Whirlpool Duet Droger Probleemoplossing (foutcodes uitgelegd)

Niets is erger dan je stinkende sportkleding niet te kunnen drogen omdat je droger je kleding niet droogt. Je ziet vreemde codes en hebt visioenen van dure reparaties. Een mogelijkheid is om uw handleiding te controleren op mogelijke oplossingen, maar deze is jaren geleden verloren gegaan.

Vandaag delen we enkele veelvoorkomende whirlpooldrogerproblemen die u kunt ervaren en hoe u deze kunt oplossen, zodat u weer een werkende machine kunt hebben.

Inhoudsopgave
  • Whirlpool Duet Droger Probleemoplossing Codes
  • Whirlpool Duet Droger Problemen en Oplossingen
  • Is er een resetknop op een Whirlpool Duet-droger?
  • Hoe lang gaat een Whirlpool Duet Droger mee?

Whirlpool Duet Droger Probleemoplossing Codes

Code Probleem Uitleg
PF Stroomstoring Uw droger had een stroomstoring tijdens de droogcyclus.
F06 Fout in deurslot Controleer of de deur goed kan sluiten.
F30 Beperkte luchtstroom Reinig de pluisval en controleer de ventilatieopeningen om er zeker van te zijn dat uw droger voldoende luchtstroom ontvangt om te werken.
F28, F29 Defecte vochtsensor De vochtsensor kan defect zijn en detecteert geen vocht.
F01 Storing van de elektrische hoofdbesturingskaart Probeer het apparaat gedurende 5 minuten los te koppelen en vervolgens weer aan te sluiten. Als u de code nog steeds ziet, moet het besturingsbord waarschijnlijk worden vervangen.
F02 Toetsenbord of gebruikersinterface mislukt Er zit een knop vast. Als u de knop niet kunt losmaken, moet u mogelijk de gebruikersinterfaceassemblage vervangen die de vastzittende knop bevat.

Whirlpool Duet Droger Problemen en Oplossingen

Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen met whirlpooldrogers en de snelle oplossingen die u kunt proberen om de problemen op te lossen.

Droger start niet

Soms start uw Whirlpool Duet Droger niet. Hier zijn enkele oplossingen die uw probleem kunnen oplossen.

  • Controleer circuits: Zorg ervoor dat uw droger is aangesloten en dat het stopcontact 240v stroom levert. U moet ook controleren op uitgeschakelde circuits om er zeker van te zijn dat uw machine het benodigde vermogen ontvangt.
  • Kinderslot: Controleer of het kinderslot niet is ingeschakeld. Als deze is ingeschakeld, wordt de deur niet ontgrendeld en start de droger niet.
  • Deurvergrendeling: Kijk of de deur goed sluit. De droger start niet als de deurvergrendeling niet goed werkt. Mogelijk moet u pluisjes en resten van de vergrendeling reinigen, zodat volledig contact kan worden bereikt. Je kunt het ook proberen schoon te maken door wattenstaafjes in ontsmettingsalcohol te dopen en alle contactpunten schoon te maken. Als dit niet werkt, moet de deurvergrendeling mogelijk worden vervangen.
  • Thermische zekering: Kijk of de thermische zekering is doorgewaaid. Zo ja, dan zal de glazen behuizing donker van kleur zijn. De droger start niet als deze wordt geblazen om te voorkomen dat de droger oververhit raakt. U moet de zekering vervangen.
  • Startknop: Kijk eens naar de startknop en gebruik een spanningsmeter om er zeker van te zijn dat deze continuïteit heeft. Als de knop niet werkt, moet deze worden vervangen.
  • Defecte motor: De motor is verantwoordelijk voor de cirkelvormige beweging die nodig is om de droger te starten. Controleer of er obstakels zijn die ervoor zorgen dat de motor niet werkt. U kunt er toegang toe krijgen door de riem te verwijderen. Als u geen obstakels ziet en de motor niet start, moet de motor worden vervangen.

Droger Alleen piepjes

Een piepdroger is vervelend, zeker als hij alleen maar piept en de droger niet draait. Controleer of u een defect bedieningspaneel hebt dat niet correct werkt. Als u dat doet, moet het worden vervangen.

Een ander piepprobleem is wanneer de droger drie keer piept. Dit betekent dat de deur niet helemaal dicht is of het kan betekenen dat de deurschakelaar is uitgevallen.

Controleer of er niets wordt gevangen en voorkomt dat de deur goed sluit. Neem dan een wattenstaafje, dompel het in ontsmettingsalcohol en maak alle verbindingen schoon. Als deze oplossingen niet werken, moet u mogelijk de vergrendeling vervangen.

Maakt hard geluid

Soms begint de droger een hard geluid te maken. Controleer of de aandrijfriem versleten of gerafeld is. Als dat zo is, vervang het dan.

Inspecteer vervolgens de trommelrollers en kijk of ze versleten zijn. Ze zullen een luid rumbly geluid maken als ze dat zijn. U moet alle trommelrollen vervangen als er zelfs maar één is versleten. Op deze manier zullen ze gelijkmatig dragen.

De trommelrolas kan ook slijten. Controleer het door de riem uit de droger te halen en te proberen de trommel met de hand te draaien. Als de trommel niet vrij rolt, inspecteer dan de steunrollen op slijtage.

Anders, als de roller wiebelt of er versleten uitziet, moet u alle assen vervangen.

Duurt te lang om te drogen

Wanneer uw droger er te lang over doet om te drogen, moet u controleren of u een luchtstroomprobleem heeft. Neem een kijkje en kijk of de ventilatieopeningen moeten worden schoongemaakt of dat de pluisval vol zit met pluisjes die de luchtstroom blokkeren.

Zorg ervoor dat de ventilatieopening niet geknikt is. Een knik blokkeert elke luchtstroom uit de droger.

Een droger zal ook te lang duren om te drogen als je een te grote lading probeert te drogen. Drogers mogen maar half vol zitten met wasgoed om je kleding efficiënt te drogen. Dit kan een probleem zijn als u een grote voorladerwasser koopt die meer kleding wast dan de droger kan drogen.

Warmt niet op

Een droger die niet opwarmt is frustrerend. Hoewel je niet wilt dat je kleding stoomt, wil je wel dat ze drogen. De eerste stap is dus om ervoor te zorgen dat de droger op warmte staat.

Het kan ook een probleem zijn met het verwarmingselement. Om dit te controleren, verwijdert u de achterkant van de droger. De verwarmingsspiraal ziet eruit als een veer en zit aan de achterkant van je droger.

Inspecteer de spoel op een breuk erin. Controleer dit zorgvuldig, want sommige breuken verbergen zich in de spoelen, zodat ze moeilijk te vinden zijn. Als u geen breuk ziet, moet uw verwarmingselement goed zijn.

U kunt ook een voltmeter gebruiken om het te testen.

Stopt halverwege de cyclus

Als uw droger halverwege de cyclus stopt, controleert u eerst of het snoer stevig is aangesloten. Een wiebelig koord zorgt ervoor dat de droger stopt.

Uw droger kan ook oververhit raken als gevolg van pluis, dus zorg ervoor dat de ventilatieopeningen vrij zijn en dat alle pluisjes uit de pluisval worden verwijderd.

Controleer ten slotte of het besturingsbord werkt.

Probleem met deurslot

Als u een probleem hebt met een deurslot, houdt u de signaalknop aan het einde van de cyclus 3 seconden ingedrukt. Dit is een veiligheidsfunctie die is ontworpen om te voorkomen dat jonge kinderen de machine bedienen.

Deur gaat niet open

De eerste stap als uw deur niet opengaat, is om de pauze/ annuleringsknop te vinden. Houd de knop 3 seconden ingedrukt. Het ontgrendelt en geeft u toegang tot de bedieningselementen in het bedieningspaneel.

Is er een resetknop op een Whirlpool Duet-droger?

Om een harde reset van een Whirlpool Duet-droger uit te voeren, moet u deze eerst uitschakelen en de machine loskoppelen. Laat het minstens 1 minuut losgekoppeld blijven om de slepende elektrische lading te laten verdwijnen.

Sluit uw droger weer aan. Uw Whirlpool Duet droger is nu gereset.

Hoe lang gaat een Whirlpool Duet Droger mee?

Whirlpool Duet drogers kunnen tussen de 10 en 13 jaar meegaan als je ze goed verzorgt. Zorg ervoor dat de pluisval en de buitenste ventilatieopeningen regelmatig worden schoongemaakt om de droger in goede staat te houden. Overweeg om je droger te vervangen wanneer deze je kleding niet goed droogt, het harde geluiden maakt, het extreem oud is of je blootgestelde bedrading ziet.


Feedback: Was dit artikel nuttig?


Bedankt voor uw feedback!
Bedankt voor uw feedback!
Wat vond je leuk?


Wat ging er mis?


Lees ook:   HG tegel impregnerende beschermer Voorkomt intrekken van vuil en vet