Bescherm uw paard tegen dazen

dazenval hygiene expert h-trap

Bescherm uw paard tegen dazen

Dazen zijn bloedzuigende insecten waarvan paarden gestrest en overstuur kunnen raken. Dazen worden ook wel brems, bremster, daps, paardenvlieg, blinde daas, blinde mug, blinde vlieg, steekvlieg of dazerik genoemd.

Dazen worden vaak verwisseld met horzels. Ze behoren echter beide tot totaal verschillende vliegen soorten . Horzels kunnen in tegenstelling tot dazen niet bijten. De larve van horzels parasiteren op levende beesten en larve van dazen ontwikkelen zich rondom wateroppervlaktes.

Vrouwtjes dazen zijn agressieve bloedzuigers. Mannetjes dazen voeden zich met stuifmeel en nectar van planten. Het is dus oppassen geblazen voor de vrouwtjes ! Vrouwtjes dazen bijten meestal in niet bewegende zoogdieren zoals paarden, koeien, mensen en vogels. Wordt de bloedmaaltijd onderbroken dan zal de daas snel terug keren om haar maaltijd af te maken. Lukt dat niet dan wordt er een ander slachtoffer uitgekozen.

Dazen vinden hun gastheer voor hun bloedmaaltijd door zowel chemische als visuele aanwijzingen. Kooldioxide dat wordt afgegeven door warmbloedige dieren zoals uw paard trekt dazen van lange afstand aan. Visuele aanwijzingen zoals beweging, de grote van het paard, de vorm en de donkere kleur, trekken dazen aan op de korte afstand.

Dazen zijn in staat om hun prooi te volgen tot wel 25 kilometer per uur. Ze bijten direct en een dazenbeet is erg pijnlijk. Bij paarden veroorzaken ze stres en jagen de paarden op. Uw paard beschermen tegen dazen is dus geen overbodige maatregel.

Waarom uw paard tegen dazen beschermen :

  • Een dazenbeet is zeer pijnlijk voor uw paard
  • Uw paard wordt opgejaagd, stresserig en onrustig
  • Uw paard kan paniekerig worden
  • Een dazenbeet veroorzaakt wondjes

Bescherm uw paard tegen dazen met een H-Trap dazenval. Met een H-Trap dazenval bootst u als het ware een groot zoogdier na. Dazen voelen zich aangetrokken door de warmte die door de dazenval wordt afgegeven. De grote ronde bal bootst het achterwerk van een paard na. De daas vliegt er op af en wil direct steken. Als de daas niet kan bijten dan vliegt deze weer weg.  Dazen stijgen verticaal op en komen daardoor in de vangbeker terecht. Met een dazenval kunnen erg veel dazen worden weg gevangen.

Bestel direct een dazenval

H-Trap dazenval kopen

social position

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *