azijn een geweldige niet-toxische keuze is.

Verwijdert WD40 toiletringen?

U kunt WD40 gebruiken om zich te ontdoen van toiletringen, volgens de fabrikant (4). Spuit de WD40 op de ring en het zal de roest- en kalkafzettingen verzachten, zodat je ze gemakkelijk kunt wegschrobben. Spray. Wacht een paar minuten. Schrobben. Zo eenvoudig is het!

Zorg er wel voor dat u een kleine hoeveelheid gebruikt, want WD-40 adviseert om het niet door het toilet te spoelen.


Verwijder de ring

Met deze zeven methoden kunt u de toiletpotring voor eens en voor altijd verwijderen. Als het eenmaal weg is, zorg er dan voor dat je je toiletpot regelmatig schoonmaakt om te voorkomen dat deze zich weer ophoopt.

Of u nu een natuurlijk product wilt of een in de winkel gekocht product, we hebben tal van methoden om te proberen. Zuiveringszout en azijn, evenals de puimsteentruc, zijn ideaal als je iets natuurlijks en niet-toxisch wilt.

Als je schrobben helemaal wilt vermijden, ga dan voor de Magic Eraser-methode. Zorg er wel voor dat je het de volgende ochtend uitvist!

Bezuinig ten slotte op afval door oude drogerlakens te hergebruiken om de toiletpotring te verwijderen.

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?