Moth Balls – Een gids voor huiseigenaren


Moth Balls - Een gids voor huiseigenarenFarmercarlos op en.wikipedia), Publiek domein, via Wikimedia Commons

Mottenballen waren een go-to keuze om motten ervan te weerhouden het huis binnen te komen en kleding te vernietigen. Als u echter overweegt om ouderwetse naftaleenmottenballen aan te schaffen, is er reden voor pauze. Er zijn veel gevaren verbonden aan naftaleenmottenballen, daarom hebben veel landen, zoals het Verenigd Koninkrijk, Australië, Nieuw-Zeeland en heel Europa, de verkoop van de chemische stof verboden.

Wat zijn Moth Balls?

Als je nog nooit een mottenbal bent tegengekomen, kun je in het begin in de war raken door deze penetrante witte schijven of bollen in een lade of kledingkast. Deze ballen zijn gemaakt van pure chemische pesticiden – naftaleen of paradichloorobenzeen.

Mottenballen geven na verloop van tijd een gas af dat volwassen motten uit uw kledingopslaggebieden afschrikt en alle motten, larven en eieren in dat gebied doodt.

Hoe Moth Balls correct te gebruiken

Het beste antwoord is simpelweg om het gebruik van chemische mottenballen helemaal te vermijden. Als je je in een deel van de wereld bevindt waar ze zijn verbannen, heb je geen andere optie dan een mottenballen alternatief.

De meeste mensen realiseren zich niet eens dat het gebruik van mottenballen gevaarlijk is voor hun gezondheid.

Daarom moet je altijd handschoenen dragen als je besluit om deze ouderwetse mottenballen te gebruiken, omdat de chemicaliën een dermale reactie kunnen veroorzaken. Ten tweede zijn mottenballen het meest effectief als ze, en de kleding die u beschermt, samen met hen in een luchtdichte container worden geplaatst. Op deze manier beschermen de dampen de kleding tegen motten tijdens de opslag.

Lees ook:   hoe broodrooster schoonmaken

Natuurlijk kunnen er ook mottenballen omheen worden geplaatst. opslagruimtes voor kleding, kasten en laden en achtergelaten voor hun dampen om te verdwijnen.

Zodra u klaar bent om uw kleding uit de opslag te halen, brengt u de container naar buiten en luchtt u de kleding grondig – het kan moeilijk zijn om zich te ontdoen van een mottenballengeur. Nogmaals, misschien wilt u handschoenen en een gezichtsmasker dragen tijdens het hanteren van de kleding.

Na een dag of zo de kleding te hebben gelucht, moet u ze vervolgens wassen om de chemicaliën te verwijderen.

Het is een hoop hard werken om mottenballen te gebruiken – dus vermijd ze!

Naftaleen Mottenballen – Zijn ze veilig?

Nee! Naftaleen mottenballen zijn niet veilig en we raden ten zeerste af om ze te kopen of te hanteren bij het omgaan met mottenplagen.

Dat is het grote probleem met mottenballen – ze bevatten gevaarlijke chemicaliën die jou en je gezin erg ziek kunnen maken. Naftaleen mottenballen zoals hun naam al doet vermoeden bevatten naftaleen, dat is afgeleid van aardolie of koolteer.

Personen die zijn blootgesteld aan naftaleendampen hebben ademhalingsmoeilijkheden, hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid en sommigen kunnen zelfs hemolytische anemie ontwikkelen. Verder komt huidirritatie vaak voor. Kinderen en huisdieren zijn ook kwetsbaar voor naftaleenvergiftiging. Kinderen met medische aandoeningen kunnen ook nierschade, bloedarmoede en geelzucht ontwikkelen. Bovendien zijn de naftaleenmottenballen zeer kankerverwekkend en ontvlambaar.

Kortom, het antwoord is nee, naftaleenmottenballen zijn niet veilig. Dit is de reden waarom MothPrevention geen naftaleen mottenballen verkoopt, omdat we geven om de veiligheid van onze klanten en hun families.

Lees ook:   Hoe de binnenkant van een oven te reinigen (stop met het ademen van vette rookdampen)

Alternatieven voor Old Fashioned Moth Balls

Hoe weerhoudt u mottenlarven ervan om natuurlijke vezels te eten en wollen kleding als je geen mottenballen kunt gebruiken? Het goede nieuws is dat er tal van alternatieven zijn voor naftaleen mottenballen die er zijn. Je kunt bijvoorbeeld natuurlijke afschrikmiddelen gebruiken, zoals cederblokken en chips, lavendelzakjes of een scheutje rozemarijn, tijm, citroengras, neem en kruidnagel om motten op afstand te houden.

Bekijk onze volledige gids voor Moth Ball Alternatieven door hier te klikken.

Dit zijn echter slechts afschrikmiddelen en zullen niet effectief zijn bij het verwijderen van volwassen motten, larven en hun eieren.

Als u volledige bescherming wilt, raden wij u aan:

  • MothPrevention® Kleding Moth Trap: Met behulp van feromonen om mannelijke kledingmotten aan te trekken, voorkomen deze kleverige vallen dat mannelijke motten paren met vrouwtjes. Mottenvallen zijn ook uitstekend geschikt voor het monitoren van de omvang van de mottenpopulatie in uw huis.
  • Kleding Moth Killer Kits: Wanneer je huis is binnengevallen, moet je beginnen met het terugvechten tegen de motten, eieren en larven. MothPrevention heeft Moth Killer Kits ontwikkeld die zich richten op elk deel van de levenscyclus van de mot, zodat u de plaag onaantrekkelijk kunt krijgender controle.

Zeg nee tegen Moth Balls

Ouderwetse naftaleenmottenballen zijn niet veilig, evenmin als die gemaakt van paradichloorobenzeen. Blijf uit de buurt van mottenballen en kies niet-toxische alternatieven, zoals lavendel- en cedersprays, of feromoon Moth Traps van MothPrevention. De alternatieven zijn veiliger en effectiever in het bestrijden van motten.

Veelgestelde vragen

Hebben alle mottenballen naftaleen?

Nee, niet alle mottenballen hebben naftaleen in zich. Een ander veel voorkomend ingrediënt dat aan mottenballen wordt toegevoegd, is paradichloorobenzeen, dat ook een gevaarlijk bestrijdingsmiddel is. Het is het beste om helemaal weg te blijven van mottenballen.

Lees ook:   Hoe AC-spoelen te reinigen

Hebben mottenballen verschillende niveaus van naftaleen?

Nee, mottenballen in de VS hebben hoge concentraties naftaleen of paradichloorobenzeen – bijna 100% van het actieve ingrediënt. Dit betekent dat alle verkochte mottenballen over het algemeen dezelfde hoeveelheid pesticiden bevatten. Er bestaat niet zoiets als een veilige hoeveelheid naftaleen.

Is het ruiken van naftaleenballen schadelijk?

Ja, naftaleen is een zeer gevaarlijke chemische stof die huid- en ademhalingsproblemen kan veroorzaken bij volwassenen en kinderen.

Waarom zijn mottenballen verboden?

In de VS worden nog steeds ouderwetse naftaleenmottenballen verkocht. De EU-EPO verbood echter mottenballen die naftaleen bevatten in 2008. Australië en Nieuw-Zeeland hebben ook mottenballen verboden. Dat gezegd hebbende, het gebruik van mottenballen op een andere manier dan beschreven in de instructies is illegaal in de VS.

Over MothPrevention®

MothPrevention® spreekt elke dag met klanten over hun kledingmottenproblemen – kledingmotten zijn een soort die steeds groter wordt en die aanzienlijke schade kan veroorzaken aan kleding, tapijten en ander huistextiel.

Tot op heden hebben we meer dan 150.000 klanten geholpen bij het omgaan met hun mottenproblemen. We hebben professionele oplossingen ontwikkeld, waaronder gepatenteerde feromonen, niet verkrijgbaar bij iemand anders in de VS, en ontworpen in Duitsland volgens de hoogste productienormen.