Hoe zich te ontdoen van slaapkamergeur

Experts zeggen dat we ongeveer een derde van ons leven slapend doorbrengen (1). Dus als we 100 jaar leven, worden er minstens 33 in de slaapkamer doorgebracht. Het is geen aangename ruimte als het stinkt.

Slaapkamergeuren zijn echter volkomen normaal en kunnen door verschillende factoren worden veroorzaakt. Vuile was, kopjes thee op je nachtkastje of zelfs nachtelijk zweten.

We leren je een paar verschillende manieren als je wilt weten hoe je van slaapkamergeur af kunt komen. Dus nu kan je slaapkamer een plek zijn van heiligdom, rust en respijt.

Inhoudsopgave
 • Waarom ruikt mijn kamer muf?
 • Hoe zich te ontdoen van slaapkamergeur
 • Adem rustig

Waarom ruikt mijn kamer muf?

Laten we een paar belangrijke redenen samenvatten why slaapkamers kunnen muf ruiken, of gewoon over het algemeen onaangenaam.

 • Nachtzweten: Of je nu extreem nachtelijk zweten hebt, of gewoon een beetje ’s nachts zweet, het kan leiden tot een aantal slechte geuren in de slaapkamer.
 • Vuile vaat: Als je ’s avonds laat een snack of een vroeg kopje thee in bed hebt en niet na jezelf opruimt, kan dit leiden tot een aantal slechte geuren.
 • Huisdieren: Slapen uw huisdieren in de slaapkamer? Hoewel ze schattig en knuffelig zijn, ruiken katten en honden niet altijd goed.
 • Vuile was: We bewaren onze wasmand om deze reden in de keuken. Manden kunnen ruiken! Als je vuile was in de slaapkamer hebt, overweeg dan om het ergens anders naartoe te verplaatsen.
 • Slechte ventilatie: Als je je ramen niet opent of een luchtreiniger hebt, kan je slaapkamer vrij snel ruiken omdat de lucht stagneert.
 • Stof: Stof kan stinken, dus zorg ervoor dat je regelmatig je slaapkamer afstoft, anders kan het snel een beetje een stinkende plek worden.
 • Vuilnisbak: Als je een vuilnisbak in je slaapkamer hebt, kan dit slechte geuren veroorzaken. Probeer dit te gebruiken voor niet-bederfelijke items zoals papier of wikkels, in plaats van voedsel- en drankafval.
 • Uw beddengoed: Het is belangrijk om je lakens elke week te wassen, anders kunnen ze stinken.
 • Tapijten: Wanneer was de laatste keer dat je je slaapkamervloeren hebt schoongemaakt, vooral tapijten, die veel meer vuil en geuren kunnen bevatten dan harde vloeren?
 • Lichaamsgeuren: We haten het om het te zeggen, maar het probleem kan jij zijn. Zorg ervoor dat je hygiënisch bent, en je huis is waarschijnlijker ook!

Waarom ruikt mijn kamer na het slapen?

Tijdens de slaap doet je lichaam zijn best om de temperatuur te reguleren, wat kan leiden tot zweetproductie. Dit veroorzaakt vaak lichaamsgeur, dus we worden wakker in een beetje een stinkende kamer. Je matras en kussens kunnen ook veel vocht absorberen, wat ook kan stinken.

Een andere reden kan uw dieet zijn. Als je die dag bijvoorbeeld veel knoflookachtig voedsel hebt gegeten, komt de geur in je zweet naar buiten terwijl je slaapt.

Het kan onder andere te wijten zijn aan slechte ventilatie. Zeker als je ’s nachts aan het zweten bent. De stinkende lucht kan nergens heen!

Hoe zich te ontdoen van slaapkamergeur

Het moment waar we allemaal op hebben gewacht – hoe kom ik in hemelsnaam van die muffe geur in mijn slaapkamer af? Dit zijn onze beste tips.

Open de Windows

Vrouw die de ramen opent

Dit is de gemakkelijkste en snelste manier om slaapkamergeuren aan te pakken. Sterker nog, we slapen de meeste nachten met ons slaapkamerraam open! In de winter is het wat lastiger, maar neem een warmwaterkruik mee naar bed en het komt goed.

Het openen van de ramen is een natuurlijke manier om je slaapkamer te ventileren en slechte geuren kwijt te raken.

Waarschuwing

Als je in de stad woont, kun je meer slechte lucht in je huis toelaten dan dat je slechte lucht naar buiten laat. In dat geval raden wij een luchtreiniger aan.

Maak je beddengoed schoon

Je beddengoed kan de boosdoener zijn voor de slechte geuren, vooral als je ’s nachts zweet. We raden aan om je beddengoed één keer per week te wassen. Voeg een kopje gedistilleerde witte azijn toe aan de spoelcyclus om slechte geuren aan te pakken.

Als je nog steeds vreemde geuren opmerkt, wissel dan om de dag of zo van kussensloop! Kussenslopen zijn onderhevig aan veel vervelende dingen zoals zweet, kwijl, make-upresten en meer.

Stof en reiniging

Mooie vrouw die de open haard afstoft

Het is tijd om je oppervlakken een goede stofbeurt te geven. Pak je favoriete afstofgereedschap – zoals een microvezeldoek of plumeau – en ga over al je oppervlakken.

Werk af met een multi-surface spray en een schone doek. Dit kan zich ontdoen van vervelende stinkende opbouw op uw nachtkastjes, boekenplanken en vensterbanken.

Reinig de vloeren

Een laminaatvloer stofzuigen

U moet uw vloeren minstens één keer per week stofzuigen. Als je harde vloeren hebt, ga er dan achteraf met een dweil overheen. Wat tapijten betreft, ze kunnen veel geuren bevatten. Volg dus deze stappen om uw tapijt te reinigen van slechte geuren:

 1. Stofzuig eerst het tapijt.
 2. Strooi zuiveringszout over het hele tapijt.
 3. Werk het in met een droge borstel, zodat het gelijkmatig wordt verdeeld.
 4. Laat het maximaal 24 uur of een nacht staan.
 5. Stofzuig het zuiveringszout op en geniet van de geurloze kamer!

Top Tip

We raden aan om voor deze methode een stofzuiger in zakken te gebruiken. AnderewIse, de fijne deeltjes zuiveringszout kunnen ontsnappen in de motor van het vacuüm en schade veroorzaken.

Rietverspreiders of kaarsen

Diffusers op een tafel

Hoewel het belangrijk is om geuren aan te pakken dan ze te maskeren, heb je soms een snelle oplossing nodig, vooral als je gasten hebt die langskomen! Je kunt hiervoor elke rietverspreider of kaars gebruiken. We raden sojakaarsen aan omdat het beter is voor het milieu.

Wat betreft rietverspreiders, haal er een uit de winkel of maak er zelf een volgens deze methode:

 1. Giet ongeveer 3,5 gram kokosnoot, zoete amandel of babyolie in je rietverspreiderfles.
 2. Voeg 10-20 druppels van uw favoriete etherische olie toe of maak een mengsel van verschillende oliën.
 3. Roer het mengsel tot het geheel is.
 4. Voeg je riet toe – je moet ongeveer vijf tot zeven rieten gebruiken.
 5. Als je direct geur wilt, draai je het riet na 30 minuten om. De geparfumeerde kant gooit de geur meteen de kamer in!

Witte azijn te hulp

Witte azijn in een glazen fles

Als je slaapkamer stinkt, is het tijd om de witte azijn eruit te halen. Je kunt dit op een paar verschillende manieren gebruiken. Een optie is om een doek te bevochtigen met gedestilleerde witte azijn en alle oppervlakken af te vegen, inclusief muren.

Een andere optie is om een kamerspray te maken. Meng een verhouding van 1:1 van gedestilleerde witte azijn en water in een pot. Voeg 10 druppels van je favoriete etherische olie toe. Meng goed. Spuit dit royaal door de kamer en verfris de lucht.

Je kunt dit ook op je kleding of beddengoed spuiten als stofverfrisser!

Niet roken

Man die een sigaret rookt

Als je een roker bent, maak dan van de slaapkamer een rookvrije zone. In feite is het beter om helemaal niet binnenshuis te roken om gezondheids- en veiligheidsredenen.

Als uw huis naar sigaretten ruikt, raden we u aan een goede luchtreiniger voor rook te kopen om deze geuren uit uw huis te zappen.

Verwijder de prullenbak

Vrouw die vuilniszakken vol afval weggooit

Zoals eerder vermeld, als je een vuilnisbak in je slaapkamer hebt, is het een goed idee om het gebruik ervan voor bederfelijk afval te minimaliseren. Gooi er dus niet je sinaasappelschil in of de resten van je smoothie! Gebruik in plaats daarvan de prullenbak voor papierafval of wikkels.

Naast het controleren waarvoor u het gebruikt, moet u ervoor zorgen dat de prullenbak schoon is. Spoel het een keer per week uit met heet zeepsop. Strooi een klein beetje zuiveringszout in de bodem voordat je een vuilniszak toevoegt om geuren te minimaliseren.

Huisdier controle

Hond poepen op tapijt

Oké, we gaan je niet vertellen dat je je huisdieren uit de slaapkamer moet halen. Veel mensen vinden het heerlijk om hun huisdieren ’s nachts in de slaapkamer bij zich te hebben! Er zijn echter een paar dingen die u kunt controleren.

Zorg er allereerst voor dat hun slaapgedeelte schoon is. Net als jij moet je ernaar streven om hun beddengoed twee of drie keer per maand te wassen. Vaker als ze super modderig zijn!

Je moet er ook voor zorgen dat ze schoon zijn. Als ze een beetje funky ruiken, geef ze dan een bad met een huisdiervriendelijke shampoo die slechte geuren aanpakt.

Last but not least, als uw huisdieren binnenshuis nog steeds ongelukken hebben, is het een goed idee om te wachten tot ze zindelijk zijn voordat ze in de slaapkamer gaan slapen.

Kamerplanten

Bloemen op de vensterbank

Onze laatste tip is een goede – investeer in wat kamerplanten! We hebben een paar luchtreinigende kamerplanten in onze slaapkamer en het maakt echt het verschil. Sommige luchtzuiverende kamerplanten omvatten (2):

 • Spinnenplanten.
 • Dracaenas.
 • Gouden pothos.
 • Arecapalmen.
 • Chrysanten.
 • Bamboe planten.
 • Engelse klimop.
 • Rubberplanten.
 • Chinese evergreen.
 • Vredeslelies.

Deze helpen niet alleen bij de luchtkwaliteit , maar het zijn ook geweldige decoratieve stukken.


Adem rustig

Nu je weet hoe je van slaapkamergeur af kunt komen, kun je gemakkelijk ademhalen! Slaapkamers kunnen behoorlijk stinkende plaatsen worden, dus je bent niet de enige als dit de situatie is waarin je je bevindt. Of het nu gaat om nachtelijk zweten of vuile was, het is gemakkelijk genoeg om te hanteren.

We hebben 10 geweldige tips om je slaapkamer terug te brengen naar een zen-achtige omgeving. We raden aan om de ramen elke ochtend te openen zodra je wakker bent geworden om de kamer naar buiten te luchten.

Je moet ook een keer per week je beddengoed schoonmaken. Bovendien, waarom probeer je niet wat luchtzuiverende kamerplanten, zweepslagen out wat witte azijn, of je eigen rietverspreiders maken?

Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?